جهش تولید با مشارکت مردم
تصویر امام رهبری
  • 1402/04/04 - 09:00
  • - تعداد بازدید: 221
  • - تعداد بازدیدکننده: 217
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /appsettingFree

نرخ باسوادی در استان سیستان و بلوچستان به حدود ۸۷ درصد رسید.

با رشد و توسعه آموزش، شاخص باسوادی در استان به حدود ۸۷ درصد رسید.

به گزارش روابط عمومی سازمان نهضت سوادآموزی به نقل از پایگاه خبری عصر هامون در استان سیستان و بلوچستان، سوادآموزی امری ضروری و مهم برای رسیدن به توسعه و پیشرفت هر جامعه‌ای به شمار می‌رود و نقش مهمی در کاهش آسیب‌های اجتماعی خواهد داشت.
درواقع آموزش مهارت‌های خواندن و نوشتن و حساب‌کردن از اهداف اصلی برنامه‌های سوادآموزی است، در جوامع گوناگون، سواد آموختن به‌عنوان حق اساسی و لازمه پیشرفت انسان شناخته شده است و هر انسان اعم از کودک، نوجوان و بزرگسال، باید از فرصت‌های آموزشی برخوردار باشد.
مهم‌ترین و برجسته‌ترین دستاوردهای انقلاب شکوهمند اسلامی و نهضت سوادآموزی کاهش فاصله درصد باسواد بین مناطق شهری و روستایی و زنان و مردان است و عرصه وسیع سوادآموزی نهضتی است که به فرمان امام راحل (ره) در تاریخ هفتم دی‌ماه ۱۳۵۸ با تشکیل نهضت سوادآموزی شکل گرفت.
سیستان و بلوچستان یکی از استان‌های هست که در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی سرانه سوادآموزی در این استان ۲۹ درصد بود و به گفته متولیان امر با گسترش و توسعه سوادآموزی این رقم تا سال ۱۴۰۰ به ۸۵ درصد رسیده است.

 

سیستان و بلوچستان ۱۰ درصد با میانگین کشوری فاصله دارد
معاون سوادآموزی استان با با اشاره به شاخص رشد میزان سواد در سیستان و بلوچستان بیان کرد: اداره کل آموزش‌وپرورش سیستان و بلوچستان در شاخص رشد میزان سواد در بین استان‌های کشور رتبه اول کشور را به خود اختصاص داد.
روح‌الله شیرازی افزود: بنا به گزارش مرکز آمار ایران، با تلاش و همت آموزش‌دهندگان ساعی و همکاران سوادآموزی تمامی شهرستان‌ها و مناطق، سیستان و بلوچستان با رشد ۷/۵ درصدی مقام اول کشور را در شاخص «رشد میانگین سواد استان» کسب کرد.
 وی تصریح کرد: استان‌های کرمان با ۵/۳ درصد و استان خوزستان با ۴ درصد در جایگاه‌های بعدی این جدول قرار دارند.
 معاون سوادآموزی آموزش‌وپرورش استان با اشاره به اینکه در این مدت حدود ۶۵ هزار نفر از افراد بی‌سواد، سواددار شدند اظهار کرد: در این مدت ۲ هزار ۱۰۰ نیروی آزاد و هزار نفر از همکاران فرهنگی کار سوادآموزی این تعداد را برعهده داشتند.
 شیرازی با بیان اینکه شاخص رشد باسوادی در کشور ۷ /۹۰درصد است خاطرنشان کرد: نرخ با سوادی در سیستان و بلوچستان ۸۷/۰۵ درصد است که با میانگین کشوری ۱۰ درصد فاصله دارد.
 وی ادامه داد: برنامه‌ریزی‌های در حال انجام است که این رقم به ۲ درصد برسد و جزو استان‌های میانگین قرار بگیریم.
 شیرازی افزود: بانک اطلاعاتی دقیقی از تعداد بی‌سوادان این استان در دست نیست اما بر اساس آماری که مرکز آمار ایران به‌صورت تخمینی به ما ارائه داده تقریباً حدود ۲۶۰ هزار نفر بی‌سواد دیگر باقی‌مانده‌اند.
 وی گفت: در حوزه باسوادی تلاش داریم استان را به میانگین کشوری برسانیم و در این راستا طرح شتاب‌بخشی را تدوین و در دو شهرستان که کمترین میانگین باسواد کشور را دارد اجرایی خواهیم کرد.
 

  • گروه خبری : اخبار,اخبار سازمان
  • کد خبر : 7835
کلمات کلیدی

نظرات

0 Comments for this article

نظر دهید

تاریخ آخرین بروزرسانی : 1402/04/04 09:00
رادیو رسا
accessibility__tooltip
تنظیمات قالب
گفتگوی آنلاین

سامانه ی گفتگوی آنلاین