با حضور مدیر کل آموزش و پرورش کردستان :
نتایج بازدید گروه نظارت و ارزیابی سازمان نهضت سواد آموزی از فعالیت های استان اعلام شد
در نشستی با حضور مدیر کل آموزش و پرورش کردستان، نتایج بازدید گروه نظارت و ارزیابی سازمان نهضت سواد آموزی از اقدامات استان در زمینه پوشش حجم، کلاس گذاری و شاخص های عملکردی اعلام شد.
به گزارش روابطعمومی سازمان نهضت سوادآموزی به نقل از اداره روابط عمومی و اطلاع رسانی آموزش و پرورش کردستان، در این نشست که شامگاه دوشنبه نهم بهمن ماه جاری با حضور مدیر کل آموزش و پرورش و معاون سواد آموزی استان، مدیر کل دفتر برنامه ریزی دوره های سواد آموزی، روسای گروه دوره های سواد آموزی، انتقال و تحکیم سازمان و مجموعه کارکنان سواد آموزی استان حضور داشتند، گزارش بازدید دو روزه ناظرین سازمان از اقدامات و فعالیت های استان در حوزه های مختلف و هم چنین سرکشی از کلاس های سواد آموزی تشریح و پیرامون مسائل جاری این حوزه بحث و تبادل نظر شد.
هاشم ناظمی جلال مدیر کل آموزش و پرورش کردستان در این نشست، حضور گروه نظارت و ارزیابی سازمان نهضت سواد آموزی در استان را مایه برکت و پیشبرد امور دانست که منجر به تحرک و رفع موانع خواهد شد و گفت: سواد آموزی یکی از اولویت های آموزش و پرورش است و برای تحقق اهداف آن مجموعه استان متعهد هستند.
وی با اشاره به انسجام درونی و هم گرایی مجموعه، گستردگی و تنوع ماموریت ها، اظهار داشت : علیرغم محدودیت منابع ، اقدامات و برنامه های این حوزه با قوت پیگیری و با همکاری و مشارکت کلیه بخش ها ، برنامه های سواد آموزی اجرایی می شود و حضور گروه نظارتی سازمان به انجام کیفی اقدامات منجر خواهد شد.
ناظمی جلال افزود: خوشبختانه با مساعدت استاندار کردستان و فرمانداران شهرستانها، جلسات شورای پشتیبانی سواد آموزی به صورت مستمر و منظم برگزار و از ظرفیت های برون سازمان و مشارکت دستگاه ها در اجرای برنامه ها استفاده می شود.
مدیر کل آموزش و پرورش کردستان، فعالیت در حوزه سواد آموزی را سخت توصیف کرد و با اشاره به شرایط استان ، گفت: با اهتمام مدیران و روسا و همدلی و همراهی مجموعه، برنامه های این حوزه با جدیت دنبال و موانع و چالش های پیش رو مرتفع خواهد شد.
وی هم چنین با اشاره به همکاری و تلاش آموزش دهندگان ، از پیگیری درخواست های آنان توسط مسئولان استان خبر داد و گفت: همه مسائل در حیطه اختیارات آموزش و پرورش نیست.
ناظمی جلال در بخش پایانی سخنان خود با بیان اینکه در جلسات شورای معاونین استان، مدیران و روسای آموزش و پرورش شهرستانها و مناطق بر پیگیری برنامه ها و سیاست های ابلاغی سواد آموزی تاکید شده است، تصریح کرد: هیچ تفاوتی بین حوزه ها وجود ندارد ، همه معاونت ها و بخش ها دارای اهمیت و قابل احترام هستند .
محمود قنبر زاده مدیر کل دفتر برنامه ریزی دوره های سواد آموزی سازمان نیز از حمایت های مدیر کل آموزش و پرورش ، اهتمام و تلاش های معاون سواد آموزی و مجموعه کارکنان این حوزه در سطح شهرستانها و مناطق استان در راستای اجرایی کردن برنامه ها و هم چنین انجام بازدید تیم نظارتی سازمان از استان تشکر کرد.
وی در ادامه گزارشی از نتایج بازدید های انجام شده توسط گروه نظارتی سازمان از اقدامات و فعالیت ها و هم چنین روند کمی و کیفی کلاس گذاری و پوشش حجم ابلاغی ارائه کرد و خواستار اتخاذ تدابیر لازم و پشتیبانی از برنامه های سواد آموزی به ویژه همکاری مدیران مدارس ، تامین امکانات و تجهیزات مورد نیاز و نظارت بر عملکرد ناظرین آموزشی شد.
فنبر زاده در ادامه به رویکرد های سازمان نهضت سواد آموزی در موضوعات مختلف از جمله مراکز یادگیری محلی، مشخص شدن وضعیت آموزش دهندگان و بهره گیری از ظرفیت های مردمی و جهادی پرداخت و گفت: خوشبختانه با پیگیری های معاون وزیر و رئیس سازمان نهضت سواد آموزی کلیه مطالبات آموزش دهندگان و هزینه طرح ها و برنامه ها پرداخت و هیچ گونه بدهی وجود ندارد.
