باقرزاده :طرح های سواد آموزی ایران قابلیت کسب رتبه های برتر بین المللی را دارا هستند.
به گزارش روابط عمومی سازمان نهضت سوادآموزی، معاون وزیر و رییس سازمان نهضت سوادآموزی با دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو ایران دیدار و گفتگو کرد. در این دیدار باقرزاده ضمن ابراز خرسندی از انتصاب دکتر ایوبی به عنوان دبیرکل کمیسیون ملی ایران، به اهمیت و جایگاه سواد و سوادآموزی در مجامع بینالمللی پرداخت و گفت: سوادآموزی نقطه اولیه فعالیتهای یونسکو بوده است. اساسا یونسکو برای توسعه آموزش عمومی مخصوصا سوادآموزی در کشورهای در حال توسعه تشکیل یافته است.
وی افزود: در تمامی برنامههای بینالمللی یونسکو،همانند برنامه آموزش برای همه EFA، اهداف توسعه هزارهMDG ، سوادآموزی و آموزش بزرگسالان جز لاینفک برنامهها بوده است.
باقرزاده نقش سواد در جامعه را نیز مورد تاکید قرار داد و گفت: رابطهی مستقیم ارتقای سواد با کاهش فقر، سلامتی و رفاه فرد و جایگاه اجتماعی و معیشت فرد و تاثیر مثبت آن بر روند توسعه جامعه، امروزه یک پدیده کاملا شناخته شده و مقبول در مجامع بین المللی به شمار میرود.
معاون وزیر و رئیس سازمان نهضت سوادآموزی به تلاشهای صورت گرفته در کشور اشاره نمود و بیان کرد: ایران گامهای مهمی در جهت توسعه سواد در کشور برداشته و از بدو پیروزی انقلاب اسلامی با برنامهریزی و اجرا طرحهای ضربتی ،میان مدت و بلند مدت متنوع به موفقیتهای مهمی در سطح ملی و بینالمللی دست یافته است.
وی به نتایج سرشماری سال 95 اشاره کرد و افزود: نتایج سرشماری سال 95 نشان میدهد که نرخ باسوادی در میان جمعیت 49-10 ساله ایرانی به عنوان گروه هدف اصلی برنامه 95.4 درصد است و درصد باسوادی در گروه سنی زیر سی سال نیز به 97 درصد رسیده است.
باقرزاده ادامه داد: نرخ باسوادی در سرشماری سال 95 نسبت به مدت مشابه در سال 90 از رشد قابل توجه 2.85 درصد برخوردار است. همچنین تعداد بیسوادان کشور نیز حدود یک و نیم میلیون نفر کاهش یافته است. این در حالی است که درصد رشد سواد در جهان حدود یک درصد است.
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی به بیان برخی از فعالیتهای ابتکاری سازمان نهضت سوادآموزی در سالهای اخیر پرداخت و گفت: در سالهای اخیر سازمان با بهبود و اصلاح شیوههای آموزش خود مانند آموزش فرد به فرد، آموزشهای پودمانی و تولید محتوای خاص و لحاظ نمودن انعطاف در برنامههای درسی تلاش کرده است هر کسی در هر موقعیتی که قرار دارد بتواند از خدمات سوادآموزی استفاده نماید، به نحوی که سازمان در دو سال گذشته حدود 8 هزار نفر از افراد با نیاز ویژه آموزشپذیر را آموزش داده است.
وی تاکید کرد: سازمان نهضت سوادآموزی تلاشهای زیادی را در خصوص ارتقای مفهوم سواد و توسعه آن به آموزش مهارتهای زندگی و حرفهای مخاطبان انجام داده و برنامههای ویژهای را در زمینه استفاده از فناوریهای نوین و استفاده از ICT در سواد طراحی و به اجرا درآورده است. لذا با توجه طرحهای در دست اجرای سوادآموزی به نظر میرسد سازمان بتواند برنامههای خود را به مجامع جهانی ارائه نموده و در مسابقات جهانی سوادآموزی حایز رتبههای برتر گردد.
دکتر ایوبی نیز ضمن تشکر از حضور باقرزاده و هیات همراه در کمیسیون ملی یونسکو بیان کرد: این کمیسیون از تلاش های سازمان نهضت سوادآموزی تقدیر و تشکر مینماید و معتقد است که توسعه سواد میتواند بستر بسیاری از اتفاقات خوب و مثبت در جامعه باشد.
وی افزود: البته همانطور که اشاره شد در وضعیت کنونی ضروری است به تعاریف گستردهتر سواد توجه گردد و به همراه آموزش سواد پایه به استفاده از فناوریهای نوین نیز پرداخته شود.
دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو خاطر نشان کرد: این کمیسیون آمادگی خود را برای پرداختن به سوادآموزی و طرح آن در کمیتههای علمی مرتبط اعلام میدارد و آماده همکاری با سازمان نهضت سوادآموزی در انعکاس طرحهای موفق و برقراری تعامل با نهادهای بینالمللی است.
نظر دهید