جهش تولید با مشارکت مردم
تصویر امام رهبری
  • 1401/08/17 - 11:57
  • - تعداد بازدید: 639
  • - تعداد بازدیدکننده: 576
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
  • /appsettingFree

بررسی وضعیت سواد کشور و ارائه راهکارهای کاربردی در راستای سرانجام بخشی سوادآموزی در هشتمین جلسه کمیته تخصصی شورای عالی پشتیبانی سوادآموزی .

در جلسه کمیته تخصصی شورای عالی پشتیبانی سوادآموزی و با حضور سرشار معاون هماهنگی و نظارت معاون اول رئیس جمهور و اعضای کمیته ، مسائل سوادآموزی مورد بحث و بررسی قرار گرفت .

به گزارش روابط عمومی سازمان نهضت سوادآموزی ، هشتمین جلسه کمیته تخصصی شورای عالی پشتیبانی سوادآموزی به ریاست سرشار معاون هماهنگی و نظارت معاون اول رئیس جمهور و با حضور عبدی معاون وزیر و رئیس سازمان نهضت سوادآموزی ، نمایندگان دستگاه های عضو این کمیته و مدیران و معاونین سازمان برگزار شد .

 

معاون وزیر و رئیس سازمان نهضت سوادآموزی در این جلسه ابتدا ضمن تشکر و خوش آمدگویی به میهمانان حاضر، گفت : نهضت سوادآموزی در سال 1358 با نگاه بلند حضرت امام خمینی ( ره ) بنا نهاده شد ، چون موضوع سواد از جمله مهمترین جریانهای تمدن ساز در دنیاست و محور همه سندها بر مبنای سواد و دانایی می چرخد و در کشور ما هم که جبری برای سوادآموزی نیست تا کنون مسیر خوبی را پشت سر گذاشتیم و توانستیم به جای قابل قبولی برسیم .

 

علیرضا عبدی در ادامه گزارشی از فعالیتهای سازمان نهضت سوادآموزی بیان نمود و افزود : بر اساس برآورد سرشماری سال 1395 و در جمعیت 49-10 ساله میزان باسوادی از 94.7 درصد به 97.1 درصد در برآورد سال 1400رسیده و در جمعیت 6 سال و بالاتر این درصد تا 90.5 درصد رسیده است و درصد باسوادی در برخی استانها از میانگین کشوری بالاتر و در برخی دیگر کمتر است .

 

وی همچنین در خصوص مراحل شناسایی و جذب ، آموزش دوره انتقال و تحکیم و تعمیق سواد ، انسداد ورودی های بی سوادی ، تأسیس مراکز یادگیری محلی با رویکرد تلفیق آموزش مهارت و سواد ، کسب جوایز بین المللی ، انجام فعالیتهای پژوهشی ، تدوین کتب ، طرح های سوادآموزی از جمله ؛ سوادآموزی زندانیان ، سوادآموزی عشایر ، سوادآموزی اتباع و... توضیحاتی ارائه نمود .

 

معاون وزیر و رئیس سازمان نهضت سوادآموزی در ادامه به مشکلات پیش روی سازمان نهضت سوادآموزی اشاره کرد و گفت : یکی از مشکلات جدی سازمان بحث آمار است . آمار داریم ، ولی داده های اطلاعاتی باید دقیق تر باشد که از دستگاههای متولی خواستار مساعدت در احصاء آمار دقیق و داده های اطلاعاتی برای بروز رسانی افراد بی سواد هستیم .

 

 وی همچنین به مصوبات هیأت وزیران در سال 1393 اشاره و خاطرنشان کرد : تعدادی از این مصوبات به دلیل عدم همکاری و یا عدم تأمین منابع مالی مورد نیاز ، تاکنون اجرا نشده است و انتظار داریم دستگاه های مرتبط کمک و همراهی نمایند تا این مصوبات در راستای تسهیل فعالیت های سازمان محقق گردد .

 

در ادامه این جلسه سرشار معاون هماهنگی و نظارت معاون اول رئیس جمهور به عنوان رئیس کمیته تخصصی شورای عالی پشتیبانی سوادآموزی ضمن تشکر از برگزاری این جلسه با اشاره به مسائل و مشکلات سازمان نهضت سوادآموزی تصریح کرد : بحث مشوقی که در هیأت وزیران مصوب شده بود برای حضور بی سوادان در انجام فرایند سوادآموزی بسیار کمک کننده است و امیدواریم با طرح در جلسه شورای عالی ، تعیین تکلیف شده و به سرانجام برسد .

 

وی همچنین افزود : علاوه بر بودجه نهضت سوادآموزی تلاش خواهیم کرد درسفرهای استانی برای ریشه کنی بی سوادی در استانهای کمتر از میانگین باسوادی کشور بودجه دیگری تخصیص دهیم .

 

سرشار تصریح کرد : لازم است در خصوص آمار بی سوادان جلساتی بین دستگاههای متولی برای طراحی مدل احصاء داده ها برگزار گردد و طرح برای تصویب در شورای عالی ارائه گردد . وی همچنین به پیشنهاد انعقاد تفاهم نامه بین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان نهضت سوادآموزی اشاره کرد و افزود : هدف این کار بهره گیری از ظرفیت های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از جمله تشویق از طریق اختصاص بن های کتاب تشویقی  برای نوسوادان می باشد .

 

سرشار انعقاد تفاهم نامه با مجموعه های دانش بنیان از طریق معاونت فناوری و علمی ریاست جمهوری را یکی از پیشنهادها و راهکارهای ابتکاری موثر و مطلوب در راستای انجام فعالیت های سوادآموزی دانست .

 

شایان ذکر است نماینده دستگاههای عضو و اعضای این کمیته نقطه نظرات خود را در مورد فعالیت های خود در راستای اهداف سازمان نهضت سوادآموزی مطرح نمودند .

 

  • گروه خبری : اخبار,اخبار سازمان
  • کد خبر : 6665
کلمات کلیدی

تصاویر

نظرات

0 Comments for this article

نظر دهید

تاریخ آخرین بروزرسانی : 1401/08/17 11:57
رادیو رسا
accessibility__tooltip
تنظیمات قالب
گفتگوی آنلاین

سامانه ی گفتگوی آنلاین