پیام استاندار اصفهان به مناسبت روز سوادآموزی
پیام استاندار اصفهان به مناسبت روز سوادآموزی
به نام خداوند بخشنده مهربان
در دنياي امروز شتاب علم به حدي است كه بسياري از مفاهيم، تعريف ها و چارچوب ها در مدت زمان كوتاهي تغيير مي يابد و قلمروهاي جديدي را در بر مي گيرند. اگر چه مفهوم سوادآموزي در قالب مهارت خواندن و نوشتن در ايران به حدود 6 دهه گذشته باز مي گردد ، اما با حفظ اين مفهوم عرصه ها و مفاهيم مهم تري نيز به اصل سوادآموزي در جهان معاصر افزوده شده است. تا زماني كه بي سوادي به معني گذشته خود وجود دارد ما نيز بايد به رفع اين نقيصه بزرگ فرهنگي و اجتماعي بپردازيم اما اگر فقط بر آن متمركز شويم قطعاً از ابعاد ديگر سوادآموزي غفلت خواهد شد و با مشكلات بزرگتري در آينده مواجه خواهيم شد.
سازمان علمي فرهنگي ملل متحد (يونسكو) شش شاخص باسوادي در عصر كنوني را معرفي كرده است و جامعه ارزشي ما مي تواند بر مبناي بنيادهاي فرهنگي دين و ميهن عزيزمان اولويت ها را ارتقاء دهد و يا مفاهيم ديگري را بومي سازي نمايد. اين عوامل شامل سواد عاطفي ، سواد ارتباطي ، سواد مالي ، سواد رسانه اي ، سوادآموزي و پرورش كه توانايي خواندن و نوشتن در اين قالب مي گنجد و سواد رايانه مي باشد به علاوه گزينه هاي ديگري نيز مانند سواد ديني ، سواد كشاورزي ، سواد تحصيلي ، سواد فرهنگي ، سواد كاركردي ، سواد بوم شناختي ، سواد سلامتي و سواد ادبي مطرح هستند تا بتوانند انسان هايي را در تراز اين عصر مهياي زندگي و نقش آفريني اجتماعي كنند.
بدون ترديد وجود هر درصدي از بي سوادي ، حتي يك نفر بي سواد ، نه در شأن جامعه ، فرهنگ و دين پر حكمت و سرشار از معرفت اسلام و آيين آگاهي بخش محمدي (ص) است و نه در معادله توسعه و تعالي جايگاهي دارد چرا كه مبارزه با بيسوادي جزو زيرساخت هاي اصلي توسعه اجتماعي ، اقتصادي ، فرهنگي و حتي سياسي محسوب مي شود.
اينجانب با تبريك هفته سوادآموزي ، هفتم ديماه سالروز صدور فرمان تاريخي امام خميني (ره) مبني بر تشكيل نهضت سوادآموزي ، براي همه عزيزان و تلاشگراني كه ايثارگرانه كسوت محو جهل و ناداني را اختيار كرده اند و با سوادي آخرين نفر از جمعيت بي سواد اين كشور را هدف گذاري كرده اند ، آرزوي توفيق روز افزون مي نمايم و از خدمات شايسته آنان صميمانه قدرداني و تشكر مي كنم.
محسن مهرعليزاده
استاندار اصفهان
نظر دهید