مدیرکل آموزش و پرورش استان خراسان شمالی: شورای پشتیبانی سوادآموزی مهمترین مرجع تصمیم گیری و سیاستگذاری فعالیتهای سوادآموزی و نماد همکاریهای مشارکتی بین بخشی در عرصه سوادآموزی است.
مدیرکل آموزش وپرورش درجمع کارشناس مسولان و کارشناسان سوادآموزی استان:یکی از راهبردهای اصلی توسعه کشور در حوزه سوادآموزی، اشتغال زایی است
اکبری با اشاره به این موضوع که امام خمینی (ره) بنیانگذار نهضت سواد آموزی، بودند و تاکید فراوان در توسعه این حوزه داشتند، گفت: جهت نهادینه نمودن
مقوله سوادآموزی در کشور باید تمام تلاش خود را نموده تا این فرمایش را به سرمنزل خود برسانیم.
وی با اشاره به این موضوع که ؛ در استان خراسان شمالی، در حوزه سواد آموزی ، حدود 96/6 درصد پوشش تحصیلی داشته که این موفقیت، حاصل زحمات کارکنان این حوزه بوده و با تحمل شرایط سخت ، در سنگر سواداموزی تلاش نموده اند، گفت: اکنون باید نگاه قویتر،هدفمندانه و هوشمندانه تری نسبت به این حوزه داشت و همکاری ادارات فنی و حرفه ای را با حوزه سواد آموزی از ضرورت های کار دانست تا در کنار آموزش سواد آموزی، مهارت های لازم را نیز فراگیرند و در بحث اشتغال زایی ،نیروهای توانمندی را تربیت نموده و گام بزرگی در راستای سوادآموزی و مهارت آموزی در جامعه برداریم.
مدیر کل آموزش وپرورش استان تصریح نمود: تعامل های اثر گذار مجموعه سواد آموزی با دستگاههای مختلف از جمله ؛ فرمانداری،بخشداری ،دهیاری ، خانه بهداشت ،ادارات فنی و حرفه ای، جهاد کشاورزی بسیار ضروری است تا افراد بی سواد و کم سواد شناسایی و در صورت تحقق این امر ، زمینه آموزش آنان فراهم گردد.
وی در ادامه به تعامل حوزه سواد آموزی با اصحاب رسانه نیز تاکید نمود و گفت: اصحاب رسانه نقش مهمی در شناسایی افراد بی سواد و کم سواد داشته و میتوانند گام بزرگی در اهداف حوزه سواد آموزی بردارند.
ابوالقاسم اکبری افزود: در عصر کنونی و با توجه به پیشروی علم و بروز فناوری های نو در عرصه تعلیم و تربیت، می بایست بر روی سواد رسانه ای و رایانه ای کار شود و از مزایای ویژه و مفید آن در برنامه های آموزش و پرورش استفاده گردد.
مدیرکل استان بر تشکیل جلسات شورای پشتیبانی سواداموزی استان بنا بر آیین نامه کشوری هر فصل یکبار تأکید نمود و گفت: باید از ظرفیت های نو مانند فضای شاد در آموزش استفاده کرد.
اکبری در ادامه اظهار داشت: شورای پشتیبانی سوادآموزی مهمترین مرجع تصمیم گیری و سیاستگذاری فعالیتهای سوادآموزی و نماد حکمرانی مشارکتی بین بخشی در عرصه سوادآموزی است و باید جهت استفاده بهینه از این ظرفیت کارشناسان و فعالان در امر سوادآموزیبرنامه ریزی دقیق داشت.
وی افزود: با نزدیک شدن به هفته سوادآموزی (یکم لغایت هفتم دیماه) ارتباط با اصحاب رسانه پررنگ تر شود و برنامه ها تحت پوشش قرار گیرد و اصحاب رسانه مجازی و مکتوب را جهت انعکاس وقایع و رویدادهای خبری در این ایام را داشته باشیم.
اکبری در صحبتهای خود به این نکته اشاره نمود که: تعامل اثرگذار مجموعه سوادآموزی با همکاری سازمانها و نهادهای برون سازمانی از جمله فنی و حرفه ای، جهادکشاورزی، کمیته امداد امام خمینی (ره)، امور عشایر، سازمان ترویج و تبلیغ فعالیتهای جهادکشاورزی و ... تأثیرگذار بوده و پیگیری و همکاری شود.
معاون سوادآموزی ضمن خیر مقدم و خداقوت و قدردانی از تلاشها و فعالیتهای کارکنان سوادآموزی در استان ابتدا به اهمیت موضوع کلاسگذاری اشاره نمود و افزود: با توجه به شرایط ویژه امسال و محدودیت ها و تأخیر بوجود آمده در شروع فرآیند کلاسگذاری، از مسئولین سوادآموزی شهرستانها درخواست نمود اهتمام ویژه ای برای اجرای آن در فرصت باقیمانده داشته باشند.
معاون سوادآموزی عنوان نمود: با توجه به دستورالعمل کلاسگذاری تلفیقی، توضیحات و آموزش های مورد نیاز برای آموزش دهندگان انجام گیرد و به برگزاری کارگاه توانمندسازی شهرستانی نسبت به آشنایی آموزش دهندگان با شیوه های جدید خود و تعاریف نو از سواد (سواد رایانه – تحلیل و ارتباط) اقدامات لازم انجام گیرد.
رسولی در بخش دیگری از سخنان خود اعلام نمود: با توجه به وجود بازماندگان از تحصیل در نواحی حاشیه ای استان باید با برنامه ریزی از ظرفیت خیرین جهت آموزش بازماندگان از تحصیل رده سنی 10 سال به بالاتر که عمدتاً کودک کار یا فرزندان خانواده های بدسرپرست و بی سرپرست می باشند استفاده کرد.
حسین رسولی در ادامه اظهار داشت: با توجه به اهمیت طرح باشگاه سوادیار و ارسال بخش نامه هایی در این خصوص از سازمان نهضت و لزوم برگزاری جلسات و برنامه های مختلف در این زمینه، شهرستانها آمادگی این را داشته باشند تا با برگزاری جلسات منطقه ای از مزایای این طرح که استفاده از ظرفیت خیرین و خیراندیشان می باشد، برخوردار شوند.
وی در بخشی از سخنان خود به اختصاص سهمیه به شهرستانها پرداخت و گفت: با توجه به سهمیه اختصاص داده شده به هر بخش از استان هر چه سریعتر نسبت به تحت پوشش بردن کل سهمیه اقدامات لازم انجام گیرد.
نظر دهید