اسدی معاون سواد آموزی در جلسه شورای آموزش و پرورش و شورای پشتیبانی سواد آموزی گفت : مراکز یادگیری محلی استان در بحث افزایش مهارت ها باعث ارتقاء سطح معیشتی خانواده ها شده است.
جلسه شورای آموزش و پرورش و شورای پشتیبانی سواد آموزی استان خراسان رضوی، با حضور دکتر خدابنده مدیر کل آموزش و پرورش استان، مهندس جعفری معاون سیاسی،امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی و معاونین مدیر کل آموزش و پرورش در سالن شهید باهنر استانداری برگزار گردید.
به گزارش روابط عمومی سازمان نهضت سواد آموزی به نقل ازروابط عمومی معاونت سواد آموزی آموزش و پرورش استان ،قاسمعلی خدابنده مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی در این جلسه گفت: توجه شوراهای آموزش و پرورش مناطق و شهرستان ها به شوراهای پشتیبانی سوادآموزی بایستی افزایش یابد .
وی با اشاره به تاسیس تعداد زیادی از مراکز یادگیری و یادهی محلی در تمام مناطق و شهرستان های استان و همچنین استقبال خوب سواد آموزان از این مراکز افزود: در ایام کرونایی که امکان آموزش ها به صورت حضوری فراهم نیست، استفاده از ظرفیت های فضای مجازی و آموزش الکترونیکی به همراه محتواهای ساده و مناسب می تواند موثر واقع گردد.
دکترخدابنده با تاکید بر لزوم توجه هر چه بیشتر به هنرستان ها و مهارت آموزی در حوزه سواد آموزی تصریح کرد: استفاده از امکانات و تجهیزات کارگاه های هنرستان ها برای آموزش سواد آموزان در ایام تعطیل مورد تاکید و در اولویت های کاری ماست.
در این جلسه اسدی معاون سواد آموزی اداره کل آموزش و پرورش گفت: فرهنگ سازی در راستای اقتصاد مقاومتی و اجرای منویات مقام معظم رهبری برای تحقق شعار"جهش تولید" در راس برنامه های این معاونت قرار دارد و تامین و بسط عدالت در بهره مندی از فرصت ها و امکانات سواد آموزی با تاکید بر مناطق مرزی، محروم و کمتر توسعه یافته و تصویب و استقرار مرحله دوم نظام آموزش بزرگسالان که بزرگسالان خواهند توانست تا پایان متوسطه دوم نحصیلات خود را ادامه دهند از سیاست های اجرایی این سازمان است.
اسدی افزود: آموزش استفاده از فناوری نوین به ویژه دولت الکترونیک و توسعه و تقویت مراکز یادگیری محلی با تاکید بر آموزش مهارتی از چشم اندازهای سیاست اجرایی سواد آموزی کشور می باشد و استان خراسان رضوی توانسته است از مراکز "ICDL"برای آموزش فناوری نوین برای کم سوادان و نوسوادان استفاده کند و حدود 500 نفر را تحت پوشش قرار دهد. همچنین در طی پنج سال گذشته تعداد 37 مرکز را به 102 مرکز یادگیری محلی ارتقاء دادیم.
وی تقویت و نظارت برفرآیند ثبت نام،آموزش و سنجش و ارزشیابی تحصیلی،مدیریت بهینه و افزایش بهره وری منابع ومصارف مالی و ارتقاء کیفیت آموزش های سواد آموزی را از دیگر سیاست های اجرایی سازمان سواد آموزی در سال 99 برشمرد.
اسدی در ادامه از ظرفیت شورای پشتیبانی به ویژه شهرستان ها خبر داد و گفت: تمام شهرستان های استان را با حضور فرماندار محترم رفته ام در شهرستان خلیل آباد در طرحی به نام "افق روشن" فرماندار محترم به اتفاق رئیس اداره سواد آموزی و رئیس آموزش وپرورش شهرستان ، روستا به روستا برای پیدا کردن بی سوادان با اهالی و شورای محل گفت و گو می کنند که این طرح می تواند الگوی خوبی برای دیگر شهرها و شهرستان ها باشد.
وی ادامه داد: مراکز یادگیری محلی در طرح مثلث اقتصادی مهندس رزم حسینی، استاندار محترم خراسان رضوی جایگاه خوبی دارد و مراکز یادگیری محلی در سطح استان در بحث افزایش مهارت ها، توانمند سازی ها باعث ارتقاء سطح معیشتی خانواده ها شده است و برخی از مهارت ها مثل سبک زندگی،حقوق شهروندی به صورت نظری به سواد آموزان آموزش داده می شود که منجر به کاهش طلاق و افزایش تاب آوری زندگی ها کمک شایانی کرده است و جنای آقای مرتضوی معاون دادگستری استان از این طرح استقبال کردند.
معاون سواد آموزی استان خاطر نشان کرد: در بحث اقدام وعمل سواد آموزی در سال 95، تنها 5 شهرستان استان از میانگین کشوری بالاتر بودند که این آمار در سال 96، به 12 شهرستان و در سال 97، به 14 شهرستان و در سال 98 به 27 شهرستان می رسد.
