نشست خبری معاون وزیر و رئیس سازمان نهضت سوادآموزی با اصحاب رسانه با عنوان " سوادآموزی تکلیف محور و مردم پایه " به مناسبت آغاز هفته سوادآموزی .
معاون وزیر و رئیس سازمان در چهل و سومین سالروز تأسیس نهضت سوادآموزی گفت : پیام امام خمینی ( ره ) یکی از کم نظیر ترین پیامها در حوزه علم و دانش و توسعه آن در ایران اسلامی است .
به گزارش روابط عمومی سازمان نهضت سوادآموزی ، به مناسبت فرا رسیدن آغاز هفته سوادآموزی و چهل و سومین سالگرد تاسیس نهضت سوادآموزی با عنوان « سوادآموزی تکلیف محور و مردم پایه » ، نشست خبری معاون وزیر و رئیس سازمان با حضور اصحاب رسانه برگزار گردید.
عبدی ضمن گرامیداشت 7 دی ، سالروز تأسیس نهضت سوادآموزی به فرمان امام خمینی ( ره ) را نقطه عطفی در انقلاب دانست و پیام امام ( ره ) را یکی از کم نظیر ترین پیامها در حوزه علم و دانش و توسعه آن در ایران اسلامی دانست .
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی در ادامه افزود : پیام امام خمینی (ره ) پیام خاصی در حوزه علم و دانش و توسعه دانش است که راهبرد جدیدی را برای امر علمافزایی و امر توسعه سواد مطرح میکند . امام ( ره ) بحث سواد را جزو بالاترین حوائج میداند و می فرمایند : برای هر ملت در ردیف بهداشت و مسکن بلکه مهمتر از آنها ، آموزش (علم و سواد) برای همگان است.
وی ادامه داد : نهضت سوادآموزی جریانی مردم پایه و تکلیف محور است ، و این نشانگر این مطلب است که همه مردم در این کار باید نقش و سهم داشته باشند و این کار در عین حال وابسته به نظام ارزشی به اسم تکلیف الهی است .
علیرضا عبدی در ادامه با اشاره به آمار گفت : در سال ۵۵ جمعیت باسواد کشور 48.8 درصد بوده است که این عدد امسال به ۹۷ در صد رسیده است که رشد مناسبی را با وجود رشد فزاینده جمعیت داشتهایم و یکی از نکات طلایی رشد سواد، فاصله باسوادی میان زنان و مردان ۲۳.۴ بوده است که اکنون این عدد به ۶ درصد کاهش یافته است . همچنین فاصله باسوادی بین جمعیت شهری و روستایی از ۳۴.۵ درصد به ۱۱ درصد رسیده است.
عبدی ادامه داد : هر شخصی که وارد دوره های سوادآموزی در نهضت میشود، سواد یاد می گیرد . به این طریق که بی سوادان در جذب در دوره های سوادآموزی مطابق پایه اول تا سوم آموزش رسمی کشور آموزش می بینند و در دوره ی انتقال تا پایه ششم را آموزش می بینند و پس از آن سواد تابعه ای ، سوادی است که افراد میتوانند در زندگی و شغل خود از آن بهره مند شوند. به عنوان مثال ١٢ کتاب درباره زنان و دختران عشایر با موضوعات مختلف دیگر چاپ شده که مخاطبان و جامعه هدف ما میتوانند با استفاده از آن باسواد شده و در عین حال از آموزش های داده شده در زندگی خود استفاده کنند.
عبدی در ادامه یادآور شد : برای به سرانجام بخشی به بی سوادی سازمان مطالبه و درخواست هایی دارد . درخواست اول از افرادی است که یا بی سوادند و یا کم سواد ، این افراد باید توجه داشته باشند که اگر می خواهند در مسیر اعتلای کشور قدمی بردارند ، باید به موضوع سواد بسیار اهمیت بدهند بنابراین هر فرد یا افرادی که مایل هستند در این مسیر گام بردارد نهضت سوادآموزی ، مشتاق کمک به آنها می باشد .
درخواست و مطالبه دوم کمک همه جانبه دستگاهها و مشارکت آنها در این زمینه است . اگرچه با نهادها و دستگاه های مختلف تفاهم نامه منعقد کردیم و کارهای بسیار خوبی هم انجام شده مانند جهاد کشاورزی ، سازمان زندانها ، ستاد نیروهای مسلح و .. ولی امیدواریم این کار با حضور همه دستگاه ها به بهترین شکلی به نتیجه برسد .
عبدی مخاطب درخواست و مطالبه سوم را جامعه علمی و نخبگانی کشور دانست و افزود : نهضت آموزش غیر رسمی است و تمام تلاش خود را معطوف کرده است تا در چند سال آینده بی سوادها را به طور کامل باسواد کند و تحقق این امر نیاز به همراهی همه مردم به خصوص علما ، فضلا ، دانشگاهیان ، حوزویان ، نظریه پردازان عرصه علم و توسعه فرهنگی کشور و .. دارد .
وی درخواست آخر خود را بهره گیری از ظرفیت اصحاب رسانه برشمرد و افزود : نقش اصحاب رسانه ، ضریب بخشیدن به مسائل مهم کشور است ، بنابراین رسانه ها می توانند به موضوعات سرانجام بخشی بی سوادی و همچنین گام دوم در سواد بپردازند و اهمیت آموزش سواد را در جامعه از طریق امکانات خود مطالبه کنند .
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی در ادامه با اشاره به آغاز هفته سوادآموزی به تشریح فعالیت های این هفته پرداخت و توضیحاتی ارائه نمود و خبرنگاران و اصحاب رسانه سؤالات و نقطه نظرات خود را مطرح نمودند.
نظر دهید