جهش تولید با مشارکت مردم
تصویر امام رهبری
  • 1402/03/23 - 10:04
  • - تعداد بازدید: 173
  • - تعداد بازدیدکننده: 170
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
  • /appsettingFree

نشست هم اندیشی معاون سوادآموزی استان قم با معاون پژوهش حوزه های علمیه کشور

نشست هم اندیشی محمدرضا قاسمی نیا معاون سوادآموزی استان قم باحجت الاسلام والمسلمین مقیمی حاجی معاون پژوهش حوزه های علمیه کشور برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان نهضت سوادآموزی به نقل از اداره کل آموزش و پرورش استان قم ، در ادامه نشست های هم اندیشی با دستگاه های مختلف با موضوع نخستین فراخوان ملی و بین المللی رهیافت های نوین سواد آموزی در زیست بوم جدید و شتاب بخشی به رشدسوادآموزی، نشست هم اندیشی محمدرضا قاسمی نیا معاون سوادآموزی  استان قم باحجت الاسلام والمسلمین مقیمی حاجی معاون پژوهش حوزه های علمیه کشور برگزار شد.

حجت الاسلام قاسمی نیا در این نشست که در محل سالن جلسات ساختمان حوزه های علمیه صورت پذیرفت، از حمایت ها ی معنوی مدیریت عالی و معاونین حوزه های علمیه نسبت به امر خطیر سوادآموزی و عرصه آموزش بزرگسالان تقدیر نمود.

معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان قم با تاکید بر نقش حیاتی وراهبردی حوزه های علمیه در کشور خاطرنشان کرد: حوزه های علمیه به عنوان یکی از مهم ترین مراکز آموزش و تدریس که مهد پرورش فضلا و علماء می باشد توانسته است نقش مهمی را در ارتقاء علوم اسلامی انسانی و سطح فکر، اخلاق ومعنویت و آگاهی مردم و حل مشکلات و بحران های جامعه داشته باشد.

وی اظهار داشت تعلیم و تربیت، اساس نظام فکری اسلام است و هدف تعلیم و تربیت اسلامی، تربیت انسان مهذب است و همه برنامه ریزی و فعالیت های برنامه ریزان وسیاستگزاران باید برای تحقق این هدف سازماندهی شود تا از این طریق بتوانیم سعادت و سربلندی را برای جامعه اسلامی وزمینه سازی تمدن نوین اسلامی رقم بزنیم.

دبیر گروه بهبود کیفیت فعالیت های سوادآموزی استان در ادامه با بیان این که سواد و دانش آموزی از نگاه اسلام، ابزار دانایی بوده و نخستین فرمان آخرین کتاب آسمانی نیز امر به خواندن است، اظهار داشت: در متن پیام تاریخی حضرت امام خمینی(ره )، در هفتم دی ماه سال 1358 دو هدف ارزشمند قرار دارد که می تواند علت تأکید ایشان برسوادآموزی باشد.

وی گفت این پیام مهم که تکلیفی همیشگی و رسالتی ماندگار را برای همه باسوادان جامعه تعریف نموده است اهداف کوتاه و اهداف بلند مدتی دارد.

قاسمی نیا تصریح کرد از اهداف پیام حضرت امام خمینی(ره) آموزش همگانی خواندن و نوشتن به عنوان فریضه ای الهی و رفع محرومیت زدایی از قشر بی سواد جامعه است و در تداوم آن ارتقاء ، تعمیق و تحکیم و تقویت آگاهی و دانش بزرگسالان نوسواد در زمینه های گوناگون و تبدیل فرهنگ وابسته کشور به فرهنگی مستقل و خودکفا که به استقلال فرهنگی و علمی کشور می انجامد، می باشد.

وی گفت در موارد بسیاری بر آموزش علم و سواد جهت دار و سودمند تاکیدشده است و درپیام بنیان گذار جمهوری اسلامی حضرت امام خمینی رضوان الله علیه نقش وجایگاه روحانیون وامامان جمعه وجماعات برای ترغیب وتشویق ودعوت مردم به سوادآموزی برجسته می باشد.

عضو شورای معاونین اداره کل آموزش و پرورش استان تصریح کرد: رهبرمعظم انقلاب اسلامی حضرت امام خامنه ای عزیز و حکیم نیز سوادآموزی را یک جریان مهم فرهنگی و آینده ساز ویک حسنه وصدقه جاریه شمرده اند.

قاسمی نیا با اشاره به آمار ملی و استانی شاخص سطح سواد اظهار داشت: آمار کسانی که فاقد مهارت سواد خواندن و نوشتن است حدود ۲تا۳ درصد است و باید تلاش کنیم حتی یک نفر محروم از سواد در کشور و استان نداشته باشیم.

معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش گفت با هدف برون رفت از چالش های موجوددرمسیرسوادآموزی مطلوب و غنی سازی محیط زندگی کم سوادان و بی سوادان در زمینه های مختلف و استفاده از فن آوری نوین روز در آموزش ها اقدام به برگزاری اتفاق مهم ملی وبین المللی باعنوان نخستین رویداد رهیافت های نوین سوادآموزی شده است.

وی ادامه داد این فراخوان در امتداد رسالت خطیر سوادآموزی با رویکرد مردمی سازی است و مهلت ثبت نام و ارسال آثار نیز تا پایان تیرماه 1402 می باشد.

قاسمی نیا گفت: این فراخوان برای اولین بار در 55 کشور عضو آیسسکو و همچنین توسط جامعه المصطفی العالمیه مطرح و مورد توجه وترویج قرار گرفته است و سامانه http://rasa.lmo.gov.ir برای دریافت و ثبت تجربیات ، نظرات و ایده ها در نظر گرفته شده است و ان شاءالله ایده ها، راهکارها و محصولات دریافتی به روش، محصول و راهکار تبدیل خواهد شد تا با بهره گیری از آنها در مسیر سرانجام بخشی مطلوب به بی سوادی ، نهضت سوادآموزی باتوجه به فرامین امامین انقلاب اسلامی به تحقق اهداف خود نزدیک تر شود .

وی ابراز امیدواری کرد با ورود و مشارکت پژوهشگران فعال و خلاق حوزوی گام‌هایی بلند، که انشاءالله به رشد و شکوفایی نظام آموزش بزرگسالان و سوادآموزی در کشور منجر خواهد شد، برداشته شود.

قاسمی نیا ضمن ارائه پیشنهاد اینکه سوادآموزی دراولویت های پژوهشی و موضوعات جشنواره علامه حلی قرار بگیرد، گفت: انتظارداریم حوزه های علمیه، مبلغین و روحانیون و طلاب فاضل و ارجمند نسبت به سوادآموزی که یک واجب وتکلیف دینی و شرعی وملی می باشد توجه ویژه و عنایت خاص داشته باشند.

 

  • گروه خبری : اخبار,اخبار سازمان
  • کد خبر : 7761
کلمات کلیدی

نظرات

0 Comments for this article

نظر دهید

تاریخ آخرین بروزرسانی : 1402/03/23 10:04
رادیو رسا
accessibility__tooltip
تنظیمات قالب
گفتگوی آنلاین

سامانه ی گفتگوی آنلاین