کردستان - سومین نشست شورای پشتیبانی سواد آموزی استان کردستان در سال ۱۴۰۲ برگزار و طرح های جدید تشریح شد
با حضور معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری کردستان، سومین نشست شورای پشتیبانی سواد آموزی استان در سال ۱۴۰۲ با محوریت کلاس گذاری و تشریح طرح های جدید برگزار شد.
به گزارش اداره روابط عمومی و اطلاع رسانی آموزش و پرورش کردستان، این نشست ظهر دوشنبه دوم بهمن ماه جاری با حضور معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری کردستان، مدیر کل آموزش و پرورش ، معاون سواد آموزی استان و اعضای شورا در سالن شهدای گمنام استانداری برگزار شد.
در این نشست عبدالله رشیدی پور معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری کردستان با گرامیداشت یاد و خاطره مستشاران نظامی سپاه پاسداران که توسط رژیم پوشالی و غاصب در اقدام تروریستی به درجه رفیع شهادت نائل شده اند، از اهتمام مجموعه سواد آموزی و اعضای شورای پشتیبانی سواد آموزی در راستای پیگیری و تحقق برنامه ها تشکر کرد.
وی از ماه های رجب، شعبان و رمضان به عنوان ماه های پر برکت نام برد و با تبریک پیشاپیش ولادت با سعادت حضرت علی ( ع ) و روز پدر ، گفت : بهمن ماه یادآور خاطرات پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی اسلامی است و در طول ۴۴ سال گذشته سواد آموزی فعالیت، برکات و خدمات ماندگاری داشته است و نظام اسلامی امروز هم چنان استوار برای فتح قله های سعادت و افتخار تلاش می کند.
رشیدی پور افزود: پیشرفت های نظام اسلامی در عرصه های مختلف، مرهون جهاد علمی، آگاهی مردم و ارتقاء دانش است که سواد آموزی نیز در این مهم نقش آفرینی کرده و نمی توان جایگاه آن را نادیده گرفت.
وی وضعیت کردستان در شاخص های مختلف از جمله با سوادی را با گذشته قابل مقایسه ندانست و با بیان اینکه امروز ریشه کنی بی سوادی در مراحل پایانی کار قرار دارد، تصریح کرد: استان کردستان که در اکثر شاخص ها حرفی برای گفتن دارد، باید در سواد آموزی نیز پیشرو باشد.
معاون استاندار کردستان کار کردن در سواد آموزی را بسیار سخت عنوان کرد و با بیان اینکه شناسایی، جذب و آموزش افراد بی سواد باقی مانده دشوار تر شده است، اظهار داشت: با وجود تنوع در فعالیت های سواد آموزی ، همه باید کمک کنند تا این مهم به سرانجام برسد.
وی خواستار بروز رسانی آمار و اطلاعات مورد نیاز به ویژه دسترسی به آمار اسمی و مکانی افراد بی سواد و کم سواد با همکاری دستگاه های مختلف و مرتبط و نقش آفرینی رسانه ها به ویژه رسانه ملی در ترغیب و تشویق مخاطبان برای شرکت در کلاس های سواد آموزی شد.
رشیدی پور بی سوادی را یک عیب و نقیصه برای جامعه دانست و با اشاره به ضرورت اجرای طرح های جدید سواد آموزی، گفت : با توجه به علاقه مندی اولیا و همراهی آنان با مسائل درسی فرزندان خود، باید از ظرفیت دانش آموزان برای آموزش اولیای بی سواد استفاده کرد.
هاشم ناظمی جلال مدیر کل آموزش و پرورش کردستان در این نشست از حمایت های مجموعه استانداری و همکاری اعضای شورای پشتیبانی و نهادها در اجرای برنامه ها و هم چنین اهتمام و پیگیری های معاونت سواد آموزی استان تشکر کرد و گفت: در طول یکسال گذشته، اقدامات سواد آموزی جهش داشته و در اکثر شاخص ها، جزو استانهای برتر بوده است.
وی در ادامه به خدمات سواد آموزی در طول سال های گذشته و کاهش افراد بی سواد و کم سواد و پراکندگی مخاطبان باقی مانده و همچنین مطالبات آموزش دهندگان اشاره کرد و گفت: پوشش کامل حجم ابلاغی، نیازمند همکاری کلیه دستگاه ها است.
ناظمی جلال مهمترین اولویت کاری این حوزه در حال حاضر را ثبت نام و تشکیل کلاس عنوان کرد و با بیان اینکه در اجرای برنامه ها، دستگاه ها همراهی کرده اند، اظهار داشت: فرآیند کلاس گذاری به جهت موانع و مشکلات با وقفه و کندی مواجه بود که در حال حاضر با تسهیل گری، سرعت گرفته و تا ۱۵ بهمن تمدید شده است.
مدیر کل آموزش و پرورش کردستان ریشه کنی بی سوادی را نیازمند عزم عمومی و مشارکت اعضای شورای پشتیبانی و دست اندرکاران امر دانست و با تاکید بر اینکه مراحل پایانی فرایند سواد آموزی سخت تر شده است، تصریح کرد : برای تحقق اهداف همه باید به اجرای کار کمک کنند.
در ادامه گلبهار خسروی معاون سواد آموزی آموزش و پرورش استان، گزارشی از نتایج پیگیری مصوبات جلسه قبل شورای پشتیبانی سواد آموزی را ارائه و از اجرایی شدن مصوبات با محوریت کلاس گذاری خبر داد و از همکاری و همراهی اعضای شورا در اجرای برنامه ها تشکر کرد.
