جهش تولید با مشارکت مردم
تصویر امام رهبری
  • 1402/12/26 - 22:12
  • - تعداد بازدید: 57
  • - تعداد بازدیدکننده: 55
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
  • /appsettingFree
با حضور استاندار کردستان:

چهارمین جلسه شورای پشتیبانی سواد آموزی استان کردستان برگزار شد

با حضور استاندار کردستان، چهارمین جلسه شورای پشتیبانی سواد آموزی استان در سال ۱۴۰۲ برگزار شد.

به گزارش روابط‌عمومی سازمان نهضت سوادآموزی به نقل از  اداره روابط عمومی و اطلاع رسانی آموزش و پرورش کردستان، چهارمین جلسه شورای پشتیبانی سواد آموزی استان در سال ۱۴۰۲ پنج شنبه ۲۴ اسفند ماه جاری با حضور استاندار کردستان، مدیر کل آموزش و پرورش و معاون سواد آموزی استان و اعضای شورا در سالن جلسات باشگاه فرهنگیان سنندج برگزار و در این نشست گزارش کلاس گذاری سال ۱۴۰۲ و طرح های جدید سواد آموزی تشریح شد. 
استاندار کردستان در این نشست با بیان اینکه حوزه سواد آموزی یکی از اولویت های مهم هست عنوان کرد: با توجه به اینکه پیشرفت حوزه سواد آموزی استان منوط به تلاش شهرستانها و مناطق تابعه است؛ لذا حتما باید شهرستانها و مناطقی که تلاش بیشتری در این زمینه دارند مورد تقدیر قرار بگیرند و در خصوص شهرستانها و مناطقی که اقدام قابل توجهی نداشته اند حتما باید با فراهم آوردن بستر های لازم و برگزاری  جلسات مختلف سطح فعالیت ها ارتقاء یابد. 
وی در ادامه سخنانش عنوان کرد: برای اینکه بتوانیم به اهداف مد نظر حوزه سواد آموزی دست پیدا کنیم؛ باید بستر حمایت از سواد آموزی فراهم شود و اینکه برنامه  سوادآموزان مورد تشویق قرار بگیرند و برای دو مهم طرح ها و بسترهای قانونی لازم وجود دارد.
در ابتدای جلسه هاشم ناظمی جلال مدیر کل آموزش و پرورش کردستان گزارشی از نتایج پیگیری مصوبات جلسه قبل شورا ارائه کرد و گفت: اعضای شورا و دستگاه ها در راستای کلاس گذاری با معاونت سواد آموزی استان همکاری نموده اند . 
وی با اشاره به دستور کار جلسه چهارم شورا، ارائه گزارش تحلیلی از  پوشش حجم، برگزاری امتحانات و درصد قبولی سال تحصیلی گذشته، گزارش کلاس گذاری سال ۱۴۰۲ ، برنامه های استان در راستای نظارت حضوری و غیر حضوری بر فرایند سواد آموزی، اجرای پویش ایران سر سبز ، جهاد ملی کاشت نهال و تشریح طرح ملی سواد قرآن پایه را از مهم ترین عناوین دستور کار جلسه بر شمرد.   
در ادامه این نشست گلبهار خسروی معاون سواد آموزی آموزش و پرورش کردستان، گزارشی از پوشش حجم و امتحانات سال ۱۴۰۱ ارائه کرد و با بیان اینکه سال گذشته از سوی سازمان نهضت سواد آموزی تعداد ۱۲۸۰۰ نفر حجم به استان اختصاص و در ادامه برای تکمیل فرایند تشکیل کلاس تلفیقی و با توجه به نیاز استان، تعداد هزار نفر در دوره انتقال و تحکیم درخواست و به حجم استان اضافه شد و در مجموع حجم به ۱۳۸۰۰نفر رسید، اظهار داشت: با اهتمام و تلاش کلیه مسئولین و دست اندرکاران امر و همراهی اعضای شورا، استان موفق شد بیش از ۹۵ درصد حجم ابلاغی را پوشش و در رتبه هشتم کشور قرار گرفت. 
خسروی افزود: از تعداد ۱۳۸۰۰ نفر حجم، ۱۲۳۳۴ نفر ثبت نام، ۱۱۳۸۱ نفر در امتحانات پایانی شرکت کردند و ۶۵۹۶ نفر قبول شده اند که درصد قبولی استان نسبت به شرکت کنندگان ۵۷.۹۶ درصد می باشد. 
