نماینده ولی فقیه در استان گیلان: سوادآموزی یک اصل مهم در جوامع بشری است.
نماینده ولی فقیه در استان گیلان: سوادآموزی یک اصل مهم در جوامع بشری است.
به گزارش روابط عمومی سازمان نهضت سوادآموزی به نقل از اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی اداره کل آموزش و پرورش استان گیلان، آیت الله قربانی به مناسبت هفته سوادآموزی در دیدار مدیرکل و اعضای شورای معاونان آموزش و پرورش استان با اشاره به سفارش مؤکد دین مبین اسلام به فراگیری علم گفت: با ظهور اسلام موج سوادآموزی شبه جزیره عربستان را فرا گرفت بطوریکه شرط پیامبر بزرگوار اسلام در آزادی اسرای جنگی باسواد کردن مسلمانان بود. وی در بخش دیگری از سخنانش با یادآور شدن ویژگی های علم مطلوب از دیدگاه اسلام خاطرنشان کرد: علمی که اسلام می خواهد باید با باور الهی همراه باشد و اگر تقوای الهی در آموختن دانش نباشد مسلماً علم سلاحی انحرافی در دست انسانها است. نماینده ولی فقیه در گیلان با اشاره به برخی مظاهر غلط تمدن غرب اظهار داشت: امروزه تبلیغات بر سر برخی از خرده فرهنگ های معارض نشان از سقوط اخلاقی در برخی کشورهای غربی و گسست در خانواده ها دارد. امام جمعه رشت با اشاره به در پیش بودن 15 دی سالروز تأسیس هسته های گزینش یادآور شد: وجود هسته های گزینش ، انتخاب درست و آگاهانه کسانی است که قرار است در آموزش و پرورش پایه های راستین علم و اخلاق را در بین دانش آموزان نهادینه کنند. آیت الله قربانی با اشاره به اهمیت حرمت افراد در دین اسلام خطاب به گزینش گران گفت: اگر در مورد افراد به یقین نرسیدیم نمی توانیم در نفی آنها اقدام کنیم چرا که حفظ حرمت افراد از مصادیق حق الناس است.
مدیرکل آموزش و پرورش استان گیلان هم در این دیدار با اشاره به عملکرد سوادآموزی استان در سالهای اخیر گفت: بر اساس سرشماری سال 90 ، گیلان رتبه هفتم باسوادی کشور را دارا بوده که این رتبه در سرشماری سال 95 با جذب بالای 96 درصد افراد گروه سنی 10 تا 49 سال ، مقام چهارم کشور کسب شده است. وی با اشاره به لزوم مشارکت دستگاههای مختلف در کاهش بی سوادی خاطرنشان کرد: در ریشه کنی بی سوادی انسداد کامل مبادی ترک تحصیل دانش آموزان هدف اصلی آموزش و پرورش است که در این راستا همراهی دهیاران، بخشداران، فرمانداران، نهادهای حمایتی و ائمه جمعه و جماعات تعیین کننده است. مدیرکل آموزش و پرورش استان گیلان به وجود حدود 50 هزار اولیای بی سواد دانش آموز در استان گفت: در یک برنامه 5 ساله این دسته از اولیای دانش آموز ، باسواد خواهند شد. حاجتی در ادامه به کاهش جرایم، آشنایی به حقوق شهروندی و بهره وری در انجام کارها را برخی از ثمرات کسب علم در بین سوادآموزان ذکر کرد. وی با اشاره به در پیش بودن روز گزینش گفت: در سال گذشته بیش از 5 هزار پرونده افراد متقاضی در هسته های گزینش مورد بررسی قرار گرفت و هسته گزینش با رعایت حق الناس در جذب افراد واجد الشرایط بر اساس شایستگی های تخصصی و اخلاقی عمل کرده و احساس امنیت فرهنگی را در آموزش و پرورش گیلان نهادینه نموده است.
در پایان این مراسم یک دوره کتاب پایه یازدهم شامل چند عنوان درسی در رشته های: علوم تجربی ، ریاضی، انسانی، کاردانش تألیف سازمان پژوهش و برنامه ریزی وزارت آموزش و پرورش به نماینده ولی فقیه در گیلان اهدا شد.
نظر دهید