جهش تولید با مشارکت مردم
تصویر امام رهبری
  • 1402/03/22 - 09:34
  • - تعداد بازدید: 394
  • - تعداد بازدیدکننده: 367
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
  • /appsettingFree

تشریح گزارش عملکرد ، برنامه ها و اولویت های سوادآموزی آموزش و پرورش استان کردستان

معاون سوادآموزی آموزش و پرورش استان در نشست شورای پشتیبانی، با ارائه گزارشی از عملکرد و همکاری مشترک دستگاه ها در اجرای اقدامات و پیگیری مصوبات، اهم برنامه ها و اولویت های کاری این حوزه در سال ۱۴۰۲ را تشریح کرد.

به گزارش روابط عمومی سازمان نهضت سوادآموزی به نقل از اداره کل آموزش و پرورش استان کردستان، گلبهار خسروی معاون سوادآموزی آموزش و پرورش استان در این نشست ضمن قرائت بخش هایی از پیام بنیانگذار نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران حضرت امام خمینی ( ره ) به مناسبت سالروز تشکیل نهضت سوادآموزی، از اهتمام رئیس و اعضای شورا، در راستای پیگیری اقدامات و مصوبات تشکر کرد و گفت: تحقق اهداف و اجرای برنامه های سواد آموزی به همکاری شرکا و عزم عمومی بستگی دارد. 

 

وی گزارشی از عملکرد شورای پشتیبانی سوادآموزی استان در سال ۱۴۰۱ ، جلسات برگزار شده، مصوبات و نتایج پیگیری اقدامات ارائه و هماهنگی و تشکیل جلسات مشترک، مکاتبه با دستگاه ها و فرمانداران را از اهم اقدامات بر شمرد  و در ادامه گزارشی از همکاری مشترک در راستای شناسایی، جذب و آموزش بی سوادان، تامین نیروی انسانی، محتوای آموزشی، فضا و امکانات ، ترغیب ، تشویق و ترویج، پشتیبانی از فعالیت ها، راه اندازی مراکز و دوره های آموزشی و جلب مشارکت های بین بخشی ارائه و انتظارات سوادآموزی از اعضا را تشریح کرد. 

 

خسروی در ادامه عملکرد سوادآموزی استان در پوشش حجم دوره های سوادآموزی در سال تحصیلی جاری را ارائه کرد و با بیان اینکه در مجموع سه دوره تحصیلی ۹۰.۲۴ حجم دوره ها پوشش داده شده است، گفت : عملکرد دوره سوادآموزی ۷۴.۷۴ درصد، دوره انتقال ۹۶.۳ و دوره تحکیم ۹۹.۸۶ درصد می باشد.
 
وی هم چنین گزارشی از اجرای طرح ها و برنامه های مکمل از جمله مسابقات کتابخوانی، انشا نویسی، طرح نماز کلید بهشت، طرح خواندن با خانواده ، حلقه های کتابخوانی، آموزش و توانمند سازی نیروی انسانی و آموزش زنان روستایی ویژه طرح ریاست جمهوری ارائه کرد. 

 

معاون سوادآموزی استان در بخش دیگری از سخنان خود به تشریح چالش های پیش روی سوادآموزی استان در سال تحصیلی جاری پرداخت و با اشاره به سختی های پوشش حجم ابلاغی و تغییر رویکرد سازمان در کلاس گذاری به شیوه تلفیقی، تاخیر در کلاس، تداخل آموزش با ایام کاری مخاطبان، کمبود فضا و رغبت کم افراد برای شرکت در کلاس را از اهم مشکلات عنوان کرد. 

 

وی سپس گزارشی از اعتبارات ، هزینه کرد و پرداخت های مالی نیز ارائه و با بیان اینکه مبلغی بیش از ۹ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان به استان تخصیص داده شده است، تسویه حساب کامل با موسسات طرف قرار داد برون سپاری فعالیت های سوادآموزی در سال ۱۴۰۰ - ۱۳۹۹ ، تامین و پرداخت ۲۰ درصد قرارداد برون سپاری فعالیت های سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ ، پرداخت هزینه کرد طرح های ویژه سوادآموزی، پرداخت تشویقی به سوادآموزان سال های ۱۴۰۰ و ۱۳۹۹ را از جمله عملکرد مالی حوزه اعلام و گفت : با پرداخت های صورت گرفته، خوشبختانه تا پایان سال تحصیلی ۱۴۰۱- ۱۴۰۰ سوادآموزی استان هیچ گونه بدهی در قبال آموزش دهندگان و سایر طرح ها و برنامه ها ندارد .

