جهش تولید با مشارکت مردم
تصویر امام رهبری
  • 1401/11/16 - 08:32
  • - تعداد بازدید: 147
  • - تعداد بازدیدکننده: 143
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
  • /appsettingFree

تشریح عملکرد و دستاوردهای سواد آموزی آموزش و پرورش استان کردستان در برنامه زنده تلویزیونی .

همزمان با سومین روز از ایام الله دهه مبارک فجر، سرپرست معاونت سواد آموزی آموزش و پرورش استان با حضور در برنامه زنده تلویزیونی، عملکرد و دستاوردهای سواد آموزی در شاخص های مختلف را تشریح کرد.

به گزارش روابط عمومی سازمان نهضت سوادآموزی به نقل از اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش استان کردستان، گلبهار خسروی سرپرست معاونت سواد آموزی استان شامگاه همزمان با سومین روز از دهه مبارک فجر با حضور در برنامه زنده تلویزیونی « ئاسوی روون » از سیمای مرکز کردستان، عملکرد، خدمات و دستاوردهای سواد آموزی استان در طول ۴۳ سال گذشته و برنامه های اولویت دار این حوزه در سال جاری را تشریح کرد.

 

خسروی در این برنامه با تبریک فرارسیدن ایام الله دهه مبارک فجر و سالگرد پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی و هم چنین ولادت با سعادت امام علی علیه السلام و روز پدر، سواد آموزی را یکی از رویش ها و مولود انقلاب اسلامی عنوان کرد که به فرمان بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۸ به منظور ایجاد نهضتی برای آموزش سواد تشکیل شد و در ادامه بخشی از فرمان تاریخی حضرت امام خمینی ( ره ) مبنی بر آغاز فعالیت سواد آموزی را قرائت کرد.

 

سرپرست معاونت سوادآموزی آموزش و پرورش استان در ادامه به تشریح دستاوردهای سواد آموزی در طول ۴۳ سال گذشته و مقایسه عملکرد و میزان با سوادی جمعیت استان در سال ۱۳۵۵ و سال ۱۴۰۰ پرداخت و با بیان اینکه بر اساس سرشماری سال ۱۳۵۵ در جمعیت شش سال به بالا تنها ۳۰ درصد جمعیت استان با سواد بودند، اظهار داشت: به برکت فعالیت این نهاد و تلاش های صورت گرفته، درصد با سوادی جمعیت شش سال به بالای استان در سال ۱۴۰۰ به ۸۵.۲ درصد رسیده است که افزایش بیش از ۵۵ درصدی را نشان می دهد.

گلبهار خسروی افزود: در جامعه هدف (۱۰ تا ۴۹ سال) نیز بر اساس سرشماری سال ۱۳۵۵ درصد با سوادی استان، ۲۸.۶۸  درصد بود که در سال ۱۴۰۰ این رقم به ۹۶.۱۲ درصد رسیده که شاهد افزایش ۶۷.۴۴ درصدی هستیم.

 

خسروی هم چنین به نرخ با سوادی جمعیت شش سال به بالای زنان و مردان استان در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی و حال حاضر پرداخت و با بیان اینکه بر اساس سرشماری سال ۱۳۵۵ نرخ با سوادی زنان ۱۴.۹۸ و نرخ با سوادی مردان ۴۳.۹۱ درصد بود، اظهار داشت: نرخ با سوادی زنان استان در سال ۱۴۰۰ به ۷۸.۸۲ درصد و با سوادی مردان به ۹۱.۱۲ درصد رسیده است و اختلاف با سوادی زنان و مردان از ۲۸.۹۳ درصد به ۱۲.۳ درصد رسید که نشانگر ۱۶.۶۳ درصد کاهش اختلاف می باشد.

 

وی درصد با سوادی جمعیت شهری شش سال به بالای استان در سال ۱۳۵۵ را ۵۵.۲ درصد و با سوادی جمعیت روستایی شش سال به بالا را ۲۱.۵۴ درصد عنوان کرد و گفت: در سال ۱۴۰۰ اختلاف با سوادی مناطق شهری و روستایی از ۳۳.۴۸ درصد به ۱۲.۷۶ درصد رسید که ۲۰.۷۶ درصد کاهش را نشان می دهد.

گلبهار خسروی در بخش دیگری از سخنان خود به اجرای برنامه انسداد مبادی ورودی بی سوادی در سطح و طرح شهید محمود‌وند به منظور شناسایی دانش آموزان تارک و بازمانده خبر داد و گفت: به همین منظور برای جذب و آموزش دانش آموزان، تعدادی از معلمان تعیین و بر اساس آمار ابلاغی به استان این طرح به صورت دقیق در حال اجراست.

