بمناسبت گرامیداشت روز جهانی سواد آموزی انجام شد؛ سفر یک روزه عبدی رییس سازمان نهضت سواد آموزی به شهرستان بشاگرد در استان هرمزگان
همزمان با گرامیداشت روز جهانی سواد آموزی ، دکتر عبدی معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نهضت سوادآموزی در یک سفر کاری فشرده با حضور در شهرستان بشاگرد در جلسه شورای پشتیبانی سواد آموزی این شهرستان شرکت کرد.
به گزارش روابط عمومی سازمان نهضت سواداموزی به نقل از اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی اداره کل آموزش و پرورش استان هرمزگان ، همزمان با گرامیداشت روز جهانی سواد آموزی ، عبدی معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نهضت سوادآموزی در یک سفرکاری فشرده با حضور در شهرستان بشاگرد در جلسه شورای پشتیبانی سواد آموزی این شهرستان شرکت کرد .
این جلسه به ریاست یعقوب دادعلی زاده فرماندار بشاگرد برگزار و چالش های مهم آموزش و پرورش و اداره سواد آموزی مورد بررسی قرار گرفت .
محمد قویدل مدیر کل آموزش و پرورش استان هرمزگان ضمن عرض خیرمقدم به مهمانان ، روز جهانی سواد آموزی را تبریک گفت و از زحمات مجموعه سواد آموزی استان و مناطق ۲۲ گانه تقدیر نمود .
قویدل اظهار داشت ؛ شرایط کنونی سوادآموزی در بشاگرد یقیناً با سال های گذشته بسیار متفاوت تر بوده و این شرایط با تلاش شبانه روزی همکارانی بدست آمده که قبل از ما ، سعادت خدمت به مردم را داشته اند و ما باید قدردان زحمات آنان باشیم .
مدیر کل آموزش و پرورش استان هرمزگان گفت :شرایط اقلیمی بشاگرد را بسیار خاص و بلا تشبیه دانست و مهم ترین چالش آموزش و پرورش را سرویس های ایاب و ذهاب دانش آموزان مدارس روستا مرکزی عنوان نمود در خصوص رفع چالش سرویس های روستا مرکزی در این شهرستان خواستار تدابیر وزارتی شد .
علیرضا عبدی معاون وزیر و رئیس سازمان نهضت سوادآموزی ضمن گرامیداشت روز جهانی سواد آموزری گفت: نهضت سواد آموزی از مسیر و هدف خود فاصله گرفته و لازم است این نهضت به مسیر خود باز گردد . مسیر اصلی سواد آموزی همان آموزش خواندن و نوشتن تا آنجا که فرد به هویت فرهنگی برسد .
در تعاریفی که تاکنون در حوزه سواد اتفاق افتاده است تعاریفی ابتدایی بوده که همان خواندن و نوشتن است اما سوال جدی این است که شاید در گذشته خواندن و نوشتن کفایت می کرد اما آیا این تعریف می تواند ما را به سر منزل مقصود برساند یا خیر؟
وی در ادامه افزود: پذیرفتن چنین سطحی از تعریف سواد برای جامعه ما کفایت نمی کند و ما باید درمرحله دوم گام برداریم .
عبدی تاکید کرد: نگاه حضرت امام(ره) به تشکیل نهضت سوادآموزی، نگاه متعالی تمدنی است و صرفاً خواندن و نوشتن نیست.
وی با اشاره به پیام امام در تشکیل نهضت سواد آموزی ادامه داد: در نهضت، همه باید خواندن و نوشتن یاد بگیرند، هر کسی مسائل خودش را بفهمد و اینکه همه باید به استقلال فرهنگی یعنی جدایی از فرهنگی بیگانه و باطل برسند که همین، طلیعه ظهور است.
لزوم تدوین سند چشم انداز پیشرفت سواد برای بشاگرد
معاون وزیر آموزش و پرورش ضمن تقدیر از همراهی استاندار ، مدیر کل آموزش و پرورش ، فرماندار، امام جمعه و مدیر آموزش و پرورش برای اجرای برنامه های عمل سوادآموزی شهرستان بشاگرد، تاکید کرد: ما باید تصویری مطلوب از سواد شهرستان را تهیه کنیم و تهیه این تصویر مطلوب به این معنی است که ما سواد را در جنبه های مختلف آن با گردآوری اطلاعات کامل و واقعی تعریف کنیم.
عبدی در ادامه عنوان کرد: در نگاه اول باید آن را مانند کلافی پیچیده فرض کنیم و با کمک تیمی از افراد و با تلاش شبانه روزی و علمی گره های این کلاف را از هم باز خواهند کرد ، این یک نگاه تکلیفی است که باید گام به گام پیش رفت و به سراغ کسانی رفت که برای یاد دادن احساس تکلیف و در آحاد جامعه برای یاد گرفتن احساس تکلیف ایجاد کنند.
علیرضا عبدی ترسیم بومی چشم انداز پیشرفت سواد بشاگرد را بسیار مهم دانست و بر مشارکت تمامی مسئولین در این مهم تاکید نمود .
شایان ذکر است مرتضی شعبانی مشاور رییس سازمان نهضت سوادآموزی و آخش جان معاون مدیر کل و رییس سواد آموزی ، قاسمی رییس اداره سوادآموزی هرمزگان ، رمضانی مشاور مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان درامور جوانان نیز در این سفر یک روزه دکتر عبدی و محمد قویدل را همراهی نمودند .
نظر دهید