پیام مدیر کل آموزش و پرورش خراسان جنوبی سواد موتور محرکه توسعه انسانی
مدیر کل آموزش و پرورش خراسان جنوبی گفت: امروز به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران سوادوسواد آموزی رکن اصلی فعالیت های نظام تعلیم و تربیت، حقی اساسی و موتور محرکه توسعه ی انسانی دربهارستان علم و ادب است.
به گزارش روابط عمومی سازمان نهضت سواد آموزی به نقل از اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش خراسان جنوبی، محمد علی واقعی عصر امروز با صدور پیامی روز جهانی سواد آموزی را به فعالین این عرصه در خراسان جنوبی تبریک و تهنیت گفت.
در متن پیام مدیر کل آموزش و پرورش خراسان جنوبی آمده است: بسمالله الرحمن الرحیم
قال الله تعالی: «الرّحمن، علّم القرآن، خلق الانسان، علّمه البیان»
امروز به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران سوادوسواد آموزی رکن اصلی فعالیت های نظام تعلیم و تربیت، حقی اساسی و موتور محرکه توسعه ی انسانی دربهارستان علم و ادب است.
به یمن تلاشهای خادمین نظام تعلیم و تربیت و فعالیتهایی که در جهت تحقق اهداف توسعه هزاره طی بیش از دو دهه انجامشده، شاهد کاهش چشم گیر نرخ بیسوادی در خراسان جنوبی هستیم به گونه ای که نرخ جمعیت با سواد استان در حال حاضر به بیش از 95 درصد رسیده است.
گرچه این رقم افتخار آمیز است اما برای استانی که نام فرهنگ و ادب را یدک می کشد، کافی نبوده و زیبنده انیست که حتی یک کم سواد در جامعه هدف آن وجود داشته باشد و باید که تا محو کامل بی سوادی همچنان در میدان انسداد مبادی این پدیده ی شوم جهاد کرد و کوشش نمود.
در عصر حاضر مفهوم سواد در بستر زمان توسعهیافته است و سواد، امروزه به توانایی خواندن، نوشتن و حساب کردن محدود نمیشود، یکی از تعاریف جدید سواد «توانایی و قدرت ایجاد تغییر» است.
افزایش فناوریهای جدید و جوامع نوین دانشبنیان، می طلبد تا در حوزه سواد آموزی و ارتقای سواد رسانه ای طرحی نو در انداخته و با استفاده از شیوه های نوین آموزشی جامعه هدف را توانمند و با مهارت در عرصه های مختلف تربیت نماییم؛ تا ایشان بتوانند در برخورد با پدیدههای اجتماعی، اقتصادی، زیستمحیطی، پیچیدگی دنیای فنآوری، روشهای نوین کسبوکار و شیوهها و ابزارهای جدید ارتباط ، مشکلات فردی، اجتماعی،خانوادگی و شغلی خود را به روش صحیح حل کنند، با محیط پیرامون خود رابطهای اثربخش برقرار کنند و دانش و مهارت خود را مستمراً توسعه دهند. چرا که مسأله تعلیم و تربیت در تعالیم دین مبین اسلام، یکی از موهبتهای بیبدیل خداوند برای رشد و تعالی انسان، شکوفایی استعدادهای فطری و کسب شایستگیهای پایه برای پیمودن مراتب حیات طیبه است.
دعوت به آموزش و تربیت، دعوت به عبادتی بزرگ و مصداق عمل صالح است که زمینهساز اعتلای انسان و نیل به زندگی پاک و سالم قلمداد میشود.
قرار گرفتن «روز جهانی سوادآموزی» در تقویم بینالمللی، نشانهی فطری و جهانشمول بودن آموزههای الهی است. از این منظر سوادآموزی زیربنای توسعه پایدار و تلاشی ارزنده برای حفظ و ارتقای حقوق و اعتلای کرامت انسانی است.
اکنون با وجود همهگیری کووید-19 و بحران ناشی از آن، معاونت سواد آموزی، در راستای تحقق عدالت آموزشی فعالیتهای خود را افزایش داده و با بهرهگیری از فناوریهای نوین آموزشی، یادگیری سوادآموزان را تنوع بیشتری بخشیده است. اینجانب فرارسیدن روز جهانی سوادآموزی را به همه فعالین عرصه تعلیم و تربیت به ویژه ر معاونت سوادآموزی، کارشناسان شهرستانها و پیشکسوتان میدان مبارزه با بیسوادی و آموزش دهندگان پرتلاش، تهنیت عرض نموده و برای خدمتگزاران صدیق این عرصه، آرزوی توفیق روزافزون دارم.
نظر دهید