 

خسروی به تفاوت و تغییر رویکرد های سواد آموزی نیز اشاره کرد و با بیان اینکه مهم ترین اولویت استان، شناسایی، جذب، آموزش و نگهداشت سواد آموزان ایت، گفت: در سال جاری کلاس های سواد آموزی به شیوه تلفیقی و حضور سوادآموزان سه دوره برگزار و امکانات و تسهیلات رایگان از جمله کتاب، اقلام و لوازم مورد نیاز نوشتاری در اختیار سواد آموزان قرار گرفته است.

سرپرست معاونت سوادآموزی آموزش و پرورش استان از اهتمام و زحمات کلیه مسئولان، فعالان و دست اندرکاران سواد آموزی استان از ابتدای فعالیت تاکنون به خصوص آموزشیاران و آموزش دهندگان و همراهی سواد آموزان در پیشبرد برنامه ها و کسب نتایج و موفقیت ها تشکر کرد و با اشاره به سختی های کار در این حوزه، عدم استقبال بی سوادان و کم سوادان باقی مانده را از چالش های پیش رو عنوان کرد و یکی از برنامه های اولویت دار را ترویج و تبلیغ برای جذب و آموزش افراد بی سواد اعلام و از برنامه ریزان رسانه ملی خواست در این راستا دست اندرکاران امر را یاری نمایند.

 

گلبهار خسروی از شورای پشتیبانی سواد آموزی به عنوان مرجع تصمیم گیر و حامی برنامه های این حوزه نام برد و با اشاره به برگزاری این جلسات به ریاست استاندار محترم و حضور دستگاه های همکار و شرکا، گفت: از ظرفیت های این شورا و پتانسیل دستگاه ها در پیشبرد امر استفاده می کنیم و انتظار می رود که نهادهای متولی در راستای ریشه کنی معضل بی سوادی با آموزش و پرورش همکاری لازم را داشته باشند.

 

خسروی حجم ابلاغی سال تحصیلی جاری سواد آموزی استان را ۱۲ هزار و ۸۰۰ نفر در دوره های مختلف عنوان کرد و اظهار داشت: اهتمام و اولویت ما، پوشش کامل حجم ابلاغی و تضمین سلامت و کیفیت کار است.

وی در بخش پایانی سخنان خود به تشریح برنامه های اولویت دار این معاونت پرداخت و توانمند‌سازی نیروی انسانی با برگزاری دوره های آموزشی، کنترل و نظارت بر فرایند سواد آموزی به صورت حضوری و غیر حضوری؛ جذب، آموزش و نگهداشت سواد آموزان را از اهم این برنامه ها بر شمرد.

 

سرپرست معاونت سوادآموزی آموزی آموزش و پرورش استان از فعالیت ۶ مرکز یادگیری محلی سواد آموزی در سطح استان و مناطق حاشیه شهری نیز خبر داد و گفت: در این مراکز علاوه بر آموزش سواد پایه، مهارت های اجتماعی، زندگی، شغلی و حقوق شهروندی به سواد آموزان آموزش داده می شود و همین آموزش ها باعث در آمد زایی و ایجاد اشتغال برای آنان شده است.

 

گلبهار خسروی در خاتمه به موفقیت ها و دستاوردهای این حوزه در چند سال اخیر نیز اشاره کرد و کسب رتبه های کشوری سواد آموزان در مسابقه انشا نویسی، کسب رتبه اول کشوری در ارزیابی شاخص های عملکردی، رتبه اول کشوری گروه بهبود کیفیت سواد آموزی، رتبه عالی و شایسته تقدیر و خیلی خوب در سال های ۹۷ تا ۱۴۰۰ ، تالیف کتاب شعار سال، تولید؛ دانش بنیان و اشتغال آفرین، تولید محتوای الکترونیکی سواد آموزی و تولید اپلیکیشن اندرویدی سواد آموزی را از اهم دستاوردهای کسب شده عنوان کرد. 

 

گفتنی است در این برنامه مسابقه پیامکی با موضوع سواد آموزی برگزار و مقرر شد به ۲۲ نفر از برندگان و شرکت کنندگان در این مسابقه به قید قرعه به مناسبت ۲۲ بهمن سالروز پیروزی انقلاب اسلامی، کارت هدیه ۲ میلیون ریالی از طرف معاونت سوادآموزی آموزش و پرورش کردستان تقدیم شود.

 

 
  • گروه خبری : اخبار,اخبار سازمان
  • کد خبر : 7230
کلمات کلیدی

نظرات

0 Comments for this article

نظر دهید

تاریخ آخرین بروزرسانی : 1401/11/16 08:32
رادیو رسا
accessibility__tooltip
تنظیمات قالب
گفتگوی آنلاین

سامانه ی گفتگوی آنلاین