جهش تولید با مشارکت مردم
تصویر امام رهبری
  • 1397/06/17 - 13:03
  • - تعداد بازدید: 628
  • - تعداد بازدیدکننده: 261
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
  • /appsettingFree

گنجی، معاون سوادآموزی استان اردبیل: امسال بیش از 9 هزار بی‌سواد به چرخه سوادآموزی وارد می‌شوند.


به گزارش روابط عمومی سازمان نهضت سوادآموزی به نقل از اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پروررش استان اردبیل، سید غلامحسین گنجی در نشست خبری که به همین مناسبت برگزار شد، اظهار کرد: در سال 55 و به دنبال برگزاری نشست وزرای آموزش و پرورش 17 شهریور به نام روز جهانی سوادآموزی نامگذاری شد که در کشورمان نیز به همین مناسبت برنامه‌های متعددی در گرامیداشت این روز برگزار می‌شود.


گنجی شعار سال تعریف شده از سوی یونسکو را در حوزه سوادآموزی «سوادآموزی و توسعه مهارت» اعلام و خاطرنشان کرد: ما در دو محور فعالیت‌های خود را متمرکز کردیم به طوری که هم در بخش سوادآموزی و هم توسعه مهارتسعی می کنیم به اهداف مورد نظر دست یابیم .


وی ادامه داد: در بحث سوادآموزی و آموزش افراد بی‌سواد براساس سرشماری سال 95 جامعه هدف ما در گروه سنی 10 تا 49 سال مشخص شده به طوری که در این گروه سنی در سطح کشور درصد باسوادی بیش از 94.7 درصد است و در استان اردبیل این میانگین 93.1 درصد می‌باشد.


معاون سواد آموزی بیان کرد: ما حدود 1.6 درصد با میانگین کشوری فاصله داریم و برنامه جامع ما این است تا به میانگین کشوری در حوزه سوادآموزی دست پیدا کنیم که در همین راستا طی دو سال گذشته بیشتر از حجم ابلاغی برنامه‌ها و اهداف موردنظر محقق شده است.


 سید غلامحسین گنجی تصریح کرد: حجم ابلاغی در سال 95 برای باسواد کردن افراد بی‌سواد در اردبیل 10 هزار و 500 نفر تعریف شده بود که ما بیشتر از این میزان توانستیم به طور متوسط 101.4 درصد برنامه‌ها و اهداف را تحقق بخشیم.


گنجی گفت: در سال گذشته نیز بیشتر از حجم ابلاغی که 9 هزار و 200 نفر بود ما توانستیم عملکرد مناسبی را داشته باشیم به طوری که در پایان بیش از 9 هزار و 334 نفر بی‌سواد به چرخه سواد و توسعه مهارت اضافه شدند.


وی به دوره‌های سوادآموزی، انتقال و تحکیم اشاره کرد و افزود: استان اردبیل براساس ارزیابی‌ عملکرد شاخص‌های شانزده گانه رتبه خوب و شایسته تقدیر را به دست آورده به طوری که امسال حجم ابلاغی ما 25 درصد نسبت به سال قبل افزایش یافته و پیش‌بینی می‌کنیم به این حجم ابلاغی که بیش از 9 هزار و 896 نفر است دست پیدا کنیم.


معاون سواد آموزی اداره کل اظهار کرد: در حوزه توسعه مهارت و تحقق برنامه‌ها در این بخش طرح‌های متنوعی نظیر آموزش مقدماتی رایانه در حال اجراست به طوری که در سال گذشته 200 نفر و امسال 400 نفر از این آموزش‌ها بهره‌مند می‌شوند.


سید غلامحسین گنجی به آموزش و توسعه مهارت زندگی در مراکز یادگیری محلی اشاره کرد و گفت: هم اکنون چهار مرکز در این راستا در استان اردبیل فعال است که تلاش می‌کنیم با افزودن دو مرکز جدید به این تعداد ،میزان مراکز را به 6 مرکز یادگیری محلی افزایش دهیم تا به شکل برون‌سازمانی و با همکاری نهادهای مختلف بتوانیم طرح آموزش اولیای بی‌سواد و همچنین طرح آموزش افراد 10 تا 20 را که بازمانده از تحصیل هستند به انجام برسانیم.


