روز مباهله سالروز تجلی شأن و منزلت اهل بیت شریف پیامبر اسلام علیهم السلام گرامی باد
فرا رسیدن بیست و چهارم ذی الحجه، روز مباهله و سالروز تجلی شأن و منزلت اهل بیت شریف پیامبر اسلام علیهم السلام را گرامی می داریم .
آیه ۶۱ سوره مبارکه آلعمران اشاره به واقعه مباهله دارد:
فمنْ حاجّک فیه من بعْد ما جاءک من الْعلْم فقلْ تعالوْا ندْع أبْناءنا و أبْناءکمْ و نساءنا و نساءکمْ و أنفسنا و أنفسکمْ ثمّ نبْتهلْ فنجْعللّعْنت اللّـه علی الْکاذبین
پس هر کس با تو درباره (بندگی و رسالت عیسی علیهالسلام) مجادله کرد بعد از علمی که از مطلب یافتی، به ایشان بگو بیائید ما فرزندان خود، و شما فرزندان خود را، ما زنان خود و شما زنان خود را، ما نفس خود، و شما نفس خود را بخوانیم و سپس مباهله کنیم و دوری از رحمت خدا را برای دروغگویان، درخواست کنیم.
روز بیست و چهارم ذیالحجه سال دهم هجری، روز مباهله پیامبر (صلیالله علیه و آله) با مسیحیان نجران است.
رسول خدا (صلیالله علیه و آله) طی نامهای اهالی مسیحی نجران را به آئین اسلام دعوت نمودند، اما مردم نجران حاضر به پذیرفتن اسلام نبودند به همین دلیل گروهی از مسیحیان نجران همراه با چند تن از علما و اسقفهایشان برای تحقیق پیرامون حضرت محمد (صلیالله علیه و آله) و گفتگو و مناظره با وی به مدینه آمدند.
پیامبر خدا (صلیالله علیه و آله) پس از مناظره با مسیحیان نجران و ایماننیاوردن آنان، پیشنهاد مباهله دادند و آنان پذیرفتند.
پیغمبر(صلیالله علیه و آله) قبل از آنکه مباهله کنند، عبا بر دوش مبارک گرفتند و حضرت امیرالمؤمنین و حضرت فاطمه و امام حسن و امام حسین علیهمالسلام را زیر عبا فراخواندند و فرمودند: پروردگارا؛ هر پیغمبری را اهل بیتی بوده است که مخصوصترین خلق بودهاند به او، خداوندا؛ اینها اهلبیت من هستند پس از ایشان برطرف کن شک و گناه را و پاککن ایشان را پاککردنی.
پس جبرئیل نازل شد و آیه تطهیر در شأن ایشان آورد. پس حضرت رسول آن چهار بزرگوار را بیرون بردند از برای مباهله، وقتی نگاه نصاری بر ایشان افتاد و حقّانیّت آن حضرت و آثار نزول عذاب را مشاهده کردند جرئت مباهله ننمودند و استدعای صلح و قبول جزیه کردند.
روز مباهله، روزی بود که زبان مدعیان بسته شد و خداوند آشکار ساخت که اهلبیت (ع) از تمامی تقرب جویندگان به او از راه اطاعت و عبادت، نزدیک ترو گرامیتر هستند.
مستحب است در روز مباهله :
۱- غسل کردن.
۲- روزه گرفتن؛ زیرا باعث شادابی درون میشود.
۳- خواندن دو رکعت نماز، در هر رکعت 1 مرتبه سوره «حمد» و ۱۰ مرتبه سوره «توحید»، ۱۰ مرتبه «آیة الکرسی» و ۱۰ مرتبه سوره «قدر» بخوانید. بهتر است پیش از اذان ظهر نماز را بخوانید؛ همچنین روایت شده است که نمازگزار بعد از نماز ۷۰ مرتبه استغفار کند.
۴- خواندن دعای مباهله
روابطعمومی سازمان
نظر دهید