تبادار استاندار فارس: نقش و تکلیف هر یک از دستگاه ها در امر سواد آموزی باید مشخص باشد.
تبادار استاندار فارس: نقش و تکلیف هر یک از دستگاه ها در امر سواد آموزی باید مشخص باشد.
به گزارش روابط عمومی سازمان نهضت سوادآموزی به نقل از اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش فارس ، مهندس اسماعیل تبادار در جلسه شورای سوادآموزی استان با اشاره به جایگاه سواد و امر سوادآموزی در جامعه، افزود: بر اساس آمار، بی سوادی سرچشمه بسیاری از ناهنجاری های اجتماعی از جمله، ارتکاب جرم، اعتیاد ، طلاق و... است.
استاندار فارس با بیان اینکه بی سواد از نظر اقتصادی نیز آثار نامطلوبی در جامعه دارد، خاطر نشان کرد: افراد بی سواد قادر نیستند زمینه فعالیت های اقتصادی را در زندگی خود به کار گیرند و به سربار جامعه تبدیل می شوند.
وی با اشاره به اهمیت هدف گذاری در امر سواد آموزی، تاکید کرد: آنچه سبب موفقیت در سواد آموزی و دست یافتن به جامعه باسواد می شود، یقینا تبیین و تعریف هدف است؛ از این رو دست اندرکاران امر سواد آموزی باید بدانند باسوادی که امروز در استان فارس 95 درصد است در سال آینده قرار است به چه نقطه ای برسد.
تبادار وجود 131 هزار بی سواد را زیبنده استان فرهنگی فارس ندانست و افزود: این آمار بی سوادان بین 10 تا 40 سال را نشان می دهد و بسیار واضح است که افراد در محدوده سنی 40 سال بیشترین فعالیت سیاسی، اقتصادی و اجتماعی را در جامعه دارند ،بنابراین بی سوادی در این قشر اثرات نامطلوبی در جامعه بر جای خواهد گذاشت.
استاندار فارس با بیان اینکه انتظار می رفت استان فارس جز رتبه های اول سواد آموزی در کشور باشد، خواهان تلاش بیشتر و ارتقا رتبه استان در این زمینه شد.
وی با بیان اینکه سواد آموزی رتبه ها و درجه های مختلفی دارد گفت: افرادی که خواندن و نوشتن به آنها آموزش داده می شود، نباید در این مرحله رها شوند ،بلکه در مراحل بعد اموری همچون کتاب خواندن، آموزش مهارت و حرفه و... نیز باید در برنامه سواد آموزی آنها قرار گیرد.
استاندار فارس همچنین تاکید کرد: نقش و تکلیف هر یک از دستگاه ها در امر سواد آموزی باید مشخص باشد و انجام این وظایف نیز پیگیری شود تا مشخص باشد هر دستگاه وظایف خود را به انجام رسانده است یا خیر تا بتوان ارزیابی درستی از عملکرد همه دستگاه های مسئول ذیربط داشته باشیم.
معاون سوادآموزی فارس نیز دستور کار این جلسه را تجلیل از ادارات و نهادهای برتر و فعالان عرصه سوادآموزی عنوان کرد و گفت: بر اساس شاخص های موجود همه ادارات مورد ارزیابی قرار گرفته و 12 اداره آموزش و پرورش به عنوان ادارات برتر شناخته شده اند که در این جلسه فرماندار یا بخشدار، رئیس اداره آموزش و پرورش و مسؤول سوادآموزی آنها مورد تجلیل قرار خواهند گرفت.
عیسی ملک پور افزود: ادارات کل زندانهای فارس،کمیته امداد امام خمینی(ره)،امور بانوان استانداری،اداره کل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری،کتابخانه عمومی شیرازو مسؤول دفتر همکاری حوزه و آموزش و پرورش به عنوان دستگاههای برتر عضو شورای پشتیبانی سوادآموزی در سال1395 در این جلسه مورد تشویق قرار خواهند گرفت.
وی گفت: ریاست رسمی شورای پشتیبانی سوادآموزی استان بر عهده استاندار و در شهرستانها و مناطق بر عهده فرمانداران و بخشداران و ریاست معنوی آن برعهده ائمه جمعه می باشد.
معاون سوادآموزی فارس خاطر نشان کرد :این شورا 12وظیفه اصلی دارد که مهمترین آن برنامه ریزی برای شناسایی،جذب،آموزش و نگهداشت مخاطبان سوادآموزی است .
ملک پور افزود :استان فارس در برگزاری جلسات شورای پشتیبانی در سه سال اخیر رتبه اول را در کشور دارد و از نظر با سوادی استان ما 1/1 درصد از میانگین باسوادی کشور جلوتر است .
وی گفت: با وجود اینکه حدود 96درصد افراد استان در گروه سنی 10تا 49 سال با سواد هستند ،یعنی از هر 100نفر فقط 4نفر بی سوادند ولی شناسایی و جذب و نگهداشت و با سواد کردن این افراد سوادگریز و بی علاقه به آموزش، کار بسیار دشواری است و آموزش و پرورش به تنهایی از عهده این کار بر نمی آید، لذا برای ریشه کنی بی سوادی در استان فرهنگ پرور فارس ،مشارکت جدی همه نهادها دستگاهها و ادارات ضروری است.
نظر دهید