جهش تولید با مشارکت مردم
تصویر امام رهبری
  • 1401/05/31 - 10:22
  • - تعداد بازدید: 716
  • - تعداد بازدیدکننده: 703
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
  • /appsettingFree

معاون سوادآموزی در گردهمایی مسئولین سوادآموزی شهرستانهای استان خراسان شمالی : فقر اقتصادی - فرهنگی و بیسوادی دوروی یک سکه اند.

رسولی در جمع رؤسا/مسئولین و کارشناس مسئولان سوادآموزی شهرستانها فقر اقتصادی - فرهنگی را مهمترین عامل بیسوادی و بیسوادی را عامل استمرار فقر دانست.

به گزارش روابط عمومی سازمان نهضت سوادآموزی به نقل از معاونت سوادآموزی استان خراسان شمالی، رسولی معاون سوادآموزی درگردهمایی مسئولین سوادآموزی شهرستانهای استان با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری که فرمودند: بی سوادی در یک جامعه اسلامی مایه ننگ است  از همه خواست تا با حرکت جهادی بسوی آموزش و باسوادکردن افراد بیسواد بشتابند.

 

بنا بر گزارش معاونت سوادآموزی خراسان شمالی گردهمایی رؤسا/مسئولین و کارشناس مسئولان سواداموزی اداره کل آموزش و پرورش استان روز شنبه مورخ 1401/5/30 از ساعت 8 الی 16 در محل مرکز آموزشی رفاهی فرهنگیان بجنورد - جنت- برگزار گردید. 

معاون سوادآموزی در این جلسه ضمن خیرمقدم، خداقوت، و آرزوی توفیق اظهار داشت: هر تحولی که در جامعه اسلامی قرار است که اتفاق بیفتد لازمه آن در سوادآموزی است.

 

رسولی با تأکید بر اینکه برقراری تعامل در حوزه اداری می بایست سر لوحه امورات باشد افزود: اگر می‌خواهیم که امورات به نحو احسنت انجام شود می بایست تعاملات را در حوزه اداری زیاد کرد که تعامل حل کننده مشکلات است.

 

به عنوان مثال باید با همفکری و تعامل با حوزه های داخلی ادارات به بررسی و تحلیل اصلاحات پیشنهادی در پستهای اداری شهرستانها پرداخت و با بیان دلایل مستدل این طرح را  نقد و بررسی کرد.

وی در ادامه ضمن تاکید بر اهمیت شورای پشتیبانی سواد آموزی افزود :  شورای پشتیبانی به عنوان پیشانی عملکرد مشارکتی ادارات میتواند بزرگترین عامل کمک به برنامه های سوادآموزی باشد و باید با برنامه ریزی و تعامل و تبلیغات از ظرفیت کم نظیر این شورا در پشتیباین از برنامه های سواد آموزی استفاده کرد و درخواست اکید بنده این است که جلسات شورا را منظم و پربار برگزار کرده و قبل جلسه شورا ؛ با همفکری کارکنان سوادآموزی در منطقه با برنامه و طرح درست وارد جلسه شوید.

 

معاون سوادآموزی در ادامه گفت: هم اکنون در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال 19885 بیسواد داریم که اکثر آنها  نیز اولیای بی سوادان هستند که یکی از راه هایی که برای جلوگیری از ترک تحصیل می شود آن را انجام داد باسواد کردن  اولیای بی سواد می باشد. وی افزود: بر اساس آخرین آمار، میانگین نرخ باسوادی در جمعیت هدف ۱۰ تا ۴۹ سال در کشور ۹۶.۹۵ درصد است که در این میان خراسان شمالی با نیم درصد عقب ماندگی از میانگین کشوری، چهارمین استان بی سواد کشور است و شهرستانهای فاروج، رازو جرگلان و مانه و سملقان بیشترین تعداد بی‌سوادان استان را دارند.

