قاسمی نیا، معاون سوادآموزی استان قم: ایجاد امکان سوادآموزی برای اتباع افغانستانی در کشور جمهوری اسلامی ایران از برکات انقلاب اسلامی است.
درسال های اخیر حدود۲۰ هزار نفر از اتباع افغانستانی ساکن در استان قم از برنامه ها و فعالیت های نهضت سوادآموزی به صورت رایگان استفاده و در کلاسها شرکت نموده اند.
به گزارش روابط عمومی سازمان نهضت سوادآموزی به نقل از روابط عمومی معاونت سواد آموزی قم محمدرضا قاسمی نیا معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان قم در جلسه مشترک مسئولان اجرایی و حمایتی طرح نروژی (NRC) با موضوع سوادآموزی کودکان و نوجوانان بازمانده از تحصیل افغانستانی در استان قم که در محل اداره کل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری و با حضور مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی استان تشکیل گردید گفت: باتوجه به اعلام نتایج سرشماری سال ۱۳۹۵ حدود۶۷/۴درصدازاتباع گروه سنی ۱۰تا۴۹سال درسطح کشور باسواد هستند که درصد باسوادی این گروه دراستان قم حدود ۸۴/۴ درصد می باشد که حدود ۱۷درصد از میانگین کشوری بالاتر و رشد باسوادی داشته ایم. قاسمی نیا گفت: طبق آخرین سرشماری سال 1395 از مجموع حدود 33 هزار نفر بی سواد گروه سنی 10 تا 49 سال استان قم حدود 12 هزار نفر از آنها را اتباع و مهاجرین خارجی تشکیل می دهند.
معاون سوادآموزی استان اظهار داشت: درسال جاری (۱۳۹۷) با مشارکت سه جانبه سازمان نهضت سوادآموزی و سازمان امور پناهندگان نروژی و اداره امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور تعداد۲۵۰۰ نفردر دوره سواداموزی و در۱۵۵ کلاس ثبت نام کرده اند.
محمدرضا قاسمی نیا در اهمیت باسوادی فرزندان و اعضای خانواده گفت: سوادآموزی پدر و مادر و فرزندان در تحکیم وتقویت پایه های خانواده پویا نقش شایسته دارد و تربیت صحیح و تحصیل موفق فرزندان به باسوادی وسطح دانش والدین ارتباط دارد. توان افزایی و پیشرفت و استقلال جامعه درابعاد اقتصادی؛ اجتماعی؛ سیاسی وفرهنگی ارتباطی موثرباشاخص باسوادی آحاد مردم دارد و باسوادی در تعاملات اجتماعی، زبان رسای پیشگیری از آسیب ها می باشد.
وی افزود: ایجاد فرصت سوادآموزی برای اتباع افغانستانی درجمهوری اسلامی ایران ازبرکات انقلاب اسلامی است و استان قم در خدمت و یاری رسانی به مسلمانان جهان و مظلومان می باشد و از خاستگاه انقلاب اسلامی انتظار همین هست و باید همچنان پیشتاز بماند.
معاون سوادآموزی استان گفت: باید سازمانهای و نهادهای بین المللی مشارکت کننده در سوادآموزی سهم و حمایت مالی خود را افزایش دهند، چون فراهم کردن فرصت دوم آموزشی برای سوادآموزی کودکان و نوجوانان و اتباع بی سواد بازمانده از تحصیل فرآیندی پرزحمت و تلاش زیادی می طلبد و در اجرای هر چه بهتر و رسیدن به اهداف این طرح، تمام تلاش و همت و پی گیری و هماهنگی های لازم را انجام داده ایم تا در این فصل سال در شناسایی، جذب و ثبت نام تعداد بیشتری را تحت پوشش رفته باشند و آموزشی با کیفیت ارائه گردد و امیدواریم هیچ فردی از اتباع خارجی از تحصیل باز نماند.
تعدادی از مسئولان سازمان امور پناهندگان نروژی از مراحل اجرای طرح سواداموزی کودکان ونوجوانان بازمانده ازتحصیل افغانستانی در استان قم و از چند کلاس دوره سواداموزی در بخش های روستایی بازدید و باسوادآموزان دیدارداشتند.
نظر دهید