اسدی معاون سوادآموزی خراسان رضوی: آموزش قرآن از سیاست های محوری معاونت سوادآموزی است.
اسدی معاون سوادآموزی خراسان رضوی: آموزش قرآن از سیاست های محوری معاونت سوادآموزی است.
به گزارش رو ابط عمومی سازمان نهضت سواد آموزی به نقل از روابط عمومی آموزش و پرورش خراسان رضوی مصطفی اسدی در نشست خبری به مناسبت هفته سواد آموزی گفت: خداوند متعال بنیانگذار اموزش است اولین معلم خلقت خداوند متعال است اموزش بهترین بستر شکوفایی استعداد های انسان است.
وی گفت: تقویت وحدت ملی و انسجام فرهنگی، خدمت به مناطق محروم، تقویت مشارکت موثر و اگاهانه ترویج صلح و ارامش، افزایش میانگین سطح تحصیلات افراد جامعه هدف، ظهور و بروز استعداد های بزرگسالان، ارتقا توانمندی افراد برای ارتباط موثر با خود، خداوند و خلق خدا افزایش مهارت های ارتباطی با خانواد ایجاد تغییرات اساسی با اماده کردن افراد برای مشارکت افراد در جامعه کمک به فقر زدایی توانمند سازی افراد در انتخاب اصلح ، مهارت مدیریت اقتصاد در تنظیم دخل و خرج، مصرف بهینه منابع و رشد درامد زایی پرورش استعداد ها، پیشگیری از بیماری ها حفظ محیط زیست واصلاح سبک زندگی و شیوه تربیت فرزندان از پیامد ها و کارکرد های سواد اموزی است که محتوای اموزشی ما بر این اساس تهیه میشود.
اسدی اظهار کرد: نازل شدن کتب آسمانی و رسالت انبیا برای همین نقش و تزکیه وتربیت جامعه بوده است.
وی افزود: در اول انقلاب 47.5 درصد با سواد داشتیم و افتخار می کنیم امروز در استان خراسان رضوی امار با سوادی به مرز 96 درصد رسیده است. همچنین هر سال 45 محتوا برای سواد اموزی تولید می شود که بخش اعظم ان در خراسان رضوی می باشد که برگ افتخاری برای ماست.
وی گفت: در بحث جنسیتی اختلاف سواد زنان و مردان در کشور6.8 درصد و در خراسان 5.8 درصد است.همچنین بحث نسبت عدالت اموزشی شهر و روستا در کشور12.3 درصد و در خراسان 10.9 درصد است. در سال96 و 56 هزار و 300 نفر تمام مرحله های اموزش را می گذرانند.
اسدی گفت: امسال 14هزار نفر را تعهد کردیم در دوره سواد پوشش دهیم و 7 هزار نفر در دوره انتقال و 7 هزار دوره تحکیم تعهد دادیم که تا الان در دوره سواد8 هزار و 55 نفر معادل58 درصد جذب شده اند و در دوره انتقال99.5 درصد ا و 92 درصد نیز در دوره تحکیم جذب شده اند .
معاون سواد آموزی آموزش و پرورش گفت: امسال بیش از 2 هزار و 330 نفر معادل صد در صد اتباع خارجی جذب کردیم. همچنین با جذب 11 هزار و 181 نفر در بخش روستایی رتبه چهارم کشور و جذب 20 هزار و 369 نفر سواد اموز زن رتبه سوم کشور را داریم. همچنین در گروه 10 تا 19 سال که بازماندگان تحصیل هستند. در این گروه هزار و 111 نفر جذب شده اند.
وی اظهار کرد: معاونت سواد آموزی آموزش و پرورش استان در حلقه های کتابخانی رتبه دوم کشوربا جذب127 درصد در طرح خواندن با خانواده با جذب 98 درصد رتبه برتر را کسب کرده است.
اسدی گفت: خراسان رضوی با 37 مراکز یادگیری و یاد دهی رتبه یک کشور را داشت و امسال تعداد این مراکز را به 74 افزایش دادیم که این مراکز همه غیر دولتی هستند. همچنین عملکرد شورای پشتیبانی استان به لحاظ جلسات و مصوبات رتبه اول را کسب کرده است. در طرح مسابقه خانواده سلامت بیشترین تعداد نفرات برتر از خراسان رضوی بوده اند.
وی گفت: در دوره سواد 740 هزار تومان و در دوره انتقال860 هزار تومان و دوره تحکیم 130 هزار به ازای هر بی سواد به اموزش گر پرداخت می شود.همچنین 135 هزار تومان به عنوان تشویق به سواد اموز پرداخت می شود که بازه زمانی دوره سواد 4 ماه و 600 ساعت معادل سوم ابتدایی، دوره انتقال 800 ساعت و شش ماه معادل شش ابتدایی دوره تحکیم 130 ساعت دو ماه می باشد
سرانه مراکز یاد دهی که اموزش های 40 نوع مهارت در آن محقق می شود به ازای هر سواد اموز 70 هزار تومان بودجه تخصیص داده می شود.
وی گفت: یکی از سیاست های محوری سواد اموزی در کنار سواد اموزش قرآن است و در طرح کلید بهشت اموزش درست و صحیح خوانی نماز و احکام نماز ارائه می شوند. همچنین در تعدادی از مراکز قرآنی بی سوادان خود را حافظ قرآن کرده اند.
وی با بیان اینکه تعریف سواد در دنیا متفاوت است گفت: در کشور ما هر فردی که مهارت خواندن، نوشتن، محاسبه و روخوانی قران داشته باشد با سواد تلقی می شوند.
در ادامه این مقام مسول اظهار کرد: خیلی از نهاد ها با سواد آموزی همکاری دارند و دستگاه هایی که همکاری ندارند را دعوت به همکاری می کنیم . در راستای طرح یکصد روستای پاک در استانداری یکی از ایتم ها و شاخص های روستای پاک عاری بودن از بی سواد است و شورا ها و دهیاران تقاصا داریم در معرفی و آموزش بی سوادان همت کنند.
نظر دهید