وی در ادامه گزارشی از وضعیت پوشش حجم ابلاغی استان ارائه و با بیان اینکه عملکرد برخی از شهرستانها و مناطق در موضوع کلاس گذاری خوب و قابل قبول و برخی نیز نیاز به تلاش و تسریع دارد از پیگیری های صورت گرفته تشکر کرد و با اشاره به اینکه پوشش حجم ابلاغی در اولویت قرار دارد، بر اجرای جدی برنامه های آموزشی و مکمل، تایید نهایی کلاس ها، گزینش آموزش دهندگان و هم چنین سایر موضوعات مربوط به آموزش دهندگان تاکید کرد.
در ابتدای این نشست گلبهار خسروی معاون سواد آموزی استان نیز گزارشی از اقدامات انجام گرفته در راستای کلاس گذاری ارائه و با بیان در سال جاری ۱۳ هزار و ۸۰۰ نفر حجم به استان ابلاغ شده است، گفت: بر اساس آخرین گزارش استخراج شده از سامانه، تاکنون چهار هزار و ۱۹۰ نفر ثبت نام و ۳۰.۳۶ درصد حجم تحت پوشش قرار گرفته است.
وی از سرعت گرفتن روند ثبت نام و کلاس گذاری و افزایش تعداد استعلام ها خبر داد و با اشاره به موانع و مشکلات پیش روی کلاس گذاری ، گفت: با توجه به حضور تیم نظارتی سازمان در استان، تغییرات اعمال شده در روند تشکیل کلاس و مجموعه اقدامات صورت گرفته، تلاش می شود با همکاری مجموعه و همراهی آموزش دهندگان و استفاده از کلیه ظرفیت ها، این روند تکمیل و پوشش حداکثری اتفاق بیفتد.
خسروی افزود : ضرورت دارد در سازماندهی نیروی انسانی به جایگاه ناظرین آموزشی سواد آموزی توجه و اعتبار لازم برای برگزاری دوره های آموزشی و توانمند سازی پیش بینی و ابلاغ شود.
معاون سواد آموزی استان هم چنین گزارشی از تهیه و تولید محتوای آموزشی و مسابقات کتابخوانی با همکاری استان ارائه کرد و با بیان اینکه در سال گذشته با پوشش بیش از ۹۵ درصدی حجم، استان در جایگاه هشتم کشوری قرار گرفت ، گفت: در ارزیابی عملکرد اقدامات نیز، کردستان در سال گذشته رتبه پنجم کشوری را کسب کرد.
وی از برگزاری جلسات آموزشی و توجیهی متعدد برای مجموعه عوامل و کارکنان از سال گذشته تاکنون خبر داد و تصریح کرد: صحت و سلامت کار و کیفیت بخشی به فعالیت ها مهم ترین اولویت این حوزه می باشد.
هم چنین در ادامه این نشست جعفری رئیس گروه دوره سواد آموزی و رنجبر رئیس گروه دوره های تحکیم و انتقال سازمان نهضت سواد آموزی نیز به صورت کامل نتایج مشاهدات و بررسی میدانی و اسنادی خود از اقدامات و فعالیت های سواد آموزی شهرستانها و مناطق استان و بازدید از کلاس ها را ارائه و با بیان اینکه رویکرد سازمان در بازدید ها مچ گیری نیست بلکه کمک به روند کار است، از حمایت های مدیر کل، اهتمام معاون سواد آموزی و تلاش مجموعه عوامل و همراهی مدیران و روسای آموزش و پرورش استان و زحمات دست اندرکاران حوزه سواد آموزی تشکر و توصیه های لازم برای پیگیری اقدامات در بخش های آموزش و سنجش و بهره گیری از ظرفیت های مختلف را ارائه کردند و به اذعان گروه نظارتی سازمان، همدلی و همراهی و همفکری تیم سواد آموزی استان موجب پیشبرد کیفی امور و کسب نتایج مثبت شده است.
گفتنی است گروه نظارت و ارزیابی سازمان نهضت نهضت سواد آموزی روزهای یکشنبه و دوشنبه ۸ و ۹ بهمن با حضور در شهرستانها و مناطق استان کردستان به صورت میدانی و اسنادی برنامه ریزی های انجام گرفته در زمینه پوشش حجم سال جاری، وضعیت کمی و کیفی آموزشی سواد آموزان تحت پوشش، برگزاری آزمونهای سواد آموزی و تصحیح اوراق سال ۱۴۰۱، عملکرد شورای پشتیبانی سواد آموزی، بهبود کیفیت و ستاد امتحانات، برنامه های آموزشی و توجیهی توانمند سازی نیروی انسانی و مستندات مربوط به شاخص های ارزیابی از عملکرد آموزشی را بررسی و نتایج آن در این نشست ارائه شد.
شایان ذکر است در دومین روز از بازدید گروه نظارتی سازمان از استان، اقدامات و فعالیت های سواد آموزی شهرستانهای دیواندره، کامیاران و ناحیه دو سنندج بررسی و از کلاس های سواد آموزی بازدید به عمل آمد و در زمان حضور گروه نظارتی سازمان در شهرستانها و مناطق، جلسات توجیهی با حضور آموزش دهندگان با محوریت کلاس گذاری برگزار و ضمن روشنگری، به سئوالات و ابهامات پاسخ و بر کلاس گذاری تاکید گردید.