جهش تولید با مشارکت مردم
تصویر امام رهبری
  • 1402/03/20 - 06:33
  • - تعداد بازدید: 276
  • - تعداد بازدیدکننده: 265
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
  • /appsettingFree

با حضور مدیر کل آموزش و پرورش استان کردستان نشست کارگروه بهبود کیفیت سواد آموزی و ستاد امتحانات استان برگزار شد

با حضور ناظمی جلال مدیر کل آموزش و پرورش استان، اولین نشست کارگروه بهبود کیفیت سواد آموزی و ستاد امتحانات استان در سال جاری برگزار شد.

 به گزارش روابط عمومی سازمان نهضت سوادآموزی به نقل از اداره کل آموزش و پرورش استان کردستان، این نشست با حضور مدیر کل آموزش و پرورش استان، سرپرست معاونت سواد آموزی و اعضای گروه بهبود و ستاد امتحانات با دستور کار، بررسی راهکارهای کلاس گذاری پالایش محور با استفاده از ظرفیت آموزش دهندگان فعال، بررسی راهکارهای حفظ کمیت و ارتقاء کیفیت کلاس های سواد آموزی با توجه به فصل کاری در مناطق استان، بررسی اجرای دوره توانمند سازی نیروی انسانی و فراهم سازی تمهیدات لازم برای برگزاری امتحانات کلاس های سواد آموزی با استفاده از ظرفیت مدارس و پشتیبانی ادارات برگزار شد. 


 هاشم ناظمی جلال مدیرکل آموزش و پرورش استان در این نشست با تقدیر از اهتمام و زحمات معاونت سواد آموزی و دست اندرکاران این حوزه در پیشبرد امور و پیگیری برنامه ها و سیاست های ابلاغی، از سواد آموزی به عنوان مولود انقلاب نام برد وگفت: تلاش و همگرایی مجموعه باعث ماندگاری فعالیت ها و خدمات خواهد شد. 

وی با بیان اینکه راه اندازی نهضت سواد آموزی در اوایل پیروزی انقلاب اسلامی، شور و شوقی در بین مردم و به ویژه بی سوادان برای آموزش ایجاد کرد، اظهار داشت : اینک که به مراحل پایانی کار و انتهای فعالیت های سواد آموزی رسیده ایم، همه باید کمک کنند تا بی سوادی در جامعه ریشه کن شود.  


مدیرکل آموزش و پرورش استان از شرایط حاکم بر معاونت سواد آموزی استان و پیگیری های جدی، دلسوزانه و مطلوب فعالیت ها تشکر و عمل به وظیفه ذاتی را بهترین خدمت به جامعه عنوان کرد و با بیان اینکه سواد آموزی استان به وظیفه خود خوب عمل کرده است، خواستار تداوم برنامه ها شد.
وی با اشاره به اینکه اعتبار آموزش و پرورش، اعتماد مردم است، اظهار داشت: اگر اعتماد از مجموعه سلب شود، چیزی باقی نخواهد ماند، لذا در موضوع صحت و سلامت کار و رسیدگی به تخلفات، انتظار می رود مسائل با جدیت بررسی و با لحاظ اصل قانون، با تخلف و افراد متخلف برخورد قانونی صورت گرفته و موضوع بازتاب هم داشته باشد تا موجب بازدارندگی شود.  


هاشم ناظمی جلال در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به برگزاری فراخوان رهیافت های نوین سواد آموزی در زیست بوم جدید و تمدید مهلت آن تا پایان تیر ماه ۱۴۰۲، خواستار اطلاع رسانی و اشاعه موضوع به منظور شرکت صاحب نظران در این رویداد ملی و بین المللی شد و گفت: در جلسه هفته آتی شورای پشتیبانی سواد آموزی استان نیز، موضوع تشریح و تبیین شود. 
وی پیگیری اقدامات و برنامه های سواد آموزی توسط حوزه مربوطه را مهم دانست و گفت: در نشست های مدیران و روسای آموزش و پرورش نیز، بر پشتیبانی اقدامات و سرکشی به کلاس های سواد آموزی و برگزاری مطلوب امتحانات پایانی تاکید وموارد لازم یادآوری خواهد شد. 


مدیرکل آموزش و پرورش کردستان پیگیری و پشتیبانی از برنامه های سواد آموزی را وظیفه ذانی، قانونی و شرعی مجموعه عنوان کرد و گفت: ضرورت دارد در جلسات مدیران و روسای آموزش و پرورش و اعضای شورای معاونین استان، آیین نامه ها، دستورالعمل ها و ابلاغیه های حوزه سواد آموزی طرح موضوع و تبیین و تشریح شود. 


