جهش تولید با مشارکت مردم
تصویر امام رهبری
  • 1402/06/16 - 08:21
  • - تعداد بازدید: 287
  • - تعداد بازدیدکننده: 277
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
  • /appsettingFree

جلسه شورای پشتیبانی سوادآموزی شهرستان ملکان در استان آذربایجان شرقی برگزار شد.

جلسه شورای پشتیبانی سوادآموزی شهرستان ملکان با محوریت شناسایی و جذب افراد بی‌سواد، به ریاست معاون محترم سیاسی فرماندار شهرستان ملکان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان نهضت سوادآموزی به نقل از اداره کل آموزش و پرورش استان آذربایجان شرقی، در ابتدای جلسه، زرین رئیس اداره سوادآموزی منطقه ملکان گزارشی از عملکرد اداره سوادآموزی منطقه  ارائه داده و بیان داشت: درصد باسوادی در رده سنی ۱۰ تا ۴۹ سال، در سال ۱۳۹۵، ۹۲/۵ درصد بود که در سال ۱۴۰۱ این عدد به ۹۶/۷ درصد رسیده است.

وی به اجرای طرح فعال سازی آموزش دهندگان غیرفعال اشاره کرد و گفت : از حیث اجرای این طرح منطقه ملکان رتبه ی اول را در بین ۳۹ منطقه و ناحیه استان را دارند. در ادامه به اجرای برنامه شتاب بخشی سوادآموزی که در ۱۵ استان اجرا خواهد شد که استان آذربایجان شرقی هم یکی از این استان ها است، اشاره کردند که در آن سوادآموزی از خدمت اجتماعی به عنوان مسئله اجتماعی تبدیل‌شده که برای حل این مسئله و پالایش افراد بی سواد و ریشه کردن بی‌سوادی مشارکت همه دستگاه‌ها و نهادها لازم و ضروری است. 

 ابراهیمی رئیس اداره سوادآموزی اداره کل آذربایجان شرقی گفت: نهضت سوادآموزی به‌فرمان امام خمینی (ره) در سال ۱۳۵۸ تشکیل شد. میزان بی‌سوادی کشور در سال پیروزی انقلاب اسلامی خیلی پایین بود و این آمار بعد از پیروزی انقلاب اسلامی با رشد بیش از ۵۰% به بالای ۹۸% رسیده است.

ابراهیمی در ادامه افزود: جامعه هدف سوادآموزی در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال سه قشر می‌باشد که مدرک تحصیلی زیر پنجم ابتدایی دارند. الف-افراد بازمانده از تحصیل ب- ترک تحصیل کنندگان ج- افرادی که شرایط سوادآموزی برای آنان فراهم نشده است. و لازم است جهت ریشه‌کن کردن بی‌سوادی، پالایش، شناسایی و نحوه جذب افراد بازمانده از تحصیل همه دستگاه‌های دولتی و اجرایی وارد عمل شوند. و طبق قانون و دستورالعمل نهضت سوادآموزی این افراد به تحصیل بازگردانده شوند. 

مردی کارشناس ترویج سوادآموزی اداره کل آموزش‌وپرورش به مشکلات خود اظهاری افراد در سرشماری اشاره‌کرده و گفت: افراد بی‌سواد برای خود و جامعه آسیب‌های زیادی را تحمیل می‌نماید ازجمله عمده آسیب‌ها اعتیاد می‌باشد. به همین علت سازمان بین‌المللی یونسکو ۱۷ شهریورماه مصادف با ۸ سپتامبر را روز جهانی مبارزه با بی‌سوادی شعار "ایجاد بنیاد زبان پایدار و صلح‌آمیز" را اختصاص داده است. 

 کفاشی جانشین محترم فرمانده سپاه ناحیه ملکان ضمن اشاره به قرارداد همکاری سپاه با نهضت سوادآموزی در سال‌های گذشته گفت: در سال ۱۳۹۳ قرارداد همکاری بین سپاه و نهضت سوادآموزی لغو شد و برای ایجاد بستر مناسب، در سطح استان تفاهم‌نامه‌ای در این مورد منعقد شود.

کفاشی در ادامه گفت: فارغ از این مباحث سپاه و بسیج سازندگی در جهت تأمین مربی و نیرو، استفاده از امکانات پایگاه‌های بسیج به‌عنوان مکان آموزشی و سایر ظرفیت‌های سپاه اعلام آمادگی می‌نماید ودر جهت رسیدن به اهداف عالی و ریشه‌کن کردن بی‌سوادی در کنار نهضت سوادآموزی هستیم . وی از تلاش های اداره سوادآموزی در راستای ریشه کردن بی سواد تقدیر و تشکر کرد.. 

در پایان مهدوی معاون محترم سیاسی فرماندار شهرستان ملکان گفت: تحصیل و آموزش سواد به‌عنوان حقوق شهروندی در جامعه، از برکات نظام جمهوری اسلامی می‌باشد و برای پیشبرد اهداف نهضت سوادآموزی استفاده از ظرفیت‌های سپاه لازم می‌باشد و این موضوع را در سطح استان پیگیری می‌نماییم.

وی در ادامه افزود: اولویت اول، جذب افراد بازمانده از تحصیل و پالایش افراد بی‌سواد می‌باشد و در این راه از تمام ظرفیت‌های قانونی استفاده خواهیم کرد و دستگاه‌های اجرایی را ملزم خواهیم کرد تا در جهت ارائه آمار، پالایش و شناسایی افراد بی‌سواد یا کم‌سواد با نهضت سوادآموزی همکاری داشته باشند.

 

 
  • گروه خبری : اخبار,اخبار سازمان
  • کد خبر : 8171
کلمات کلیدی

نظرات

0 Comments for this article

نظر دهید

تاریخ آخرین بروزرسانی : 1402/06/16 08:21
رادیو رسا
accessibility__tooltip
تنظیمات قالب
گفتگوی آنلاین

سامانه ی گفتگوی آنلاین