 

حسین رسولی با اشاره به اینکه جدیدترین تعریف سواد آموزی «قدرت تحلیل  اتفاقات» است بیان نمود:  سواد تحلیل یعنی اینکه ما باید همگام با پیشرفت ها به جلو حرکت نماییم و مهمترین راه آن ، تقویت سواد ارتباطی و تعاملات اجتماعی است که در کنار سواد خواندن و نوشتن و محاسبه کردن و سوالات قرآنی باید  قدرت ارتباط و تعاملات اجتماعی را افزایش دهیم تا سطح سواد اجتماعی و در تبع آن سطح سواد رسانه در کشور افزایش یابد.

 

وی در تکمیل صحبتهای خود به این مورد اشاره نمود که  باید قدرت ارتباط گیری را بیاموزیم و با ارتباط گیری با خانواده هایی که از فقر فرهنگی برخوردارند با ایجاد احساس نیاز  , آنها را به سواد آموزی جذب کنیم.

رسولی در ادامه افزود: خانواده ای که مشکل فقر دارد اولین چیزی که در زندگی اش حذف می کند هزینه های تحصیل و آموزش است و این آمار بین المللی است که می گوید ؛ یک سال افزایش سطح سواد تا ۱۰ درصد ارزش درآمد ناخالص یک کشور را افزایش میدهد که این امر را میتوان در سطح اقتصادی خانواده های فاقد سواد دید, در واقع فقر و بیسوادی دوروی یک سکه اند که با حذف یکی میتوان به حذف دیگری امیدوار بود.

 

وی در راستای سند تحول بنیادین به این مطلب اشاره نمود که: نگاه جهادی داشته باشیم و با ملاقات با ائمه محترم جمعه و ارتباط گرفتن با افراد با نفوذ و سرشناس در شهرستان ها و تعامل با سایر دستگاه‌های دولتی از جمله فنی حرفه ای، کمیته امداد، امورعشایر، بهزیستی، تعاون، استثنایی و ... می توان به نوعی تبلیغ و ترویج سوادآموزی را نهادینه کرد.

وی استفاده از طرح خادمیاران رضوی را مطرح نمود که که در کلیه شهرستان ها نیز مستقر هستند و گفت: ما می توانیم از ظرفیت آنها که اکثراً فرهنگیان بازنشسته می باشند حداکثر استفاده را ببریم  و با عقد تفاهم نامه همکاری فی مابین یکی از کاربردی ترین کار ها را انجام داد که می توان از آن نیز بعنوان یک اهرم قوی جهت فعالیت جهادی در این حوزه  استفاده نمود.

 

در پایان رسولی به معرفی و آشنایی قرارگاه جهادی پرداخت و بیان داشت:  قرارگاهی داریم به نام «عدالت تربیتی و نصیب آموزشی برابر» که سهم سوادآموزی هم در آن اقدام جهادی علیه بیسوادی و شناسایی و جذب و آموزش افراد بیسواد می باشد که ما می بایست برابر مفاد قرارگاه افراد بازمانده از تحصیل را جهادی شناسایی نموده و نسبت به جذب و آموزش سواد به آنها اقدامات لازم را انجام دهیم.

 

توصیه آخر معاون سوادآموزی به رؤسا / مسئولین و کارشناس مسئولان سوادآموزی استان این بود که: برنامه تبلیغاتی سوادآموزی را جدی بگیرید به طوری که در تابلوی اعلانات آموزش و پرورش سخنانی از مقام معظم رهبری و بزرگان و افرادی که در خصوص سوادآموزی مطالبی را بیان داشتند حتماً نصب گردد. متن کامل پیام امام و صحبت‌های اهمیت سوادآموزی و آموزش بزرگسالان در رسانه های عمومی در خصوص انعکاس رویداد ها و جلسات حداقل هفته ای یک یا دو بار در پورتال اداره شهرستان ها درج شود.

 

در ادامه مسئولان شهرستانها ضمن بیان دغدغه ها و مشکلات در مناطق خود ؛ به بررسی و تحلیل اصلاحات پیشنهادی در پستهای اداری شهرستانها پرداختند.

 
  • گروه خبری : اخبار,اخبار سازمان
  • کد خبر : 6338
کلمات کلیدی

نظرات

0 Comments for this article

نظر دهید

تاریخ آخرین بروزرسانی : 1401/05/31 10:22
رادیو رسا
accessibility__tooltip
تنظیمات قالب
گفتگوی آنلاین

سامانه ی گفتگوی آنلاین