گنجی برپایی حلقه‌های کتابخوانی، تلاش برای تثبیت کتابخوانی، طرح خواندن با همراهی خانواده و آموزش نماز را از دیگر طرح‌های اجرایی در این حوزه خواند و افزود: قرار است در همه حوزه‌ها و قبل از شروع کلاس‌ها 10 دقیقه مربیان آموزش عملی نماز را به افراد بی‌سواد انتقال داده و نسبت به آگاه سازی این افراد به امر نماز اقدام کنند.


وی به اجرای طرح ویژه آموزش کشاورزی در نواحی یک و دو اردبیل، اصلاندوز، مشگین‌شهر و پارس‌آباد به شکل پایلوت اشاره و خاطرنشان کرد: ما این طرح را با همکاری معاونت تحقیقات و پژوهش جهاد کشاورزی و در راستای توانمندسازی زنان روستایی انجام می‌دهیم و در کنار آن طرح آموزش زنان و دختران عشایر نیز با همکاری دستگاه‌های مرتبط در حال اجراست.


معاون سوادآموزی استان اردبیل ادامه داد: ما برنامه‌ریزی‌هایمان را براساس هدفگذاری 1400 تعریف و تبیین کردیم و امیدواریم با تلاش همه دستگاه‌ها و رسانه‌ها بتوانیم به اهداف موردنظر در به حداقل رساندن آسیب‌ها در حوزه بی‌سوادی و کم‌سوادی دست پیدا کنیم.


سید غلامحسین گنجی گفت: در کنار سوادآموزی معاونت آموزش ابتدایی نیز تلاش جدی انجام داده تا انسداد مبادی بی‌سوادی محقق شود به طوری که نرخ پوشش تحصیلی در مقطع ابتدایی به بیش از 99.5 درصد رسیده و ما امیدواریم با به صفر رسیدن بی‌سوادی در استان دیگر بازمانده از تحصیل و یا محروم از آموزش نداشته باشیم.


گنجی بیان کرد: در استان اردبیل بیش از یک هزار و 400 نفر بدون تعهد استخدامی با نهضت سوادآموزی همکاری می‌کنند و ما در قالب موسسات و برون‌سپاری کارها با آنها مشارکت می‌کنیم و از بین آموزشیاران قدیمی نهضت سوادآموزی سه نفر هنوز استخدام نشده‌اند که قطعا در قانون جدید ابلاغی استخدام آنها نیز به انجام خواهد رسید.


وی به برپائی کلاس‌های سوادآموزی در مناطق روستایی و شهری با محوریت مدارس، مساجد و برخی از خانه‌های محلات اشاره کرد و افزود: استان اردبیل در بین استان‌های کشور از لحاظ افراد باسواد 6 سال به بالا رتبه 26 و در گروه هدف رتبه 23 کشور را دارد و تلاش می‌کنیم تا این میانگین به وضعیت مطلوبی برسد.


معاون سوادآموزی استان همچنین به شناسایی 250 چهره موفق سوادآموزی اشاره و خاطرنشان کرد: این افراد در مقاطع مختلف تحصیلی و در عرصه‌های مختلف موفق شدند در سایه سوادآموزی به جایگاه‌ها و مناصب شایسته دست پیدا کنند و امیدواریم همچنان شاهد موفقیت چهره‌های پرتلاش سوادآموزی در استان اردبیل باشیم.


به گفته سید غلامحسین گنجی نظارت‌های دقیق بر آموزش و همچنین نحوه برگزاری آزمون توسط گروه بهبود کیفیت انجام می شود.


  • گروه خبری : اخبار,اخبار سازمان
  • کد خبر : 2145
کلمات کلیدی

نظرات

0 Comments for this article

نظر دهید

تاریخ آخرین بروزرسانی : 1397/06/17 13:03
رادیو رسا
accessibility__tooltip
تنظیمات قالب
گفتگوی آنلاین

سامانه ی گفتگوی آنلاین