با حضور مدیرکل آموزش و پرورش استان کردستان چهارمین نشست کارگروه بهبود کیفیت سوادآموزی برگزار شد
چهارمین نشست کارگروه بهبود کیفیت سوادآموزی آموزش و پرورش استان در محل سالن جلسات این اداره کل برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان نهضت سوادآموزی به نقل از اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش استان کردستان، با حضور مدیرکل آموزش و پرورش استان چهارمین نشست کارگروه بهبود کیفیت سوادآموزی آموزش و پرورش استان در محل سالن جلسات این اداره کل برگزار شد.
هاشم ناظمی جلال؛ مدیرکل آموزش و پرورش استان در این نشست با اشاره به ضرورت و اهمیت سوادآموزی، بر جدی گرفتن و پیگیری مستمر تحقق حجم ابلاغی تاکید کرد و افزود: ضمن برنامه ریزی دقیق؛ به نیروی انسانی، فضا و کیفیت بخشی به مسائل آموزشی در عرصه سوادآموزی توجه ویژه صورت گیرد.
وی توجه حداکثری شهرستان ها، نواحی و مناطق آموزش و پرورش به مقوله سوادآموزی را بسیارمهم دانست و گفت: کار پراکنده و عدم انسجام و هماهنگی در سوادآموزی، نتیجه مطلوب را به دنبال نداشته و سبب بی انگیزگی خواهد شد.
ناظمی جلال با ابراز خرسندی از وضعیت استان در دوره های انتقال و تحکیم، ضرورت توجه بیشتر به سوادآموزی را خاطرنشان و بر هم افزایی و تلاش توام با برنامه ریزی دقیق برای رسیدن به نقطه مطلوب در این حوزه تاکید کرد.
مدیرکل آموزش و پرورش کردستان همچنین در واکنش به طرح مسأله کمبود منابع در حوزه سوادآموزی، از معاونین سوادآموزی و پژوهش، برنامه ریزی و توسعه منابع استان خواست رفع مشکلات مالی را شخصاً از طریق سازمان سوادآموزی و نهادهای متناظر وزارتی پیگیری نمایند.
در ابتدای این نشست، گلبهار خسروی؛ سرپرست معاونت سوادآموزی استان در سخنانی، حجم ابلاغی دوره های سواد استان در سال جاری را ۱۲۸۰۰ نفر عنوان کرد و با اشاره به وضعیت مطلوب دوره های انتقال و تحکیم گفت: در دوره انتقال، ۷۰.۶۰ درصد و نیز در دوره تحکیم ۸۰.۵۳ درصد از حجم ابلاغی پوشش داده شده است.
خسروی با بیان اینکه در دوره سوادآموزی، عملکرد کردستان پایین تر از میانگین کشوری است، افزود: ۵۱.۹۴ درصد از حجم ابلاغی دوره سوادآموزی پوشش داده شده است.
وی در بخش دیگر سخنان خود، موفقیت و پیشرفت سوادآموزی را مستلزم باور به آن دانست و در بیان اقدامات صورت گرفته در این حوزه، خاطرنشان کرد: جلسات توجیهی مجازی، بازدید از عملکرد شهرستان های مریوان، سروآباد، قروه، نواحی یک و دو سنندج و مناطق سریش آباد و موچش و نیز نشست با حوزه علمیه خواهران از جمله اقدامات صورت گرفته در راستای شتاب دهی و کیفیت بخشی به سوادآموزی استان در ایام اخیر بوده است.
سرپرست معاونت سوادآموزی، مهم ترین چالش آن حوزه را بدهی مراکز یادگیری غیردولتی دانست و با اشاره به فاصله زیاد منابع تخصیصی و منابع مورد نیاز؛ عدم پرداخت حق الزحمه آموزش دهندگان را از موانع مهم پیشرفت شایسته سوادآموزی بیان کرد.
گلبهار خسروی، یکی دیگر از چالش ها را عدم در اختیار قرار دادن مدارس برای حوزه سوادآموزی عنوان کرد و از شهرستان ها و حوزه های مرتبط اداره کل خواست همکاری مطلوب در این زمینه صورت گیرد.
وی در پایان سخنان خود از برگزاری مسابقات انشاءنویسی و کتابخوانی برای سوادآموزان خبر داد و از مدیرکل آموزش و پرورش برای بازدید از روند برگزاری این مسابقات دعوت کرد.
همچنین در بخشی از این نشست، فتاح ویسی؛ رئیس اداره سنجش و ارزشیابی تحصیلی سوادآموزی و علیرضا منتشلو؛ رئیس اداره سوادآموزی پیرامون حجم ابلاغی پیشنهادی برای سال ۱۴۰۲، آموزش نیروی انسانی در شهرستان ها، راهکارهای کیفیت و نگه داشت سوادآموزان در کلاس و نیز استفاده از وسایل آموزشی مدارس مطالبی را مطرح کردند.
نظر دهید