باقرزاده : سرمایه روانشناختی مهم ترین مزیت رقابتی یک سازمان و جامعه برای توسعه است .
نشست تخصصی کارشناسان ،کارشناس مسئولان و روسای ادارات حوزه ستادی سازمان نهضت سوادآموزی با حضور باقرزاده معاون وزیر و رئیس این سازمان برگزار گردید
به گزارش روابط عمومی سازمان نهضت سواد آموزی نشست تخصصی کارشناسان ،کارشناس مسئولان و روسای ادارات حوزه ستادی سازمان نهضت سواد آموزی با حضور علی باقرزاده معاون وزیر و رئیس این سازمان برگزار گردید .
معاون وزیر و رئیس سازمان در این نشست تخصصی به تبیین رابطه موجود بین آموزش و توسعه پرداخت و بیان کرد : خداوند متعال در آیه61 سوره مبارکه هود می فرماید: هو أنشأكم من الأرض واستعمركم فيها یعنی خداوند شما را آفرید و مامور آبادانی آن قرار داد .بدیهی است که هر آبادانی نیازمند سرمایه است.اما نبایدمفهوم سرمایه را منحصر و محدود به پول و امکانات مادی و فیزیکی نمود.
وی در زمینه مفهوم سرمایه و ابعاد آن به ارائه تعاریف متنوعی از این پدیده پرداخت و ادامه داد: مفهوم سرمایه ابعاد متنوعی مانند سرمایه اقتصادی ،سرمایه فرهنگی ، سرمایه انسانی ،سرمایه اجتماعی و سرمایه روانشناختی و بالاخره سرمایه حرفه ای دارد.
باقرزاده افزود : زمانی که مولفه های اصلی سرمایه اقتصادی مانند معادن ،نقدینگی و تجهیزات، در کنار سرمایه فرهنگی قرار می گیرد ارزش افزوده پیدا می کند و اثرات چشمگیری در جامعه به ارمغان می آورد .
معاون وزیر و رئیس سازمان ضمن ارائه توضیح ابعاد سرمایه به طرح یک سوال اقدام کرد و ادامه داد : حال سوال این است که چگونه می توانیم ابعاد این سرمایه ها را در جامعه توسعه ببخشیم ؟
وی تاکید نمود : بدون تحقق و ایجاد حس اعتماد ،مشارکت ،رضایت و عدالت در جامعه و سازمان هیچ سازمان و جامعه ای به سرمایه اجتماعی مورد نیاز برای توسعه دست پیدا نخواهد کرد.
باقرزاده در خصوص ضرورت ایجاد سرمایه روانشناختی و اثرات آن نیز گفت : باور خود کارآمدی ،امید ،خوشبینی و تاب آوری در بین افراد یک جامعه و سازمان از مولفه های مهم سرمایه روانشناختی آن جامعه به شمار می رود مهم ترین مزیت رقابتی آن جوامع و سازمان نسبت به سایر جوامع و سازمان های دیگر است .
وی محور بعدی سخنان خود را به ذکر روایتی از امام محمد باقر(ع) اختصاص داد و بیان نمود:امام محمد باقر(ع) می فرماید« الکمال کلّ الکمال التفقّه في الدّين و الصّبر علی النائبة و التقدير المعيشة »یعنی كمال انسان در اين دنيا به اين است که سه کار را انجام دهد: تفقه در دين :دنبال دين بروید ،و بعد هم آن را خوب ياد بگيرد ، صبر بر حوادث و مصیبت ها و گرفتاری ها، سوم برنامه ريزی مادی ومعنوی.
رییس سازمان نهضت سواد آموزی در پایان با طرح پرسشی از حاضران در خصوص راهکارهای کاهش اتلاف انرژی و راهبردهای افزایش اثر بخشی و بهره وری فعالیت های سازمان، به بحث و گفتگو پرداخت و افراد حاضر نیز به بیان نظرات و راه حل های پیشنهادی خود پرداختند .
نظر دهید