معاون سواد آموزی اداره کل آموزش وپرورش استان قم: محوریت قرآن در درسهای نضهت سواد آموزی
معاون سواد آموزی استان گفت: روخوانی و روان خوانی و تلاوت و آشنایی با مفاهیم و پیامهای قرآن کریم محور درسهای نهضت سوادآموزی است.
به گزارش روابط عمومی سازمان نهضت سوادآموزی به نقل از پایگاه خبری قم گویا استان قم ، محمد رضا قاسمی نیا با اشاره به اینکه ماه مبارک رمضان بهار قرآن کریم و ماه نزول آن است اظهار کرد: در دورههای آموزشی کلاسهای انتقال؛ سوادآموزی و تحکیم ، برنامه های درسی وکتب آموزشی نهضت سوادآموزی آشناسازی بیشترسوادآموزان با قرآن کریم درابعاد قواعد؛ تشخیص علامت ها؛صداهای کوتاه وبلند؛آشنایی با داستان ها و مفاهیم و ترجمه و تفسیرساده آیات ازاهداف دروس تعیین شده است.
عضو شورای معاونین اداره کل آموزش و پرورش قم تأکید کرد: با توجه به تاکیدات اخیر رهبر معظم انقلاب اسلامی (مد ظله العالی) در روز سوم ماه مبارک رمضان در جمع اساتید وقاریان و فعالین قرآنی کشور که فرمودند: «یکی از کارهای مهم این است که ما بتوانیم تلاوت قرآن را بیامیزیم به ترجمه تفسیری ؛ نه صرف معنی کلمات» برای سال جاری در برنامه آموزشی این دستور را بیش ازگذشته ملاک اقدام قرار می دهیم .
وی تصریح کرد: تقویت انس و علاقه به قرآن کریم ویادگیری آن، وتوانایی خواندن آیات به صورت روان، وآشنایی با ترجمه کلمات و آیات قرآن کریم توسط آموزش دهندگان به سوادآموزان ارائه می شود.
قاسمی نیا افزود: دردوره سوادآموزی که معادل با دوره های اول و دوم و سوم ابتدایی می باشد از درس پنجم تا آخر کتاب که ۵۵ درس می باشد،،قرآن آموزی با فارسی آموزی به صورت تلفیقی به سواد آموزان آموزش داده می شود.ودریادگیری قرآن کریم مورداستقبال واشتیاق سوادآموزان می باشد.
وی افزود: دردوره تحکیم سواد که ویژه افراد کم سواد غیرمحصل می باشد کتاب مستقلی با۱۲درس به قرآن آموزی وتثبیت و تعمیق و تحکیم آموخته های قبلی قرآنی سواد آموزان می پردازد.
معاون سواد آموزی قم بیان کرد: دردوره آموزشی انتقال که معادل با پایه های چهارم ،پنجم وششم ابتدایی می باشد کتاب آموزش قرآن کریم با۱۶درس و به مدت ۶۰ ساعت سوادآموزان به توان افزایی خود برای روخوانی قرآن کریم و آشنایی با قواعد، داستان ها و مفاهیم وترجمه آیات قرآن کریم می پردازند.
قاسمی نیا خاطر نشان کرد: ترویج و گسترش فرهنگ اسلامی و سوادآموزی جهت دار؛ برای سعادت مندی سوادآموزان در زندگی دنیا وآخرت و پیروی از دستورات شفابخش قرآن کریم و پیامبر خدا حضرت محمد صلی الله علیه وآله و اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام از اصول و محور آموزش ها و برنامه ها و طرح های سوادآموزی می باشد و برای این مهم تلاش می کنیم.
معاون سوادآموزی استان گفت: یکی از بایدهای آموزش نهضت سوادآموزی، علم جهتداروتقویت وتاکیدبرباورهای دینی است. در همین راستا، از حدود یکهزار ساعت آموزش دردوره های سوادآموزی وانتقال، حدود ۲۳۰ ساعت آن به آموزش روخوانی و روانخوانی قرآن کریم، آشنایی با زندگانی اهل بیت(علیهم السلام) و معارف اسلامی اختصاص دارد.
وی افزود: در سال ۱۴۰۱ حدود ۱۲۰ هزار ساعت در کلاس های سواد آموزی به آموزش روخوانی و روان خوانی و تلاوت قرآن کریم وآشنایی بافرهنگ اسلامی پرداخته شده است .
قاسمی نیا گفت: توجه به جایگاه قرآن کریم ویادگیری سوادقرآنی رادراساسنامه سازمان نهضت سوادآموزی مشاهده می کنیم که درتعریف فردباسواد آموزش روخوانی وروان خوانی قرآن کریم تعیین شده است.
نظر دهید