فارس - معاون سوادآموزی آموزش و پرورش فارس در سومین جلسه شورای پشتیبانی سوادآموزی خبر داد: اجرای طرح روستای باسواد در استان فارس
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش فارس گفت: این طرح زمینه ای را فراهم می کند تا گروه های کوچکی از روستاها با عنوان «شورای سواد روستا» با دغدغه حل مسائل آموزشی و تربیتی روستای خود را پیگیری کنند.
به گزارش روابطعمومی سازمان نهضت سوادآموزی به نقل از اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی اداره کل آموزش و پرورش فارس، مجید احمدی در سومین جلسه شورای پشتیبانی سوادآموزی استان گفت: درصد باسوادی سوادآموزی فارس در گروه هدف به بالاتر از ۹۸و نیم درصد رسیده است و این از برکات فرمان تاریخی حضرت امام خمینی (ره) در تشکیل نهاد مقدس نهضت سوادآموزی است.
وی افزود: بی شک رسیدن به درصد باسوادی از ۴۸.۵ درصد در سال ۱۳۵۷ به بالای ۹۸.۵ درصد در سال۱۴۰۱ نتیجه یک حرکت انقلابی، جهادی و همه جانبه است.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش فارس ادامه داد: تعامل و مساعدت دستگاه ها و نهادهای مختلف با حوزه سوادآموزی به تحقق اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی کمک می کند.
وی افزود: گستردگی جغرافیایی، مهاجر پذیری، عدم انگیزه باقی مانده سوادآموزان برای حضور در دوره های سوادآموزی و ... از جمله مشکلات ما در مسیر سرانجام بخشی به سوادآموزی است.
احمدی گفت: عوامل فرهنگی و اجتماعی از مهمترین دلایل ترک تحصیل بسیاری از افراد است در اغلب خانواده هایی که نوجوان و جوان محروم از تحصیل دارند معمولا تفکر سنتی و قدیمی حاکم است که این موضوع،هم خود فرد، هم خانواده و هم به جامعه را دچار مشکل می کند.
وی ادامه داد: در این راه نیاز مبرم به کمک همه جانبه دستگاه ها برای شناسایی، جذب و نگهداشت این افراد می باشد همچنین اجرای دو طرح محله محور و روستای با سواد از جمله برنامه های سوادآموزی در سال جاری جهت حل مشکلات می باشد.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش فارس گفت: موضوع اقتصاد از دیگر عوامل ترک تحصیل است و شورای پشتیبانی سوادآموزی در رفع این مشکل می تواند با برنامه ریزی نقش موثری ایفا کند.
وی مردمی سازی نهضت سواد آموزی را از اهداف کلان نظام برشمرد و گفت: استفاده از ظرفیت گروه های جهادی سوادآموزی مدرسه محور، معلمان، شورای پشتیبانی سوادآموزی و ظرفیت دستگاه های اجرایی از برنامههای مردمی سازی نهضت سوادآموزی است.
احمدی ادامه داد: اگر سوادآموزی پیشرفتی در این عرصه داشته به کمک گروه های مردمی بوده است و باید در ادامه نیز تا رسیدن به سرانجام بخشی سوادآموزی کار را به همین گروه جهادی و مردمی سپرد.
وی از اجرای طرح «روستای باسواد» در استان فارس خبر داد و افزود: این طرح راهکاری برای شتاب بخشی به پایان بیسوادی در روستاها با استفاده از ظرفیت مردمیاست لذا این طرح مردم پایه با سیاست فرصت برای مشارکت همگانی با هدف ارتقاء نظام تعلیم و تربیت کشور طراحی و اجرایی می شود.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش فارس گفت: این طرح زمینه ای را فراهم می کند تا گروه های کوچکی از روستاها با عنوان «شورای سواد روستا» با دغدغه حل مسائل آموزشی و تربیتی روستای خود را پیگیری کنند.
وی اضافه کرد: ارائه طرح های تشویقی در راستای جذب سوادآموزان بسیار موثر است. نهضت سوادآموزی سالانه بالغ بر ۳۸ هزارنفر در سنین ۱۰ تا ۶۰ سال تحت پوشش برنامه های خود دارد لذا فراهم نمودن بستر مناسب از طرف سوادآموزی جهت ارائه مهارت های اساسی توسط ادارات مختلف ضروری به نظر می رسد.
نظر دهید