مودی معاون سوادآموزی خراسان شمالی: هم اکنون خراسان شمالی با 84 درصد باسواد، رتبه 24 کشوری را در این شاخص دارد.
مودی معاون سوادآموزی خراسان شمالی: هم اکنون خراسان شمالی با 84 درصد باسواد، رتبه 24 کشوری را در این شاخص دارد.
به گزارش رو ابط عمومی سازمان نهضت سواد آموزی به نقل از روابط عمومی معاونت سوادآموزی خراسان شمالی همايش تجليل از فعالان در عرصه سواد آموزي در محل تالار حافظ بجنورد برگزار شد و در این همایش از 46 چهره موفق در عرصه سوادآموزی تجلیل شد.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش خراسان شمالی در آیین این همایش گفت: وجود آمارهای دوگانه یکی از مشکلات نهضت سوادآموزی استان است به طوری که براساس آمارهای سوادآموزی استان، خراسان شمالی 9 هزار و 809 بیسواد در گروه سنی ده تا 49سال دارد ولی سرشماری سال 95 از 40هزار بیسواد در خراسان شمالی حکایت دارد.
وی تصریح کرد: هم اکنون خراسان شمالی با 84 درصد باسواد، رتبه 24 کشوری را در این شاخص دارد.
مهدی مودی در این همایش افزود: طبق آخرین سرشماری سال 95 خراسان شمالی در بحث باسوادی رتبه 9 کشور را به لحاظ عملکرد کسب کرده و به لحاظ مقام از جایگاه 28 به جایگاه 24 ارتقاء یافتیم که هنوز جایگاه مطلوبی برای استان نیست.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزشو پرورش خراسان شمالی در ادامه به کسب 11 دستاورد و رتبه برتر سوادآموزی در سطح کشور اشاره کرد و افزود: احراز رتبه هشتم در افزایش باسوادی در گروه سنی 10 تا 49 سال در بین استانها و همچنین کسب رتبه «خوب» و «قابلتقدیر» بر اساس ارزیابی سازمان نهضت سوادآموزی کشور در 21 شاخص به خاطر عملکرد سال 95 برخی از دستاوردهای سوادآموزی استان است.
وی همچنین کسب رتبه اول در عملکرد دوره سوادآموزی نسبت به سال قبل در بین استانهای کشور، کسب رتبه پنجم در جذب اولیاء بیسواد، کسب رتبه پنجم در عملکرد مجموع دورهها نسبت به سال قبل، کسب رتبه چهارم در عملکرد دوره انتقال در بین استانهای کشور را بهعنوان دیگر دستاوردهای سوادآموزی استان معرفی کرد.
مودی در ادامه بیان کرد: کسب رتبه سوم عملکرد مناطق روستایی در بین استانهای کشور، کسب رتبه پنجم در عملکرد مراکز یادگیری محلی، رتبه دهم در عملکرد حلقههای کتابخوانی و کسب رتبه دوم (مشترک با 7 استان) در تشکیل شورای پشتیبانی سوادآموزی استان از دیگر 11 رتبه برتر کسبشده در سطح کشور است.
وی با اشاره به ارتقاء چهار پلهای استان از 28 به 24 در بحث سوادآموزی گفت: این پیشرفت مسرتبخش است اما هنوز از 24 استان کشور عقب هستیم لذا باید مدیران، معلمان و سوادآموزان بیشازپیش در این عرصه تلاش کنند و دل بسوزانند.
براتعلی حاتمی مدیرکل آموزش و پرورش استان نیز در این همایش گفت: همه تلاش ما بستن مبادی ورودی بسیوادی به استان است.
وی اظهار داشت: امساب بیش از 99 درصد نوآموزان بدو ورود به دبستان، جذب شدند.
حاتمی با اشاره به سخنان امام خمینی (ره) در روز 7دی « ایران را مدرسه کنید» گفت: همکاری بی سوادان و مسئولان جهت ریشه کن کردن بی سوادی ضروری می باشد .
وی گفت: امروزه سیاست های سازمان نهضت سواد آموزی از آموزش گروهی به آموزش فردی و گروه های کوچگ سوق داده شده است که باید از شیوه های نوین و جدید استفاده کنیم و جذب اولیای بیسواد از اهداف اصلی این نهضت است.
مدیرکل آموزش و پرورش استان با تقدیر از معلمان دلسوز گفت: امروز وضعیت سوادآموزی تغییر کرده است و ما به سراغ افراد و گروههای کوچک میرویم. در حال حاضر معلمانی داریم که برای یک و یا دو دانش آموز به روستاها میروند.
شایان ذکر است در پایان این مراسم از 46 چهره افراد برتر در امر سوادآموزی تقدیر و تجلیل بعمل آمد.
نظر دهید