در نشست شورای پشتیبانی سوادآموزی استان کردستان برنامه های اولویت دار حوزه سوادآموزی استان تشریح شد.
عبداللهی در ادامه به تشریح وضعیت بی سوادی جمعیت شش سال به بالا در مناطق شهری و روستایی به تفکیک جنسیت بر اساس سرشماری سال 95 پرداخت و گفت: بیشترین درصد بی سوادی استان به زنان روستایی با 36/6 درصد و بیشترین درصد با سوادی استان نیز به مردان شهری با 90/8 درصد تعلق گرفته است.
وی تحقق پوشش دوره های سوادآموزی در سال 96 را 91/3 درصد عنوان کرد و گفت: این آمار در مقایسه با سنوات گذشته و به خصوص پوشش 48/6 درصدی سال 93 رشد قابل توجهی داشته داشت.
سرپرست معاونت سوادآموزی آموزش و پرورش کردستان در ادامه مشکلات و موانع موجود در حوزه سوادآموزی را بیان کرد و در اختیار نداشتن اطلاعات اسمی و مکانی بی سوادان، عدم انطباق آمار بی سوادان با واقعیت موجود در جامعه، عدم وجود انگیزه برای بی سوادان جهت حضور در کلاس های سوادآموزی، عدم ماندگاری بی سوادان در کلاس ها تا برگزاری امتحانات و مشکلات جسمی، روحی، خانوادگی، اقتصادی و فرهنگی بی سوادان را از اهم این مشکلات عنوان کرد.
وی همچنین مناسب نبودن امکانات آموزشی و کمک آموزش موجود، مسدود نبودن مبادی ورودی بی سوادی، ترک تحصیل کودکان کار قبل از اتمام دوره ابتدایی، پراکندگی بی سوادان باقیمانده، وجود مشاغل کاذب و عدم توجه به اجرای قوانین الزام و تشویق بی سوادان را از دیگر موانع و مشکلات حوزه سواد آموزی برشمرد.
عبداللهی در ادامه گزارشی از عملکرد معاونت سواد آموزی استان در سال 96 را ارائه کرد و با بیان اینکه پوشش بی سوادان در دوره سوادآموزی اولویت اول حوزه سوادآموزی استان است؛ گفت: از 17 هزار سهمیه ابلاغی پوشش سوادآموزان به استان در سه دوره سوادآموزی، تحکیم و انتقال، 93/2 درصد یعنی حدود 15 هزار و 848 سواد آموز تحت پوشش قرار گرفته اند.
وی تاسیس و راه اندازی مراکز یادگیری محلی سواد آموزی را یکی دیگر از برنامه های اولویت دار این معاونت عنوان کرد و آموزش سواد پایه، آموزش مهارت های اساسی زندگی، آموزش مهارت های اجتماعی، آموزش حقوق شهروندی، آموزش قرآن کریم و همچنین آموزش حرفه های خیاطی، کلاش بافی،کریستال سازی ، گلیم بافی را از اهداف این مراکز برشمرد.
سرپرست معاونت سوادآموزی استان با بیان اینکه در سال 95، سه مرکز یادگیری در ناحیه دو سنندج، سقز و زیویه با 555 سوادآموز راه اندازی شده است؛ گفت: در سال 96 ، چهار مرکز در ناحیه یک سنندج، مریوان، دیواندره و قروه راه اندازی و فعالیت می کردند .
وی پوشش اولیاء بی سواد دانش آموزان را از دیگر برنامه های حوزه سوادآموزی عنوان کرد و اظهارداشت:از 6 هزار و 914 اولیای بی سواد شناسایی شده در استان در سال 96، هزار و 106 سوادآموز در کلاس های سوادآموزی شرکت کردند.
عبداللهی آموزش و توانمند سازی آموزش دهندگان با مشارکت جهاد دانشگاهی را یکی دیگر از برنامه های این حوزه دانست و گفت: دو هزار نفر از آموزش دهندگان استان در دوره های مهارت هایicdl آموزش فن بیان، آموزش آئین نگارش و ویرایش و آموزش غیر حضوری شرکت کردند.
وی برگزاری کلاس های ICDL در دوره انتقال، برگزاری کلاس آموزش به وسیله تبلت در دوره انتقال، برگزاری مسابقه انشاء نویسی با عنوان پرسش مهر ریاست محترم جمهوری به مناسبت هفتم دی ماه، برگزاری مسابقه کتاب خوانی با عنوان داستان یک زندگی در راستای شعار سال و طرح آموزش عملی نماز برای بی سوادان و کم سوادان را از دیگر برنامه های مهم این حوزه برشمرد.
عبدالهی ریشه کنی بی سوادی در گروه سنی 49-10 سال، توسعه مراکز یادگیری محلی با مشارکت دستگاه های دولتی و غیر دولتی، تقویت نقش شورای پشتیبانی سوادآموزی، تسهیل فرآیند جذب و آموزش بی سوادان و کم سوادان گروه هدف، ساماندهی آموزش دهنده ها و بهبود توانمندی و شایستگی ها، تقویت نظارت مستقیم و غیرمستقیم بر فرآیند های آموزشی و مالی و تقویت مشارکت بین بخشی و افزایش ظرفیت همکاری را از اهم سیاست ها و برنامه های سال 97 عنوان کرد.
سرپرست معاون سوادآموزی آموزش و پرورش کردستان از ابلاغ حجم 6 هزار و 408 نفر در دوره سواد آموزی، 3 هزار و 520 نفر در دوره انتقال و هزار و 616 نفر در دوره تحکیم به استان در سال 97 خبر داد و از اعضای محترم شورای پشتیبانی سواد آموزی خواست برای تحقق این مهم با معاونت سواد آموزی همراهی و مشارکت داشته باشند.
وی در پایان ضمن بیان حدود انتظارات از اعضای شورای پشتیبانی سوادآموزی استان، از استاندار محترم خواست فرمانداران و بخشداران را به عنوان روسای شورای پشتیبانی سوادآموزی شهرستان ها و مناطق با برنامه های سواد آموزی همراه کنند.
نظر دهید