معاون سواد آموزی استان هم چنین گزارشی از روند کلاس گذاری سال جاری ارائه کرد و با بیان اینکه در اجرای دستورالعمل ابلاغی توسط سازمان نهضت سواد آموزی، فرایند کلاس گذاری از شهریور ماه سال جاری آغاز و بعد از چندین مرحله تمدید و تسهیل گری، کار ثبت نام و تشکیل کلاس ها در ۲۵ اسفند ماه جاری به اتمام می رسد، حجم اختصاص یافته به استان را ۱۳۸۰۰ نفر عنوان کرد که ۶۰۰ نفر دوره انتقال نیز به آن اضافه و ۱۴۴۰۰ نفر افزایش یافته است . 
وی گفت: در مجموع حجم اختصاصی به استان در سال ۱۴۰۲ تعداد  ۸۵۸۵  نفر، شامل ۱۸۴۳ نفر در دوره سواد آموزی ۴۸۱۱  نفر در دوره انتقال و ۱۹۳۱ نفر در دوره تحکیم ثبت نام و عملکرد استان در کلاس گذاری حدود ۶۰  درصد می باشد. 
خسروی یکی از مهم ترین اولویت های کاری معاونت سواد آموزی در سال جاری را ثبت نام سالم، صحت و سلامت کار، کیفیت بخشی به فعالیت ها و نظارت بر فرایند سواد آموزی از زمان ثبت نام تا مرحله برگزاری آزمون عنوان کرد و گفت: در همین راستا نظارت ها به دو شیوه غیر حضوری و حضوری انجام و کلیه اقدامات و فعالیت های سواد آموزی مناطق ارزیابی و از کلاس های سواد آموزی بازدید انجام می شود و در ادامه گزارش بازدید ها به صورت مکتوب تنظیم و ابلاغ و شهرستانها و مناطق نیز موظف هستند بعد از پیگیری موارد تاکیدی و رفع نقاط ضعف ، گزارش عملکرد خود را به استان بازخورد دهند .
معاون سواد آموزی کردستان از اجرای مرحله سوم پویش ایران سرسز با عنوان جهاد ملی کاشت نهال با شرکت آموزش دهندگان، سواد آموزان و اعضای خانواده آنان و هم چنین کارکنان حوزه سواد آموزی استان همزمان با هفته منابع طبیعی و درختکاری خبر داد و اظهار داشت : در همین راستا  سهم استان کاشت ۷۵۰۰ نهال در نظر گرفته شده است که این تعداد به تناسب در بین شهرستانها و مناطق استان توزیع شده است که در نیمه دوم اسفند و تا آخر فروردین ماه با مشارکت دست اندرکاران کاشت نهال انجام و گزارش آن به سازمان ارسال شود که نامه اجرای این پویش به شهرستانها و مناطق استان ابلاغ شده است. 
وی افزود : در همین راستا ضرورت دارد سازمانها و دستگاه های ذیربط از جمله ادارات منابع طبیعی و آبخیز داری، حفاظت از محیط زیست ، شهرداری و سایر ادارات در خصوص اجرای طرح، تهیه نهال و تشویق مادی و معنوی شرکت کنندگان در پویش همکاری لازم را داشته باشند.  
خسروی در بخش پایانی سخنان خود با بیان اینکه در اجرای برنامه هفتم توسعه و با توجه به تنظیم اساس نامه جدید نهضت سواد آموزی، راهبردهای سازمان تغییر پیدا کرده و مردمی سازی شاکله اصلی فعالیت ها خواهد بود. گفت: طرح های جدیدی در حال تدوین و اجرا می باشد.

وی روستای با سواد ، نهضت دانش آموزی، سواد آسان، مراکز یادگیری محلی و سواد قران پایه را از جمله این طرح ها بر شمرد و ضمن تشریح طرح سواد قرآن پایه ، گفت: این طرح  در اولویت اجرا قرار داشته و مقرر است همزمان با ماه مبارک رمضان در استانها آغاز شود.
گفتنی است در این نشست پیرامون دستور کار جلسه هم اندیشی و پیرامون مسائل جاری حوزه سواد آموزی بحث و تبادل نظر شد.

  • گروه خبری : اخبار,اخبار سازمان
  • کد خبر : 10232
کلمات کلیدی
الهه بهرامیان
خبرنگار

الهه بهرامیان

تاریخ آخرین بروزرسانی : 1402/12/26 22:12
گفتگوی آنلاین
رادیو رسا
تنظیمات قالب
گفتگوی آنلاین

سامانه ی گفتگوی آنلاین