تجلیل از آموزش دهنده هاي سواد آموزی منطقه 17تهران
به مناسبت سالروز تاسیس نهضت سواد آموزی با حضور معاون سواد آموزی شهر تهران از آموزش دهنده هاي سواد آموزی منطقه 17تجلیل شد
به گزارش کارشناسی اطلاع رسانی و روابط عمومی سازمان نهضت سواد آموزی به نقل از روابط عمومی آموزش و پرورش منطقه 17 شهر تهران؛ میررضاشفیع پور، معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش شهر تهران، ایام سوگواری حضرت زهرا (سلام الله علیها) را تسلیت گفت و با اشاره به نزدیک شدن به سالروز شهادت حاج قاسم سلیمانی، ایشان را سردار دلها و سردار ملی نامید وضمن گرامی داشت یاد و خاطره ایشان گفت: سردار حاج قاسم سلیمانی در دوران جنگ تحمیلی و پس از آن و با رشادت در سپاه قدس که توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی مدیریت، هدایت و راهبری می شود؛ توانست به نوعی کانونهای بحران آفرین و شورش های منطقه ای ایجاد شده در اطراف کشورمان از جمله عراق و سوریه را به خوبی مدیریت نماید و شر گروههای نادان و جاهل مثل داعش را از سر مردم منطقه خاورمیانه کم کند و مرزهای میهن عزیزمان را ایمن نگه دارد.
بعد از این خدمات ارزنده و پیروزیهای بزرگ و با روی کار آمدن حکومت افراطی در آمریکا و شکست خوردن در عرصههای مختلف منطقهای متاسفانه با همکاری سرویس های جاسوسی در کشورهای مختلف و به صورت ناجوانمردانه به دست تروریست دولتی پلید آمریکا به شهادت رسیدند.
شفیع پور در ادامه از حضور در جمع آموزش دهنده ها و فعالان حوزه سواد آموزی ابراز خرسندی و خشنودی نمود و از خدمات انجام شده توسط مدیریت پیگیر، توانمند و عملگرهای منطقه ۱۷ و شورای معاونین و همکاران حوزه سواد آموزی تقدیر و تشکر کرد.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش شهر تهران در ادامه با اشاره به اهمیت اقدامات آموزش دهنده ها در زندگی سواد آموزان افزود: یکی از مهمترین اقداماتی که آموزش دهنده ها باید به آن دقت داشته باشند ایجاد انگیزه در سوادآموزان و مخاطبان خود می باشد، همانطور که می دانید شرایط زندگی سوادآموزان به خصوص بزرگسالان متفاوت است و عوامل بازدارنده بسیاری همچون وضعیت معیشت می تواند ایشان را از ادامه راه بازدارد،اما اگر نوعی نگاه و انگیزه کافی در ایشان ایجاد شود علاوه بر گذراندن دوران مقدماتی و انتقال می توانند در مسیر کسب مدرک دیپلم وحتی مدارک دانشگاهی قرار گیرند.
شفیع پور به اهمیت روش های یادگیری و یاددهی به بزرگسالان اشاره نمود و افزود: آموزش دهنده ها با استفاده از روش های متناسب با روحیات و شرایط بزرگسالان و با بهره گیری از روش ها و راهکارهای روانشناسی بزرگسالان می توانند حداکثر اثرگذاری را روی سواد آموزان داشته باشند و با عوامل بازدارنده و موانع ذهنی ایجاد شده برای سوادآموزان به خوبی مقابله کنند.
در ادامه وی افزود: یکی دیگر از ابزاری که آموزش دهنده ها می توانند در مسیر رسالت خود از آن بهره بجویند استفاده از همیاران است، این همیاران میتوانند از خانواده خود سواد آموز بوده تا با تقویت روحیه و کمک رسانی در امر آموزش ایشان را در مسیر رشد و تعالی حمایت نماید.
معاون سواد آموزی شهر تهران در ادامه گفت: یکی دیگر از عوامل موثر در حمایت از سوادآموزان توجه به شرایط شغلی مخاطبین است برگزاری کلاس های منعطف و استفاده از فضای مجازی در ایجاد کلاسهای غیر حضوری در ساعات متفاوت می تواند راهگشا باشد.افراد و سوادآموزان با گرفتن انگیزه کافی و حمایت اولیه می تواند استعدادهای نهفته خود را بیدار کرده و از آن به بهترین شکل استفاده نماید. سواد جزو حقوق اولیه هر انسانی است و آموزش دهنده ها با ایثار و از خود گذشتگی و تلاش بسیار، سعی می کنند این حق اولیه را برای سواد آموزان بزرگسال احیا نمایند. سواد آموز با این کار در واقع جهان شان تغییر کرده و به تعبیری انگار دوباره متولد می شوند و با دنیای پیرامون خود ارتباط سازنده بهتری برقرار می کنند.