 

خسروی در ادامه وضعیت سواد جمعیت ۱۰ تا ۴۹ سال استان تا سال ۱۴۰۱ را تشریح و با بیان اینکه در این رده سنی تعداد ۳۴ هزار و ۶۵۷ نفر بی سواد مطلق باقی مانده است ، گفت : تا سال ۱۴۰۱ نرخ با سوادی جمعیت شش سال به بالای استان ۸۶.۱۰ و جمعیت ۱۰ تا ۴۹ سال استان ۹۶.۷۰ درصد می باشد. 

 

معاون سوادآموزی استان در این نشست هم چنین به تشریح مهم ترین اولویت های کاری سوادآموزی در سال ۱۴۰۲ پرداخت و کلاس گذاری پالایش محور، بکارگیری آموزش دهندگان غیر فعال، اتمام پالایش اسمی بی سوادان موجود در سامانه، توانمند سازی نیروی انسانی، تقویت نظارت حضوری و غیر حضوری بر فرایند سوادآموزی، کنترل و رصد اقدامات و ارزیابی فعالیت شهرستان ها و مناطق ، توزیع حجم ابلاغی متناسب با وضعیت مناطق و اجرایی نمودن برنامه ها و سیاست های ابلاغی سازمان نهضت سوادآموزی را از جمله این اولویت ها بر شمرد. 

وی از کلاس گذاری پالایش محور ویژه آموزش دهندگان فعال خبر داد و با بیان اینکه مرحله اول این طرح اسفند ماه سال قبل و مرحله دوم نیز اردیبهشت و خرداد ماه جاری در حال اجراست، گفت: در اجرای این طرح در صورتی که آموزش دهنده کافی وجود نداشته باشد، می توان از سایر ظرفیت ها نیز استفاده کرد. 

 

خسروی بکارگیری آموزش دهندگان غیر فعال را یکی دیگر از اقدامات در دست پیگیری عنوان و با تشریح شرایط فردی و عمومی بکارگیری و شرایط فعال سازی داوطلبان همکاری مجدد ، اظهار داشت: در اجرای این بخشنامه تاکنون از ۶۳۹ نفر ، تعداد ۳۸۱ نفر از آموزش دهندگان غیر فعال موفق به پالایش شده اند و در مجموع تاکنون وضعیت ۵۳۶۴ نفر از افراد در سامانه پالایش و تعیین تکلیف و ۳۲۲۷ نفر تأیید شده است. 

 

معاون سوادآموزی استان از برگزاری نخستین فراخوان ملی و بین المللی رهیافت های نوین سوادآموزی در زیست بوم جدید و تمدید مهلت شرکت در فراخوان تا پایان تیر ماه ۱۴۰۲ خبر داد و با بیان اینکه فراخوان در دو محور ، ایده ها و راهکارها و محصولات برگزار می شود، به تشریح اقدامات استان در راستای تبلیغ و اشاعه پرداخت و هماهنگی و مکاتبه با دستگاه ها برگزاری نشست های تبیینی با دانشگاه ها و پارک علم و فناوری استان، انجام اقدامات تبلیغی، اطلاع رسانی، مصاحبه و برگزاری نشست های خبری را از جمله فعالیت ها بر شمرد و از اعضای شورا خواست در فرصت باقی مانده ، برای مشارکت صاحب نظران، همکاری داشته باشند. 

 

وی در بخش پایانی سخنان خود حجم دوره های سوادآموزی سال تحصیلی جاری را ۱۲۸۰۰ نفر اعلام و گفت : برای سال ۱۴۰۲ نیز حجم دوره های سوادآموزی ۱۴ هزار نفر پیشنهاد شده است که در صورت تایید نهایی، حجم بر اساس وضعیت شهرستان ها و مناطق توزیع خواهد خواهد شد. 

خسروی در خاتمه یکی از اهداف برگزاری این جلسات را مطالبه گری و جلب همکاری و مشارکت اعضا بر شمرد و حدود انتظارات شورای پشتیبانی سوادآموزی استان از دستگاه ها و اعضا را تشریح و پیشنهاد کرد که استاندار کردستان و شرکا از کلاس های سوادآموزی بازدید داشته باشند.

 

 

  • گروه خبری : اخبار,اخبار سازمان
  • کد خبر : 7745
کلمات کلیدی

نظرات

0 Comments for this article

نظر دهید

تاریخ آخرین بروزرسانی : 1402/03/22 09:34
رادیو رسا
accessibility__tooltip
تنظیمات قالب
گفتگوی آنلاین

سامانه ی گفتگوی آنلاین