جهش تولید با مشارکت مردم
تصویر امام رهبری
  • 1402/10/04 - 03:22
  • - تعداد بازدید: 204
  • - تعداد بازدیدکننده: 198
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
  • /appsettingFree

کردستان - حضور معاون سواد آموزی آموزش و پرورش کردستان در برنامه زنده تلویزیونی روژمان در هفته سواد آموزی

معاون سواد آموزی آموزش و پرورش کردستان با حضور در برنامه زنده تلویزیونی روژمان از سیمای مرکز کردستان، عملکرد و برنامه های این حوزه را تشریح کرد.

به گزارش روابط‌عمومی سازمان نهضت سوادآموزی به نقل از اداره روابط عمومی و اطلاع رسانی آموزش و پرورش کردستان، در چهارمین روز از هفته سواد آموزی، سه شنبه ۴ دیماه ۱۴۰۲ گلبهار خسروی با حضور در برنامه زنده تلویزیونی روژمان از سیمای مرکز کردستان، عملکرد سواد آموزی استان را تشریح و به سئوالات ارسالی به این برنامه پاسخ داد .  
 وی در این برنامه با گرامیداشت هفته سواد آموزی، میزان با سوادی جمعیت ۱۰ تا ۴۹ سال استان را بیش از ۹۷ درصد عنوان کرد و با بیان اینکه بر اساس سر شماری سال ۱۳۹۵ تعداد ۸۰ هزار نفر از جمعیت استان در جامعه هدف بی سواد اعلام شده بود. گفت: با تلاش مجموعه سواد آموزی و شناسایی، جذب و آموزش آنان، در حال حاضر تعداد افراد بی سواد باقی مانده در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال ۳۴ هزار نفر برآورد می شود. 
خسروی افزود: بر اساس حجم ابلاغی در دوره های سواد آموزی، شناسایی، جذب و آموزش این افراد در دستور کار سواد آموزی استان قرار دارد.   
معاون سواد آموزی آموزش و پرورش کردستان در پاسخ به سوال مجری برنامه در خصوص شرایط آموزش و آموزش دهندگان ، با بیان اینکه فعالیت آموزش دهندگان طرف قرار داد موسسات در قالب برون سپاری است، اظهار داشت : بعد از ادغام نهضت سواد آموزی در آموزش و پرورش، آموزش دهندگان بر اساس قرار داد و ضمن آگاهی از شرایط بیمه و حق الزحمه هر ساله در راستای شناسایی، جذب و آموزش سواد آموزان همکاری کرده اند. 
وی ادامه داد : تعیین تکلیف آموزش دهندگان از وظایف آموزش و پرورش و نهضت سواد آموزی خارج بوده و در حیطه اختیارات مجلس محترم شورای اسلامی و سازمان امور اداری و استخدامی است که در صورت اتخاذ هر گونه تصمیم در این خصوص ، مصوبات اجرایی خواهد شد. 
خسروی هم چنین در پاسخ به سئوالی در خصوص پرداخت حق الزحمه آموزش دهندگان گفت: ملاک پرداخت حق الزحمه آموزش دهندگان در قالب برون سپاری، میزان قبولی سواد آموزان است لذا آموزش دهندگان در طول فعالیت خود بر اساس هر دوره که حداکثر تا ۶ ماه می باشد، به ازای قبولی هر فرد حق الزحمه بر اساس سرانه آموزشی همان سال دریافت و این مبلغ بستگی به تعداد سواد آموزانی دارد که هر نفر می تواند در طول دوره شناسایی، جذب ، آموزش و آزمون برگزار کند. 
معاون سواد آموزی استان در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید مجدد بر این موضوع که اگر آموزش دهندگان فعال در سال ۱۴۰۲ اقدام به تشکیل کلاس نکنند بر اساس دستورالعمل ابلاغی سازمان نهضت سواد آموزی غیر فعال خواهند شد، از آموزش دهندگانی که تاکنون اقدام به کلاس گذاری نکرده اند خواست، برای عدم تضییع حق خود در مهلت باقی مانده یعنی تا ۲۹ دیماه جاری کلاس گذاری نمایند تا در صورت تعیین تکلیف، دچار مشکل نشوند. 
وی در پاسخ به سئوال دیگر در خصوص امکان بکارگیری آموزش دهندگان در مدارس برای تامین کمبود نیروی آموزش و پرورش نیز گفت: با تدابیر و برنامه های اتخاذ شده در حال حاضر آموزش و پرورش استان مشکلی برای تامین نیرو ندارد و با توجه به اینکه آموزش دهندگان رابطه استخدامی ندارند، امکان بکارگیری آنان در مدارس برای تدریس وجود ندارد. 
خسروی با اشاره به برگزاری دو مرحله آزمون استخدام آزاد برای تامین نیروی انسانی در سال جاری، ویژه آموزگاران و دبیران و هنر آموزان و شروع بکار قبول شدگان این آزمونها در آموزش و پرورش، گفت: تعدادی از آموزش دهندگان واجد شرایط استان در این آزمون شرکت و بعد از قبولی هم اکنون در مدارس در حال تدریس هستند، لذا توصیه می شود آموزش دهندگان با توجه به تجربه، توانایی و آمادگی  که دارند در آزمون های استخدامی آینده شرکت کنند. 
معاون سواد آموزی استان در پایان به موانع و چالش های پیش روی سواد آموزی از جمله شرایط سخت آموزش بزرگسالان، پراگندگی بی سوادان باقی مانده و عدم رغبت آنان برای ثبت نام و عدم حضور در کلاس اشاره و تصریح کرد: همین مشکلات باعث افت تحصیلی و قبولی سواد آموزان شده است.

  • گروه خبری : اخبار,اخبار سازمان
  • کد خبر : 8835
کلمات کلیدی
الهه بهرامیان
خبرنگار

الهه بهرامیان

نظرات

0 Comments for this article

نظر دهید

تاریخ آخرین بروزرسانی : 1402/10/04 03:22
رادیو رسا
accessibility__tooltip
تنظیمات قالب
گفتگوی آنلاین

سامانه ی گفتگوی آنلاین