جهش تولید با مشارکت مردم
تصویر امام رهبری
  • 1396/09/08 - 14:46
  • - تعداد بازدید: 743
  • - تعداد بازدیدکننده: 71
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
  • /appsettingFree

حسینی معاون اجتماعی،سیاسی استانداری خراسان رضوی: توسعه مراکز یادگیری سوادآموزی از محل اعتبارات پیشگیری از آسیب های اجتماعی

حسینی معاون اجتماعی،سیاسی استانداری خراسان رضوی: توسعه مراکز یادگیری سوادآموزی از محل اعتبارات پیشگیری از آسیب های اجتماعی

به گزارش روابط عمومی سازمان نهضت سوادآموزی به نقل از روابط عمومی معاونت سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی جلسه شورای پشتیبانی سوادآموزی استان در محل سالن جلسات استانداری خراسان رضوی و با حضور مسئولین و مدیران کل استان برگزار شد.



جلسه با قرائت آیاتی از قرآن مجید آغاز شد و پس از آن دکتر کاظمی مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی به حضار خیرمقدم گفته و ازدکتر مصطفی اسدی معاونت سوادآموزی اداره کل  خواستند تا جلسه را مدیریت کنند.



اسدی ضمن تقدیر و تشکر از حضور مسئولین و قدردانی از داشتن دغدغه آنها در گزارشی از افزایش تعداد مراکز یادگیری استان از 37 مرکز به 74 مرکز و کسب رتبه اول در این حوزه خبر داد و عنوان کرد: استان خراسان رضوی طرح هایی همچون یک قدم مانده به صبح(ویژه اولیا بی سواد)نماز کلید بهشت،خواندن با خانواده،حلقه های کتاب و کتاب خوانی را اجرایی ساخته است و توانسته است در دوره تحکیم سواد آموزی و پوشش سواد آموزی اتباع خارجی  در سطح کشور رتبه اول را کسب نماید.



وی افزود:بر اساس آمارها  تاکنون 53 هزار نفر بی سواد در گروه سنی 10 الی 49 ساله  تحت پوشش قرار گرفته اند.



اسدی از رشد 2/8درصدی باسوادی در سطح خراسان رضوی خبر داد و گفت:استان خراسان رضوی به لحاظ باسوادی در رتبه دهم در کشور و از لحاظ رشد باسوادی در کشور دارای رتبه ششم است.



معاون سواد آموزی آموزش و پرورش خراسان رضوی همچنین اظهار کرد:در استان خراسان رضوی شاهد رشد عدالت جنسیتی در حوزه سواد آموزی بوده ایم و در حالی که شاخص اختلاف جنسیتی در کشور 6/8 است در سطح استان این شاخص را به 5/8رسانده ایم.



در ادامه آزادمنش رییس اداره سنجش تحصیلی معاونت سوادآموزی اداره کل با ارائه پاورپوینتی جامع به گزارش مکتوب و تصویری فعالیت های سوادآموزی پرداخت.



سپس دکتر سید جواد حسینی معاون اجتماعی ، سیاسی و امنیتی استانداری خراسان رضوی  ضمن تقدیر از تمامی دست اندرکاران این حوزه گفت:راهبرد مقام معظم رهبری ریشه کنی بی سوادی بوده است و همه ما در سالیان متمادی تمام تلاش خود را در این راستا به کار بسته ایم اما با وجود همه توفیقات بدست آمده در این حوزه از جمله رشد 2/8 درصدی سواد آموزی در استان جایگاه فعلی ما در باسوادی وضعیت مطلوب استان خراسان رضوی نیست .



وی عدالت اجتماعی را یکی از شاخصه های توسعه پایدار عنوان کرد و افزود: یکی از جلوه های عدالت اجتماعی ، عدالت آموزشی است و عدالت جنسیتی و عدالت به لحاظ بوم شناختی از ابعاد تحقق عدالت آموزشی است که کاهش اختلاف باسوادی بین زنان و مردان به 5/8 درصد و همچنین کاهش اختلاف باسوادی بین شهر و روستا جای تقدیر دارد اما هنوز هم باید بیش از این ها تلاش کنیم.



حسینی مراکز یادگیری سواد آموزی را مراکز آموزش تلفیقی و مشارکتی دانست و تصریح کرد: در استان خراسان رضوی کمیته ای تحت عنوان ارتقا فعالیت های فرهنگی ،اجتماعی در روستاها تشکیل شده است که یکی از خروجی های آن طرح ایجاد روستاهای پاکی است که باید در شاخصه هایی همچون بی سوادی ، طلاق ، اعتیاد، پوشش بیمه ای، کتاب ناخوانی، نداشتن تشکل های غیر دولتی پاک باشند.



