مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری فارس: آموزش و سوادآموزی یکی از اساسی ترین حقوق هر انسانی است.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری فارس: آموزش و سوادآموزی یکی از اساسی ترین حقوق هر انسانی است.
به گزارش روابط عمومی سازمان نهضت سوادآموزی به نقل از اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش فارس، سرکار خانم بتول معلم درجلسه رابطان سوادآموزی دستگاهها ، نهادها و ادارات استان ،ضمن قدردانی از فعالیت ها و زحمات همه ارگانها و ادارات و تبریک هفته سوادآموزی گفت :آموختن و سواد آنقدر اهمیت دارد که در همه ادیان از آن یاد شده است و در دین مبین اسلام نیز به قلم و آنچه می نگارند سوگند یاد شده است.
مدیر کل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری فارس افزود :امروزه در سراسر کشور از آموزش و سوادآموزی به عنوان یک مقوله مهم و یکی از اساسی ترین حقوق هر انسانی یاد می شود.
وی افزود:لذا سوادآموزی یکی از اموری است که در آن حد و مرز و جنسیت و قومیت معنا ندارد و تمام اسناد بالادستی کشور نیز بر اهمیت این مقوله صحه گذاشته و تأکید می کنند.
مدیرکل آموزش و پرورش فارس نیز گفت: در کشور ما خیلی از مسائل و مشکلات فرهنگی است و سواد یکی از شاخص های فرهنگ است و نه همه آن ،زیرا فرهنگ و به ویژه فرهنگ عمومی مقوله ای فراتر و بالاتر از سواد است و باید مورد توجه ویژه قرار گیرد .
حمید رضا آذری افزود : وقتی می گوییم هر فردی باید سواد یاد بگیرد و بر آن تأکید می کنیم ،برای این است که بتواند نیازهای ضروری خود را رفع کند و مخاطب خوبی در جامعه باشد اما مسائل و مشکلات دیگری نیز در کشور وجود دارد که بر روند سواد آموزی و فرهنگ جامعه تأثیر منفی می گذارد .
وی خاطر نشان کرد :گروه سنی 10 تا 49 سال که گروه هدف سوادآموزی هستند تأثیر بسیار زیادی در تولید ناخالص ملی دارد و هر چه این گروه هدف با سوادتر و آگاه تر باشند، یقینا سطح تولید ناخالص ملی نیز فراتر می رود .
معاون سوادآموزی آموزش و پرورش فارس نیز با اشاره به این حدیث نبوی که «طلب العلم فریضةٌ علی کلّ حالٍ» به وظایف رابطان سوادآموزی دستگاهها و نهادها اشاره کرد و گفت: شاه کلید این وظایف و مهمترین آنها برنامه ریزی و مشارکت فعال و حداکثری برای شناسایی و جذب سوادآموز و معرفی آنها به آموزش و پرورش می باشد.
عیسی ملک پور افزود: انتظار می رود دستگاهها و نهادهای مختلف با اتخاذ سیاست های تشویقی و حمایتی، در نگهداشت مخاطبان سوادآموز یار و یاور آموزش و پرورش باشند تا سوادآموزان ترک تحصیل نکنند و با آمادگی در جلسات امتحان حاضر شده و مراحل را یکی پس از دیگری با موفقیت طی کنند .
وی گفت: مهمترین برنامه سوادآموزی در سال 1396 کیفیت بخشی به فعالیت ها و برنامه هاست وانتظار می رود همه دستگاههای ذی ربط با برنامه ریزی های مطلوب و مشارکت جدی در این امر آموزش و پرورش را مساعدت نمایند.
در ادامه جلسه نماینده هر کدام از ادارات و دستگاهها به بیان نقطه نظرات و کارها و فعالیت های حوزه کاری خود در زمینه سوادآموزی پرداختند که از مهمترین آنها می توان به برگزاری اردوهای تفریحی یک روزه و نیز سفر معنوی مشهد مقدس و کربلای معلی برای سوادآموزان توسط کمیته امداد امام خمینی(ره) شاراه کرد.
برگزاری برنامه زنده رایویی و تلوزیونی ، پخش تیزر تبلیغ سوادآموزی و .... جمعا به مدت 137 دقیقه توسط صدا و سیما ،تشکیل جلسه خصوصی با کارفرمایان کارگاهها و کاریابها برای شناسایی و جذب بی سوادان توسط اداره کل تعاون و رفاه اجتماعی،تهیه و تولید محتوای آموزشی در حوزه سلامت و پیشگیری از بیماریها برای سوادآموزان توسط معاونت بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز، برگزاری دو دوره نشست کتابخوان نوسواد توسط اداره کل کتابخانه های عمومی و انجام این نشست ،همزمان با هفته سواد آموزی در سراسر استان از دیگر فعالیت های نهادها و ارگانهای استان فارس است که رابطین به آنها اشاره کردند.
رابطین همچنین به تبلیغ و ترویج سوادآموزی در نماز جماعت و جمعه توسط ائمه جمعه و جماعات و اختصاص وقت برای سخنرانی درباره اهمیت سواد در روز جمعه هشتم دی ماه 96،دایر نمودن مرکز یادگیری محلی در زندان عادل آباد شیراز و آموزش مهارتهای دیگر از جمله صنایع دستی و فنی و حرفه ای علاوه بر سوادآموزی توسط اداره کل زندان ها ،تبلیغ هفته سوادآموزی در سطح شهر و برگزاری پیاده روی خانوادگی به مناسبت هفته سوادآموزی توسط سازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی شهرداری با همکاری معاونت های تربیت بدنی و سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش نیز به عنوان فعالیت های خود اشاره کردند.
گفتنی است در پایان این جلسه با اهداء لوح سپاس از دستگاهها و نهادهای فعال در عرصه سوادآموزی تقدیر به عمل آمد.
نظر دهید