برگزاری نشست هم اندیشی و توجیهی ناظرین آموزشی سواد آموزی و آموزش دهندگان با حضور سرپرست معاونت سوادآموزی استان کردستان .
در جریان بازدید تیم نظارتی معاونت سواد آموزی آموزش و پرورش استان از شهرستان قروه، نشست هم اندیشی و توجیهی ناظرین آموزشی سواد آموزی و آموزش دهندگان این شهرستان و منطقه سریش آباد برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان نهضت سوادآموزی یبه نقل از اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش استان کردستان ، در این بازدید که با حضور سرپرست معاونت سواد آموزی، روسای ادارات سنجش و ارزشیابی تحصیلی و سواد آموزی استان و کارشناسان حوزه های مربوطه انجام شد؛ علاوه بر حضور تیم نظارتی در کلاس های سواد آموزی و مرکز یادگیری محلی، کلیه اقدامات و فعالیت های حوزه سواد آموزی در سطح ادارات بررسی و مورد ارزیابی قرار گرفت.
سرپرست معاونت سواد آموزی آموزش و پرورش استان در این برنامه نظارتی و در نشست مسئولان و کارکنان سواد آموزی شهرستان، ناظرین آموزشی و نماینده آموزش دهندگان با تشکر از اهتمام و زحمات دست اندرکاران این حوزه، با اشاره به دشواری کار به ویژه جذب، آموزش و نگه داشت سواد آموزان، پوشش حجم ابلاغی و صحت و کیفیت کار را مهم ترین اولویت کاری این معاونت برشمرد.
وی پیگیری وضعیت فعالیت مراکز یادگیری محلی غیر دولتی و مشارکتی، اعتبارات مورد نیاز و پیش بینی برگزاری کارگاه های آموزشی برای آموزش دهندگان و بهره گیری از ظرفیت های درون و برون سازمانی با برگزاری جلسات شورای پشتیبانی را از اقدامات اولویت دار سواد آموزی عنوان کرد.
خسروی با تاکید بر ضروری مطالبه گری در جلسات شورای پشتیبانی سواد آموزی و جلب مشارکت دستگاه های همکار، از عملیاتی شدن تفاهم نامه های مشترک با نهادها و سازمانها خبر داد.
سرپرست معاونت سواد آموزی استان در بخش پایانی سخنان خود، گزارشی از عملکرد شهرستان قروه و منطقه سریش آباد در پوشش حجم ابلاغی دوره های سواد آموزی ارائه، و با مطلوب ارزیابی نمودن اقدامات، ابراز امیدواری کرد در فرصت باقی مانده، حجم ابلاغی به صورت کامل پوشش داده شود.
در ابتدای این نشست جعفر عبدالملکی مدیر آموزش و پرورش قروه، با تشکر از زحمات طاقت فرسای دست اندرکاران و فعالان حوزه سواد آموزی، دستاوردهای سواد آموزی بعد از تشکیل این نهاد انقلابی به فرمان امام راحل را به ویژه در افزایش درصدهای با سوادی در جامعه هدف قابل توجه دانست و گفت: امروز علاوه بر آموزش سواد پایه، مهارت آموزی در دستور کار سواد آموزی قرار داشته و برنامه های خوبی در حال اجرا است.
وی در ادامه با تاکید بر ضرورت آسیب شناسی به منظور رفع چالش های پیش رو، تاخیر در کلاس گذاری، کمبود آموزش دهنده و دغدغه جذب آنان را از اهم مشکلات عنوان کرد و با اشاره به ضرورت استفاده از ظرفیت مدیران و معلمان مدارس و توجه به کیفیت بخشی، احیای مراکز یادگیری محلی غیر دولتی با توجه به استقبال مخاطبان و هم چنین تخصیص اعتبارات، بیمه و حق الزحمه افراد را از مطالبات شهرستان عنوان کرد.
در ادامه این نشست رئیس اداره سواد آموزی آموزش و پرورش شهرستان قروه نیز گزارشی از فعالیت های این حوزه ارائه و با اشاره به ضرورت تقویت توان حرفه ای ناظرین و آموزش دهندگان، یکی از مشکلات پیش رو را عدم تطبیق حجم ابلاغی با واقعیت موجود عنوان کرد و گفت: ضرورت دارد ادارات نیز مشارکت لازم را داشته باشند.
هم چنین در این نشست ناظرین آموزشی و نماینده آموزش دهندگان شهرستان نیز نظرات، دیدگاه ها و مشکلات پیش رو، از جمله مشکلات مربوط به سامانه سواد، عدم همکاری برخی از مدارس و ادارات با آموزش دهندگان در ارائه اطلاعات، فضا و امکانات، پرداخت نشدن سرانه های مراکز یادگیری محلی، ضرورت برگزاری جلسات کارگاهی، مشکل ایاب و ذهاب ناظرین و بی انگیزگی آموزش دهندگان ارائه نمودند.
در این نشست روسای ادارات سنجش و ارزشیابی تحصیلی و سواد آموزی استان نیز با اشاره به اهمیت تدریس به عنوان یک مهارت، ویژگی های تدریس موفق، ضرورت آشنایی با شیوه های تدریس فعال و استفاده از ابزار و رسانه های آموزشی و طرح درس و تسلط آموزش دهندگان به فنون و مهارت تدریس، مهارت ناظرین در ارزیابی کلاس ها، تحلیل کتاب های درسی و تنظیم دفتر نمره، توصیه های لازم در خصوص تشکیل کلاس های سواد آموزی، نظارت بر فعالیت ناظرین و آموزش دهندگان، بازدید ماهیانه از کلاس، برگزاری جلسات توجیهی، رصد و پیگیری اقدامات و توجه به تضمین، کیفیت و سلامت کار ارائه شد .
در این برنامه، سرپرست معاونت سواد آموزی استان و تیم نظارتی از چند کلاس سواد آموزی شهرستان و مرکز یادگیری محلی سواد آموزی هفتم دی قروه بازدید و با حضور در جمع سواد آموزان و آموزش دهندگان، از نزدیک نحوه تشکیل کلاس، روند آموزش و کیفیت فعالیت های کلاسی را بررسی و با سواد آموزان گفتگو کردند.
گفتنی است در این بازدید علاوه بر بررسی کیفیت روند آموزش و میزان پیشرفت تحصیلی سواد آموزان، پروندههای آموزشی آموزش دهندگان و مستندات اداری سواد آموزی آموزش و پرورش شهرستان قروه و منطقه سریش آباد با حضور کارشناسان و تیم استان مورد بررسی قرار گرفت و توصیه های لازم به آموزش دهندگان و ناظرین ارائه و بر بررسی کیفیت کلاس گذاری و آموزش و بازدید حداقل ماهیانه دو بار از کلاس های سواد آموزی تاکید شد.
نظر دهید