وی ادامه داد:آمادگی داریم در هر 100 روستای این طرح و هم در حاشیه شهر مشهد از محل اعتبارات پیشگیری از آسیب های اجتماعی مراکز یادگیری ایجاد کنیم چراکه معتقدیم مراکز یادگیری مراکزی هستند که در جهت کاهش آسیب های اجتماعی گام برمی دارند.



معاون اجتماعی ،سیاسی و امنیتی استانداری خراسان رضوی همچنین خاطر نشان کرد: مشکل اساسی در حوزه سواد آموزی این است که کسانی که سواد نیاموخته اند را پیدا نمی کنیم و یا به افرادی که سواد می آموزیم بعد از مدتی به وضعیت قبل رجعت می کنند چراکه برای این افراد محتوای مناسب تولید نمی کنیم و لذا سرمایه گذاری در دوره تحکیم ارزشمند تر از سرمایه گذاری در دوره سواد آموزی است.



لازم به ذکر است در این جلسه علیرضا سعدی ریاست اداره سازماندهی آموزش های داوطلبانه، علیرضا زارع ریاست اداره سوادآموزی اداره کل، حجت الاسلام والمسلمین مهاجرانی مسئول شوراهای پشتیبانی معاونت سواد و علیرضا حقیر مسئول ترویج سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش دکتر اسدی را همراهی می کردند.



همچنین سایر مصوبات جلسه به شرح زیر می باشند:



1-برگزاری جلسه شورای پشتیبانی در 7 دیماه (سالروز فرمان تاریخی حضرت امام خمینی (ره) مبنی بر تشکیل نهضت سوادآموزی) به ریاست استاندار محترم و حضور معاون سوادآموزی وزارت آموزش و پرورش به همراه تمامی فرمانداران شهرستانهای استان ، روسای ادارات آموزش و پرورش و سوادآموزی با رویکرد مشارکت کلیه دستگاه ها و تجلیل از ادارات برتر در امر سوادآموزی  


2- الزام ومشخص شدن سهم هر دستگاه در مرکز استان وشهرستانها ازسوی استانداری بر اجرای فرمان تاریخی حضرت امام خمینی (ره)مبنی بر بسیج همگانی در امرمبارزه با بیسوادی و تحقق منویات مقام معظم رهبری (حفظه الله)در خصوص ریشه کنی بی سوادی


3-مقرر گردد با توجه به کم رنگ شدن  فعالیتهای تبلیغی واطلاع رسانی در امرترویج سوادآموزی از جانب رسانه های جمعی و صدا و سیما مرکز استان تشکیل کارگروهی در همین موضوع انجام گیرد.   


    4- مقرر گردد در راستای آگاهی دادن به جامعه و نقد و بررسی برنامه های سوادآموزی ، از سوی صدا و سیمای مرکز استان برنامه میزگرد  کارشناسی ساخته شود. 


      5-تخصیص بودجه برای فعالیتهای مراکز یادگیری محلی سواد آموزی از بودجه های حاشیه شهر وبودجه های فرهنگی شهرداری وشورای اسلامی شهر   


      6-درراستای تبلیغ وترویج فرهنگ سوادآموزی از سوی روحانیون مستقر در روستاها و طر ح هجرت با در اختیار گذاشتن اطلاعات از سوی نهضت، تبلیغ و جذب بیسوادان در محلهای فعالیت از سوی روحانیون محترم صورت پذیرد.


7-مقرر گردید با توجه به اجرای طرح روستای پاک در یکصد روستای استان، از سوی معاون محترم اجتماعی سیاسی امنیتی جهت توانمندسازی روستاها، درخواست می گردد با مکاتبه معاونت سوادآموزی با وزارت آموزش وپرورش  نسبت به در نظر گرفتن کف قانون تشکیل مراکز در تمامی روستا اقدام گردد.


  • گروه خبری : اخبار,اخبار سازمان
  • کد خبر : 1525
کلمات کلیدی

نظرات

0 Comments for this article

نظر دهید

تاریخ آخرین بروزرسانی : 1396/09/08 14:46
رادیو رسا
accessibility__tooltip
تنظیمات قالب
گفتگوی آنلاین

سامانه ی گفتگوی آنلاین