معاون سوادآموزی استان سمنان : سواد آموزی تنها یک خدمت اجتماعی نیست بلکه ابزاری حتمی برای ماندن انقلاب است .
معاونت سواد آموزی استان صبح روز پنجشنبه وارد گرمسار شهر خورشید تابان شد .
به گزارش روابط عمومی سازمان نهضت سوادآموزی به نقل از معاونت سواد آموزی استان سمنان ، داوودی در ابتدای برنامه به همراه امام جمعه گرمسار، ریاست آموزش و پرورش، اعضای شورای اسلامی شهر، و اعضای شورای پشتیبانی سواد آموزی شهرستان به مقام شامخ شهیدان شهرستان گرمسار ادای احترام کرد.
در برنامه بعدی معاونت سواد آموزی استان به همراه شورای پشتیبانی سواد آموزی شهرستان گرمسار با امام جمعه گرمسار حجت الاسلام سید علیرضا آرامی دیدار کردند.
معاونت سواد آموزی استان سمنان در سخنانی گفت:اهمیت مبارزه با بی سوادی بر کسی پوشیده نیست و کم و بیش تمام کشورهای جهان، و به خصوص جوامع در حال توسعه، از دیرباز به اهمیّت این امر پی برده اند. جمهوری اسلامی ایران نیز با توجه به اهمیتی که برای امور آموزشی و فرهنگی قائل است، برنامه های گسترده ای برای مبارزه با بی سوادی به انجام رسانده است. تشکیل نهضت سوادآموزی و فعالیت ها و موفقیت های آن در صحنه های بین المللی، شاهد گویایی بر این ادعاست. تلاش گسترده و همگانی مردم و مسئوولان دلسوز، به ویژه دست اندرکاران این نهاد بزرگ، پدید آمدن ایران باسواد و با فرهنگ را فراهم می سازد.
حسین عاشوری مدیر آموزش و پرورش شهرستان گرمسار با بهره گیری از سخنان امام راحل گفت: تعلیم و تربیت، اساس نظام فکری اسلام است. هدف تعلیم و تربیت اسلامی، تربیت انسان مهذب است و همه برنامه ریزی و فعالیت های برنامه ریزان و معلمان باید برای تحقق این هدف سازماندهی شود تا از این طریق بتوانیم صلح و صفا و سعادت را برای همیشه به جامعه اسلامی مان برگردانیم. دانش آموزی از نگاه اسلام، ابزار دانایی است. از همین رو اولین کلمه و نخستین فرمان آخرین کتاب آسمانی، امر به خواندن است.امام خمینی(ره) آن پیشوای علم و حکمت نیز با اقتدا به سیره نبوی و سنت علوی و با توجه به قدرت سترگ سلاح دانش در جامعه اسلامی، در هفتم دی 1358 با فرمان تأسیس نهضت سوادآموزی، امت مسلمان ایران را متوجه این عزم ملی و فرهنگی کرد و فرمود: « تعلیم و تعلم، عبادتی است که خداوند تبارک و تعالی ما را بر آن دعوت فرموده است.»
مرتضی شادکام مسئول نهضت سوادآموزی شهرستان در این جلسه به بیان گزارش و دست آوردهای یکساله در این حوزه پرداخت و به آمار و ارقام سوادآموزی در سطح شهرستان و بازماندگان از تحصیل اشاره نمود.
مسئول نهضت سوادآموزی شهرستان با بیان اینکه بر اساس سرشماری آمار سال ۱۳۹۵ تاکنون نرخ باسوادی در شهرستان به ۹۵/۲ درصد رسیده است، افزود: این آمار نشان از سطح فرهنگ بالای مردم گرمسار و سطح تحصیلات عالیه در شهرستان می باشد و رتبه بسیار خوبی نیز در کشور دارد اما به جهت مهاجرپذیر بودن شهرستان و همچنین وجود اتباع بیگانه بی سواد، شهرستان گرمسار هم دارای آمار بی سوادی در استان می باشد.
وی با بیان اینکه رده سنی سوادآموزان شهرستان بین ۱۰ تا ۴۹ ساله است، افزود: برای حل معضل بی سوادی نیازمند همکاری همه دستگاه ها در جهت شناسایی و جذب و تشویق افراد بی سواد و کم سواد جامعه هستیم.
مرتضی شادکام در خصوص آمار بازماندگان از تحصیل تا سال ۱۴۰۰-۱۴۰۱ به ۷۸ نفر اشاره کرد و افزود: از این تعداد ۳۰ دختر و ۴۸ پسر بازمانده از تحصیل در سطح شهرستان داریم که این رقم نسبت به سال های اخیر کاهش یافته است. مسئول نهضت سوادآموزی شهرستان حجم ابلاغی دوره سوادآموزی شهرستان در سال جاری را ۱۳۸ نفر اعلام کرد و افزود: از این تعداد ۲۰ نفر ایرانی و ۱۱۸ نفر اتباع عادی و کمیساریا هستند.
وی در این جلسه با اشاره به اینکه طبق پالایش سرشماری از سال ۹۵ حدود ۲۶۷ نفر باسواد شدند، اظهار داشت: اگر دستگاه ها و حوزههای مربوطه همکاری و همراهی کنند، طی یکی دو سال آینده نرخ بی سوادی در شهرستان را به حداقل خواهیم رساند و پایلوت جشن پایان بی سوادی را در شهرستان برگزار خواهیم کرد.
در پایان این نشست از زحمات و تلاش های آموزش دهندگان و فعالین در حوزه سوادآموزی در شهرستان تقدیر به عمل آمد.
نظر دهید