در ابتدای این نشست گلبهار خسروی سرپرست معاونت سواد آموزی استان نیز گزارشی آماری از وضعیت این حوزه ارائه کرد و با بیان اینکه در سطح استان تعداد ۱۲۰۰ نفر آموزش دهنده فعال جود دارد که به صورت واگذاری با سواد آموزی همکاری دارند، گفت: تعداد ۶ مرکز محلی یادگیری سواد آموزی در استان دایر و ۶۰ نفر ناظر آموزشی نیز بر فعالیت آموزش دهندگان نظارت مستقیم دارند. 
وی حجم ابلاغی سال تحصیلی جاری را ۱۲۸۰۰ نفر اعلام کرد و با بیان اینکه تعداد هزار نفر نیز در دوره تحکیم و انتقال به این آمار اضافه شده است، گفت: عملکرد استان در پوشش حجم ابلاغی در مجموع سه دوره سواد آموزی، بیش از ۹۰ درصد است. 


خسروی با اشاره به تغییر رویکرد سواد آموزی در تشکیل کلاس ها به شیوه تلفیقی، گفت: در حال حاضر آموزش کلاس ها در حال انجام است و با توجه به اتمام دوره تحکیم در برخی از کلاس، سئوالات امتحانی، طراحی و به شهرستان ها و مناطق ابلاغ و امتحانات در حال برگزاری است.
وی از به کارگیری آموزش دهندگان غیر فعال خبر داد و با بیان اینکه از ۶۳۹ نفر آموزش دهنده غیر فعال، تعداد ۳۸۱ نفر داوطلب همکاری و در پالایش شرکت کرده اند، گفت: این افراد تا پایان خرداد ماه جاری فرصت دارند در این طرح شرکت نمایند. 


سرپرست معاونت سواد آموزی استان نظارت حضوری و غیر حضوری بر فرایند سواد آموزی را یکی از برنامه های اولویت دار این حوزه بر شمرد و با بیان اینکه دور اول نظارت به اتمام رسیده و دور دوم نیز در حال انجام است، صحت و سلامت کار را مبنای فعالیت ها برشمرد و با تاکید بر جلوگیری از هر گونه اقدام صوری و برخورد با تخلفات احتمالی، تصریح کرد: هیچ وقت کیفیت فدای کمیت نخواهد شد. 
وی در بخش پایانی سخنان خود به تشریح حدود انتظار کارگروه از مدیران و روسای آموزش و پرورش شهرستان ها و مناطق پرداخت و با اشاره به برگزاری فرآیند امتحانات، خواستار جدیت شهرستان ها و مناطق در برگزاری امتحانات، پشتیبانی از برگزاری و تامین وسیله نقلیه برای بازدید های حضوری شد تا این برنامه با کیفیت اجرایی شود. 


هم چنین در این نشست فتاح ویسی، رئیس اداره سنجش و ارزشیابی تحصیلی سواد آموزی استان، کار جمعی و تلاش تیمی را یکی از اهداف برگزاری جلسات گروه بهبود کیفیت سواد آموزی عنوان کرد و با اشاره به اهمیت کار سواد آموزی و حجم بالای کار در این حوزه، گفت: وقتی گفتمان مشترک همه، توجه به این حوزه باشد، قطعا کارها با موفقیت اجرایی خواهد شد. 
وی با تاکید بر ضرورت به کارگیری کارشناسان خبره و راهنمایان تعلیماتی در این حوزه و هم چنین با اشاره به مشکلات و سختی های شناسایی، جذب، کلاس گذاری و آموزش؛ نظارت را لازمه کار دانست و گفت: هر کلاس در طول فعالیت باید حداقل ۵ مرتبه مورد بازدید قرار گیرد. 


ویسی افزود: در فرایند امتحانات نیز انتظار می رود ضمن پشتیبانی و همکاری در اجرای امتحانات، امکانات و فضای لازم در اختیار دست اندرکاران قرار گیرد و اعضای کارگروه در زمان حضور در شهرستان ها و مناطق، از اقدامات و فعالیت های سواد آموزی بازدید و برنامه ها را رصد و کنترل نمایند. 


گفتنی است در این نشست اعضای کارگروه نظرات، دیدگاه ها و پیشنهادهای خود را پیرامون دستور کار جلسه بیان کردند و پیرامون موضوعات مطروحه بحث و تبادل نظر و تصمیم گیری شد.

 

 

  • گروه خبری : اخبار,اخبار سازمان
  • کد خبر : 7727
کلمات کلیدی

نظرات

0 Comments for this article

نظر دهید

تاریخ آخرین بروزرسانی : 1402/03/20 06:33
رادیو رسا
accessibility__tooltip
تنظیمات قالب
گفتگوی آنلاین

سامانه ی گفتگوی آنلاین