وی یکی از شاخص ها و معیار های ارزیابی عملکرد استانها در سال ۱۴۰۲ را تدوین برنامه عملیاتی حوزه سواد آموزی بر اساس حجم ابلاغی و سیاست ها عنوان کرد که باید به تصویب شورای پشتیبانی برسد و گفت: در همین راستا معاونت سواد آموزی استان اقدام به تدوین برنامه عملیاتی سال ۱۴۰۲ و تهیه برش شهرستانی هر برنامه نموده است و در طول سال نیز نظارت های لازم برای اجرایی شدن برنامه انجام و در پایان عملکرد شهرستانها و مناطق ارزیابی خواهد شد.
خسروی در ادامه به تحلیل دلایل و زمینه های موفقیت عملکرد سواد آموزی استان در سال گذشته پرداخت و با بیان اینکه بر اساس ارزیابی و بررسی عملکرد سواد آموزی استان ها توسط سازمان نهضت سواد آموزی در شاخص های اختصاصی ، سواد آموزی کردستان در سال ۱۴۰۱ موفق به کسب رتبه پنجم کشوری و حائز جایگاه « خیلی خوب و شایسته تقدیر » شد ، اظهار داشت : بر همین اساس معاون وزیر و رئیس سازمان نهضت سواد آموزی طی نامه ای، موضوع را به استاندار و رئیس شورای پشتیبانی سواد آموزی استان ابلاغ و درخواست نموده است، در جلسه شورای پشتیبانی دلایل و زمینه های موفقیت عملکرد مورد تحلیل قرار گرفته و برنامه ریزی جامع برای حفظ و ارتقاء رتبه سواد آموزی استان انجام گیرد.
معاون سواد آموزی استان در بخش دیگری از سخنان خود گزارشی از روند کلاس گذاری سال ۱۴۰۲ ، اقدامات و فعالیت های انجام شده ارائه کرد و با بیان اینکه زمان کلاس گذاری تا ۱۵ بهمن ماه جاری تمدید شده است ، گفت: براساس آخرین گزارش استخراج شده از سامانه سواد آموزی تا تاریخ اول بهمن ماه ۱۴۰۲ تعداد ۳ هزار و ۴۲۹ نفر از سواد آموزان استان شامل ۷۷۲ نفر در دوره سواد آموزی، ۱۹۴۵ نفر در دوره انتقال ۷۱۲ نفر در دوره تحکیم ثبت نام و در مجموع ۲۵.۱۹ درصد از حجم ابلاغی تحت پوشش قرار گرفته است.
وی هم چنین چالش های پیش روی کلاس گذاری را نیز تشریح کرد و همکاری نکردن تعدادی از آموزش دهندگان برای کلاس گذاری به دلیل عدم تعیین تکلیف و شروط کلاس گذاری، عدم دسترسی کامل به آمار اسمی و مکانی افراد بی سواد و کم سواد، پراکندگی بی سوادان باقی مانده، عدم رغبت و انگیزه کافی سواد آموزان برای یادگیری، ثبت نام و شرکت در کلاس و مخالفت اعضای خانواده ها از حضور افراد بی سواد در کلاس ها، تقاضا محور نبودن سواد آموزی ، حضور کم رنگ سواد آموزان در کلاس های درس و عدم بسته های تشویقی جهت نگهداشت سواد آموزان در کلاس را از اهم موانع بر شمرد.
معاون سواد آموزی استان در ادامه به تشریح برنامه های جدید سازمان نهضت سواد آموزی اشاره کرد و با بیان اینکه طرح روستای با سواد، طرح ملی سواد قرآنی و نهضت دانش آموزی از جمله طرح های ابلاغی است، گفت: اجرای طرح های مذکور نیاز به مشارکت اعضا و دستگاه های متولی دارد.
خسروی در ادامه گزارشی از برنامه های هفته سواد آموزی سال جاری ارائه کرد و انجام تبلیغات محیطی و فضا سازی ، بهره گیری از فضای رسانه ای استان برای تبیین عملکرد و دستاوردهای سواد آموزی، معرفی برکات و خدمات سواد آموزی در طول ۴۴ سال گذشته و چهره های شاخص و اجرای برنامه های فرهنگی و مراسم گرامیداشت و تجلیل از فعالان و تلاشگران این حوزه را از برنامه های برگزار شده عنوان کرد که گزارش آن تهیه و به سازمان ارسال شده است.
وی گزارشی از مشارکت استان در تدوین محتوای آموزشی نیز ارائه کرد و با بیان اینکه سازمان نهضت سواد آموزی هر ساله به منظور تحقق فرمایشات مقام معظم رهبری به مناسبت شعار سال اقدام به برگزاری مسابقه کتابخوانی در بین سواد آموزان دوره انتقال می نماید که محتوای آموزشی این مسابقات با همکاری استانها تهیه، چاپ و در سطح کشور توزیع می شود ، اظهار داشت : در سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ خوشبختانه محتوای مسابقات با همکاریاستان کردستان تهیه شد و مولف کتاب های دو سال اخیر از استان بود که با همکاری سازمان نهضت سواد آموزی در شمارگان ۵۰ هزار جلد چاپ و برای استفاده به استانها ارسال شده است تا در اختیار سواد آموزان کشور قرار گیرد.
معاون سواد آموزی استان در پایان حدود انتظارات و مصوبات نشست را اعلام و از رئیس و اعضای شورا درخواست کرد در اجرای برنامه ها مشارکت داشته باشند.
گفتنی است در این نشست اعضای شورا گزارشی از اقدامات و همکاری های مشترک را ارائه و پیرامون دستور کار جلسه بحث و تبادل نظر و تصمیم گیری شد.