جهش تولید با مشارکت مردم
تصویر امام رهبری
  • 1399/06/29 - 13:10
  • - تعداد بازدید: 353
  • - تعداد بازدیدکننده: 253
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /appsettingFree

معاون سوادآموزی استان گیلان: حجم ابلاغی دوره های سوادآموزی استان در سال جاری، 7200 نفر است.

معاون سوادآموزی استان گفت: افراد بی سواد و کم سواد استان می توانند از 20 شهریور ماه با حضور در ادارات آموزش و پرورش، مدارس سراسر استان و مراکز یادگیری محلی در کلاس های سوادآموزی ثبت نام کنند.


به گزارش روابط عمومی سازمان نهضت سوادآموزی، به نقل از کارشناس ترویج سوادآموزی استان گیلان؛ سیروس محمدی در نشست خبری که به مناسبت روز جهانی سوادآموزی برگزار گردید، گفت: بی سوادی در تمام کشورها به عنوان یک معضل اجتماعی تلقی می شود و سازمان جهانی یونسکو در همین راستا، هشتم سپتامبر را در تقویم جهانی به عنوان روز جهانی سوادآموزی نامگذاری کرد. وی افزود: این سازمان فرهنگی بین المللی با توجه به شیوع ویروس کرونا و اثرات آن در برنامه های آموزشی، شعار سال خود را «آموزش و یادگیری سوادآموزی در بحران کووید-19» نامید.


محمدی در ادامه به برنامه های حوزه سوادآموزی استان در ایام کرونا اشاره کرد و افزود: با عنایت به اینکه تعداد سوادآموزان هر کلاس 10 یا کمتر از 10 نفر است، فعالیت های آموزشی  در سال جاری می تواند به صورت حضوری و با رعایت تمامی پروتکل های بهداشتی برگزار گردد؛ با این حال اقداماتی نظیر تهیه فیلم های کوتاه آموزشی توسط نفرات برتر جشنواره الگوهای برتر تدریس استانی، پیگیری مسایل آموزشی توسط آموزش دهندگان از طریق تماس تلفنی با توجه به تعداد پایین سوادآموزان هر کلاس(سوادآموزان هر کلاس 10 یا کمتر از 10 نفر است.)، استفاده آموزش دهندگان و سوادآموزان از بستر برنامه شاد.( سوادآموزان به کمک اعضای خانواده از این برنامه استفاده خواهند کرد.)، پخش فیلم های آموزشی لوح قلم از طریق صداوسیما برنامه ریزی شده است.


وی میزان درصد جمعیت باسوادی استان در پایان سال 1398 برای گروه سنی هدف (49-10 سال) را 98 درصد اعلام نمود و افزود: میزان رشد جمعیت باسوادی در سه سال گذشته 1/1 درصد بوده است. شهرستانهای بندرانزلی با 99درصد، رشت با 98.5درصد و لاهیجان با 98.3 درصد به ترتیب بیشترین جمعیت باسوادی تا پایان سال 1398 را دارند ؛ در یک سال گذشته، شهرستان های ماسال با 0.6 درصد، تالش و شفت با 0.5 درصد و آستارا با 0.4 درصد بیشترین رشد باسوادی را داشته اند.


معاون سوادآموزی استان عدم رغبت افراد بی سواد باقیمانده را از جمله چالش های این حوزه عنوان کرد و افزود: با توجه به اجباری نبودن افراد بی سواد برای حضور در کلاس های آموزشی، از روش های تشویقی و انگیزشی استفاده می کنیم؛ در زمان و مکان تشکیل کلاس ها و زمان برگزاری آزمون ها شرایط سوادآموزان مدنظر قرار داده می شود؛ تولید محتوای آموزشی برای مخاطبان خاص مانند: نوغانداران، کشاورزان و... از سیاست های سازمان بوده و خوشبختانه استان گیلان نیز از استانهای برت کشور در این حوزه است.


محمدی مراکز یادگیری محلی را بستر مناسبی برای تحقق شعار (سوادآموزی همراه با مهارت آموزی) دانست و افزود: در مراکز یادگیری محلی فضایی برای سوادآموزان مهیا شده است که در کنار آموزش سواد، انواع مهارت زندگی مانند فرزند پروری، همسرداری، بهداشت و.... ، مهارت های شغلی مانند خیاطی، گلدوزی، منبت کاری، قالیبافی و... به صورت رایگان آموزش ببینند. در حال حاضر 6 مرکز فعال یادگیری محلی در شهرستان های آستانه اشرفیه، تالش، فومن، صومعه سرا و دو مرکز در شهرستان رشت دایر است. از برنامه های معاونت، گسترش و کیفیت بخشی برنامه های مراکز یادگیری محلی در سطح استان می باشد.


 


  • گروه خبری : اخبار,اخبار سازمان
  • کد خبر : 3904
کلمات کلیدی

نظرات

0 Comments for this article

نظر دهید

تاریخ آخرین بروزرسانی : 1399/06/29 13:10
رادیو رسا
accessibility__tooltip
تنظیمات قالب
گفتگوی آنلاین

سامانه ی گفتگوی آنلاین