اسدی بیان کرد: هدف استان برای جذب ، در سال 99 در دوره سواد 10315 نفر و در دوره انتقال 82225 نفر می باشد و در شرایطی سخت کنونی دولت در سواد آموزی سرمایه گذاری عظیمی کرده است امیدواریم با ارائه برنامه ها و راهکارها بتوانیم تمام بودجه مصوب امسال را جذب کنیم.
وی افزود: تفاهم نامه های معاونت سواد آموزی استان، در سال جاری با بیمه معلم، جهاد کشاورزی، و اداره کل امور عشایر منعقد شده است و تفاهم نامه های با اداره کل بهزیستی خراسان رضوی، اداره صنایع دستی و گردشگری و شرکت زعفران سحر خیز برای کلاس های آموزشی کم سوادان زعفران کار استان در شرف انعقاد است.
اسدی یاد آور شد: درطرح وقف سواد که مربوط به تفاهم نامه معاونت سواد آموزی استان خراسان رضوی با شهر داری بود ، به صورت کتبی مورد تقدیر و تشکر معاون سواد آموزی کشور قرار گرفتیم و همچنین شورای پشتبانی سواد آموزی استان خراسان رضوی در چهار سال متوالی رتبه خوب و عالی کسب کرده است.
وی به تولید ماسک و گان و لوازم بهداشتی مورد نیازکادر بهداشت و درمان در ایام کرونا توسط مراکز یادگیری محلی شهرستان ها اشاره کرد و گفت: در ایام ابتدای شیوع کرونا،روزانه به صورت خود جوش 33500 ماسک توسط مراکز یادگیری محلی تولید وتقدیم همشهری های محترم می شد.و فعالیت های مهارت آموزی دیگر مانند تولید نخ ابریشم،بافندگی، فالی بافی، تولید صابون و.. درمراکز یادگیری محلی شهرستان های تربت حیدریه، کلات ، سبزوار و دیگر شهرستان ها انجام می شود.
سخنران پایان جلسه حسن جعفری معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی بود وی با بیان اینکه باید برای سال تحصیلی آینده برنامه ریزی جامعی برای مقابله با شیوع ویروس کرونا انجام شود گفت: در گزارش ارسال شده از وزارت آموزش و پرورش استان خراسان رضوی به عنوان یکی از استانهای برتر و پیش رو و موفق در زمینه آموزش مجازی مطرح شده که جای خوشحالی و تقدیر از مدیران و معلمان عزیز دارد.
وی با اشاره به کاستی های موجود در زمینه دسترسی همه دانش آموزان به آموزش مجازی اظهار داشت: بایستی با مشارکت اداره کل آموزش و پرورش و اداره کل فناوری اطلاعات استان این مشکلات به حداقل برسد.
جعفری در ادامه افزود: از هم اکنون باید به کاهش تراکم کلاس های درس در سال تحصیلی آتی فکر کرد و طرح ویژه ای در این خصوص آماده و اجرا شود.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی با بیان اینکه همه ساله آموزش و پرورش استان با معضل ساماندهی و تامین نیروی انسانی مواجه هست اظهار داشت: خوشبختانه برنامه ریزی خوبی از سوی آموزش و پرورش استان برای رفع این مشکل صورت گرفته است.
وی افزود: توسعه مشارکت خیرین در فعالیت های آموزش و پرورش هم در حوزه ساخت مدارس، سلامت، و سواد آموزی می تواند به رشد و توسعه برنامه های این حوزه ها کمک قابل توجهی نماید اما در این زمینه نباید از ظرفیت سمن ها و سازمان های مردم نهاد غافل شد و بایستی از این بستر به خوبی استفاده شود.
جعفری بیان کرد: جذب دانش آموزان بازمانده از تحصیل از دغدغه های استان هست و به سمتی باید پیش رفت که استان ،از لحاظ جذب این دانش آموزان سر آمد باشد.
وی ادامه داد:معین های اقتصادی اگر توجیح شوند به غیر از حوزه اقتصادی می توان در حوزه فرهنگی و آموزش و پرورش از آن ها بهره گرفت و در این خصوص جلساتی باید با آقای لبافی دبیر اقتصاد مقاومتی گذاشته شود.
معاون سیاسی،امنیتی و اجتماعی استانداری خاطر نشان کرد: در صدد هستیم اتباع فاقد هویت را ساماندهی و تعیین تکلیف کنیم.
وی افزود: از طرح نقشه یادگیری استانی که به توسعه یادگیری کمک می کند استانداری حمایت می کند و در زمینه آماده سازی و بهسازی برای استفاده ازتوان سایر دستگاه ها و نهادها و شهرداری آن را مصوب می کنیم.
جعفری طرح وقف سواد را موفق دانست و گفت : باید از توان این طرح استفاه کرد وی همچنین افزود: در حوزه سواد آموزی اگر لازم هست که فرمانداران و بخشداران شهرستان ها حساس تر شوند به آن ها ابلاغ می کنیم که به صورت خاص و ویژه در این حوزه همراهی و همکاری لازم را داشته باشند.
در پایان تفاهم نامه میان اداره کل بهزیستی خراسان رضوی، وآموزش وپرورش (معاونت سواد آموزی) با حضور دکترخدابنده مدیر کل آموزش و پرورش خراسان رضوی، دکتر اسدی معاون سواد آموزی و دکتر پور یوسف مدیر کل بهزیستی خراسان رضوی منعقد گردید.
نظر دهید