جهش تولید با مشارکت مردم
تصویر امام رهبری
  • 1401/06/21 - 11:20
  • - تعداد بازدید: 738
  • - تعداد بازدیدکننده: 708
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /appsettingFree

سرپرست امور آموزشی سازمان نهضت سواد آموزی: فرهنگ سواد آموزی در کشور از بین رفته است .

عابدین بازگیر در رادیو گفت وگو عنوان کرد: متاسفانه در کشور فرهنگ سواد آموزی از بین رفته است و فرهنگ مدرک گرایی در بین دانشجویان و دانش آموزان رواج پیدا کرده است بنابراین ضروری است که دیدگاه مردم نسبت به سواد آموزی تغییر کند.

به گزارش روابط عمومی سازمان نهضت سوادآموزی به نقل از پایگاه خبری تحلیلی رادیو گفت و گو ؛ عابدین بازگیر،سرپرست امورآموزشی سازمان نهضت سواد آموزی با حضور در برنامه « گفتگوی اجتماعی»‌ در مورد راهکارهای مبارزه با بی سوادی گفت: باید نگاه‌ها به مسئله بی سوادی تغییر کند و بی سوادی به عنوان یک مسئله اجتماعی دیده شود و به صورت مسئله اجتماعی با آن برخورد و برای آن راهکار پیش بینی شود.

 

وی افزود: در کشور ما دو دیدگاه به سواد آموزی وجود دارد، یک دیدگاه سنتی، سطحی و مقطعی که تاکید بر ضرورت آموزش و سواد خواندن و نوشتن است و دیدگاه دوم نگاه تخصصی، جهانی و عمیق به آموزش و سواد است که بر اساس آن در دنیا ۷۸۰ میلیون بی سواد وجود دارد و بر اساس آخرین آمار یونسکو ۲۵۰ میلیون کودک ونوجوان بی سواد در جهان وجود دارد.

 

بازگیر با اشاره به اینکه شاخص اول توسعه انسانی، امید به زندگی است و زمانی میزان امید به زندگی در کشور ما زیر ۴۰ سال بود ولی اکنون به ۷۵ سال تغییر کرده است گفت: شاخص دوم توسعه انسانی میانگین تحصیل یا امید به تحصیل است که میانگین سال‌های تحصیل و سواد ایرانیان ۷ سال است.

 

سرپرست امورآموزشی سازمان تصریح کرد: بر اساس این آمارهای جهانی، اکثر بی سوادان در کشور‌های جهان سوم وجود دارند و با وجود تلاش‌هایی که در دهه اول قرن ۲۱ انجام شده تنها ۱ درصد بی سوادان در دنیا تحت پوشش قرار گرفته‌اند.

 

بازگیر با بیان اینکه ماندگاری سواد در تحصیلات دانشگاهی ۲ سال و ماندگاری سواد در سواد آموزان نهضت سواد آموزی ۶ تا ۸ ماه است گفت: ضروری است در این زمینه برنامه ریزی‌ها به شکلی انجام شود که سواد آموزی و تحکیم سواد نو سوادان چنان افزایش یابد که قابل برگشت نباشد.

 

وی با اشاره به اینکه با توجه به فعالیت‌های نهضت سوادآموزی وضعیت کشور در سواد آموزی وضعیت خوبی است و در گروه سنی ۶ سال و بالاتر تنها ۱۰ درصد بی سواد و در گروه سنی ۱۵ سال به بالا ۱۱,۵ درصد و در گروه سنی ۱۰ تا 49 سال تنها ۳.۴ درصد بی سواد در کشور وجود دارد بیان داشت: هرچه از بی سوادان جامعه کم می‌شود به گروه کم سوادان کشور اضافه می‌گردد که باید برای افزایش فرهنگ سواد آموزی در کشور آموزش‌های کاربردی برای گروه کم سوادان تدوین و انجام شود.

 

  • گروه خبری : اخبار,اخبار سازمان
  • کد خبر : 6514
کلمات کلیدی

نظرات

0 Comments for this article

نظر دهید

تاریخ آخرین بروزرسانی : 1401/06/21 11:20
رادیو رسا
accessibility__tooltip
تنظیمات قالب
گفتگوی آنلاین

سامانه ی گفتگوی آنلاین