مدیرکل امور عشایر استان خراسان رضوی : لازمه توانایی و توانمندساز شدن، دانایی است
محمدحسین جعفری، مدیرکل امور عشایر استان در گردهمایی مشترک دوره توانمندسازی آموزش دهندگان عشایری گفت: سواد، خواندن و نوشتن نیست؛ سواد و علم و دانش آن است که ما را با واقعیتها و دنیای پیرامونمان آشنا کند. سوادآموزی و باسواد شدن، لازمه هر انسانی است و بر همین اساس در جمهوری اسلامی ایران به سواد بسیار تاکید شده است.
به گزارش روابط عمومی سازمان نهضت سوادآموزی به نقل از اداره کل آموزش و پرورش استان خراسان رضوی ، جعفری مدیرکل عشایر استان بیان کرد: سواد، علم و دانش در زندگی بسیار کاربرد دارد و موجب توانایی، توانمندسازی و توسعه جامعه و کشور میشود. لازمه توانایی و توانمندساز شدن، دانایی است. جامعهای توانمند خواهد بود که به سواد، علم و دانش اهمیت دهد.
جعفری ادامه داد: باسوادی، اصلی ترین و یکی از بالاترین شاخصهای توسعه پایدار است. سطح سواد بر روی سلامت جامعه نیز تاثیر میگذارد. علم و دانش، همچون واکسنی است که جامعه را در برابر بیماریها و ناهنجاریها، مقاوم میکند.
وی بیان کرد: بالا بودن سطح سواد، بیانگر جامعهی توسعه یافته است و جامعهای عقب مانده لحاظ میشود که سطح سواد پایینی داشته باشد.
وی افزود: جامعه عشایری، مستثنی نیست؛ بلکه با توجه با نوع معشیت جامعهشان، نیاز است که توانمند شوند. زمانی ما میتوانیم در عشایر تولید و محصولات سالمی داشته باشیم که از سطح سواد بیشتری برخوردار باشند.
جعفری اشاره کرد: در سال ۸۷، زنان عشایر ۵۵درصد و مردان عشایر حدود ۷۷درصد از سطح سواد برخوردار بودند. متوسط سطح سواد کشور در سال ۹۰ حدود ۹۲ درصد اعلام شد. ما باید به سواد عشایران، توجه ویژهای داشته باشیم و مهارتهای لازم را در اختیارشان قرار دهیم.
مدیرکل امور عشایر استان در پایان گفت: جلسه امروز با هدف ارتقاء شاخصها در جامعه عشایری، برگزار شده است. ما در سطح استان خراسان رضوی، ۸هزار و ۲۰۰ خانواده عشایر داریم. براساس جنسیت ۵۲ درصد مرد و ۴۸ درصد زن هستند. عشایر در سطح ۱۳ شهرستان پراکنده هستند و در ۱۱ شهرستان، تشکیلات عشایری داریم. جامعه عشایری استان، ۲درصد جمعیت روستایی استان است و ۴۵درصد عشایر استان خراسان رضوی، در مناطق مرزی مستقر هستند.
نظر دهید