شفیع پور به سختی کار آموزش دهنده ها و مشکلات آنها نیز پرداخت و افزود: خدمات ارائه شده توسط آموزش دهنده ها به صورت عرضه محور بوده و همواره آموزش دهنده ها در کنار شناسایی سوادآموزان به نوعی پیگیر وضعیت آموزشی آنها نیز هستند تا در مسیر تحصیل استوار و ماندگار باشند. با در نظر گرفتن وضعیت معیشتی و نبود امنیت شغلی و درآمدی، نقش ایثار و از خود گذشتگی این عزیزان پررنگ تر خود را نشان میدهد.
شفیع پور با اشاره به اهمیت سواد و سیر تکامل سواد آموزی از ابتدای انقلاب اسلامی تا امروز افزود: به دنبال فرمان تاریخی و اثر گذار حضرت امام خمینی (رحمة الله علیه) جامعه بیسوادان آن روز که اکثر آن ها را روستاییان و بانوان تشکیل می داد به سرعت کوچک شد،به طوری که امروزه شاهد آن هستیم که بر خلاف آن زمان مشارکت بانوان در زمینه های مختلف شغلی، تحصیلی و تحصیلات تکمیلی بسیار بالا رفته خوشبختانه در طی روند 41 ساله نهضت سواد آموزی در کشور و موازی با آن ، نظام آموزش و پرورش کشور ؛ گام های بلندی برداشته شد و امروز کشور در آستانه خط پایان سواد پایه قرار گرفته ، شادمانه می گوییم که پیش قراول این تحول بزرگ در کشور ، پایتخت و کلان شهر تهران است ، چرا که بیشتر از هر جای دیگر کشور عزیزمان به خط پایان سواد پایه نزدیک شدهایم و بر اساس آمار و جامعه هدف سواد آموزی بزرگسالان که بین سنین 10 تا 49 سال می باشند به عدد 5/99 درصد هدف رسیده ایم. امیدواریم که با عبور از سواد پایه برای همگان به تعمیق سواد و آموزش حرفه ای برای بزرگسالان بپردازیم. و خوشحال هستن بگویم امروز ایران جزو چهارده کشور اول دنیا در پوشش تحصیلی در دوره ابتدایی می باشد.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش شهر تهران با اشاره به آمارهای جهانی ارائه شده توسط بانک جهانی و سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد (یونسکو)، یکی از راه های کاهش فقر را مبارزه با بی سوادی عنوان نمود و به نقل از یونسکو افزود: اگر همه بی سوادان کره زمین سواد پایه و ابتدایی را داشته باشند 12 درصد از خط فقر جهان فاصله خواهد گرفت لذا یونسکو شعار (آموزش برای همه) را عنوان کرد؛ و در همین زمینه یونسکو می گوید اگر در کشوری میانگین سواد سالانه مردم یکسال افزایش یابد 10 درصد به رشد اقتصاد و سرانه ملی کشور اضافه خواهد شد. در کشور ما نیز حدود 18 میلیون بزرگسال با مدرک زیر دیپلم وجود دارد، 9 میلیون نفر در دوره ابتدایی، 6 میلیون نفر در دوره متوسطه اول و سه میلیون نفر در دوره متوسطه دوم فاقد دیپلم هستند؛ در دو رده سنی بین 10 تا 49 سال و نیز 20 تا 65 سال سواد کمتر از دیپلم دارند که با ایجاد سواد مادام العمر و آموزش مهارت حرفه ای در بین این افراد فعال جامعه می توانیم، تا حد بسیاری در بعد اقتصادی به پیشرفت کشور کمک کنیم.
وی در ادامه به نقش سواد در حل بحران های اجتماعی اشاره کرد و افزود: با بررسی جامعه آماری معتادان به نقل از فرهنگستان پزشکی ایران، 93 درصد معتادان کشور به نوعی در زمینه تحصیل دچار مشکل شدند و با بررسی آمار میزان تحصیل بزهکاران می بینیم بالای 70 درصد از بزهکاران را افراد بیسواد و یا کم سواد تشکیل می دهند و همچنین بنا به آمار پلیس راهور حدود 90 درصد افراد فوت شده در پیاده روها و حدود 70 درصد تصادفات موتورسیکلت سواران که منجر به فوت شده است بی سواد و یا کم سواد بوده اند، این نشان می دهد که رسالت آموزش دهنده ها و نهضت سواد آموزی تا چه حد سنگین بوده و چقدر می تواند به حل بحران های اجتماعی کمک نماید.
شفیع پور ،معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش شهر تهران در انتها افزود: لازم می دانم مجددا از تلاش های همه آموزش دهنده ها تقدیر و تشکر نمایم و میدانم که همواره لطف حضرت حق یاری بخش و یاری رسان آنها در زندگی خواهد بود،انشالله.
نظر دهید