جهش تولید با مشارکت مردم
تصویر امام رهبری
  • 1402/02/19 - 08:14
  • - تعداد بازدید: 712
  • - تعداد بازدیدکننده: 640
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
  • /appsettingFree

رئیس گروه کمیسیون ملی آیسسکو در جمهوری اسلامی ایران : سوادآموزی در کشورهای اسلامی از جایگاه خاصی برخوردار است

صادق دوست رئیس گروه کمیسیون ملی آیسسکو در جمهوری اسلامی ایران :موضوع سواد آموزی درکشورهای اسلامی عضو سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی جهان اسلام، آیسسکو، از جایگاه خاصی برخوردار است .

به گزارش روابط عمومی سازمان نهضت سوادآموزی ، عبدالکریم صادق دوست رئیس گروه کمیسیون ملی آیسسکو در جمهوری اسلامی ایران مستقر در مرکز امور بین الملل  و مدارس خارج از کشور ، در مصاحبه با خبرنگار این روابط عمومی  ، در خصوص جایگاه سوادآموزی بین کشورهای عضو آیسسکو مطالبی را ارائه نمود که مشروح این گفتگو به شرح ذیل می باشد:

 

جایگاه سوادآموزی در بین کشورهای عضو آیسسکو را چگونه ارزیابی می کنید ؟

صادق دوست : موضوع سوادآموزی درکشورهای اسلامی عضو سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی جهان اسلام" آیسسکو" از جایگاه خاصی برخوردار است. این کشورها برای ارتقاء سطح سواد و دانش عمومی شهروندان خود، به ویژه بزرگسالان و بازماندگان از آموزش رسمی، برنامه های ویژه ای دارند. سازمان آیسسکو برای امر سوادآموزی در کشورهای عضو، تلاشهای زیادی می نماید و این موضوع را درصدر برنامه های خود قرار داده و در برنامه های سالانه این سازمان، برای پشتیبانی از کشورهای عضو در زمینه سوادآموزی، ردیف های بودجه ای خاصی در نظر گرفته شده است. اساساً، یکی از مبانی همکاری در کشورهای عضو آیسسکو، موضوع آموزش است و بخش قابل توجهی از آموزش، به سوادآموزی اختصاص دارد. بنابراین هرگونه ابتکار و فعالیت در این زمینه، مورد استقبال کشورهای عضو آیسسکو قرار می گیرد. 

 

به عنوان مدیر بخش بین الملل در زمینه اطلاع رسانی نخستین فراخوان بین المللی رهیافت های نوین سوادآموزی در زیست بوم جدید چه اقداماتی انجام شده است ؟

صادق دوست : در این زمینه بحمدالله از همان ابتدای کار، اطلاع رسانی خوبی صورت گرفت و موضوع فراخوان بین المللی رهیافت های نوین سواد آموزی در زیست بوم جدید، از طریق کمیسیون ملی آیسسکو در جمهوری اسلامی ایران به مقر مرکزی آیسسکو در مراکش اعلام شد و پوستر و مستندات فراخوان به زبانهای عربی و انگلیسی برای این سازمان تخصصی جهان اسلام ارسال شد و از آن طریق ، موضوع فراخوان رسما به 55 کشور اسلامی عضو آیسسکو اعلام گردید. این اطلاع رسانی گسترده در سطح جهان اسلام، در نوع خود بی نظیر است و به ندرت و صرفا در رویدادهای خیلی مهم در آیسسکو اتفاق می افتد. پس از مدت کمی از این اطلاع رسانی بین المللی، باز خوردهای مختلفی از کشورهای مختلف اسلامی در این خصوص دریافت شد و کشورها عموماً از این فراخوان استقبال کردند وخواستار اطلاعات بیشتری دراین زمینه شدند. انتظار می رود که داوطلبان و علاقه مندان حوزه سوادآموزی از کشورهای مختلف اسلامی، فعالانه در این رویداد مهم مشارکت نمایند.

از دیگر اقدامات صورت گرفته در این زمینه، برنامه ریزی برای جلسات مجازی مسئولین سوادآموزی در برخی از کشورهای آیسسکو با ریاست سازمان نهضت سوادآموزی و معاونان وی است که این برنامه هم انشاء الله بزودی برگزار خواهد شد. همچنین دعوت از میهمانان ویژه از سازمان آیسسکو و برخی کشورهای عضو این سازمان، در جریان این رویداد و به ویژه برای روز جهانی سوادآموزی در روز 8 سپتامبر برابر با 17 شهریور، از دیگر اقداماتی است که توسط کمیسیون ملی آیسسکو در جمهوری اسلامی ایران انجام خواهد شد..

 

چگونه می شود از ظرفیت و تعامل با کشورهای آیسسکو در زمینه توسعه سوادآموزی و انتقال تجارب .... استفاده کرد ؟

صادق دوست : استفاده از ظرفیت و تجارب کشورهای اسلامی عضو آیسسکو در زمینه توسعه سوادآموزی، از روشها و راههای مختلف قابل انجام است. یکی از این روشها، همین برگزاری فراخوان می باشد که در نوع خود در جهان اسلام بی نظیر است. روشهای دیگر نیز می تواند در قالب برگزاری جلسات مجازی بین مسئولین سوادآموزی در کشورهای اسلامی با مسئولین سازمان نهضت سوادآموزی کشورمان و نیز از طریق اعزام گروههای مختلف کارشناسی به کشورهای عضو آیسسکو و همچنین پذیرش هیئت های کارشناسی در این زمینه در کشور ما، موجب تقویت و گسترش تعامل در زمینه سوادآموزی خواهد بود. تبادل کتب و تالیفات در این زمینه و برگزاری کارگاههای مشترک سوادآموزی، از دیگر روشهایی است که می تواند در زمینه توسعه و گسترش تعاملات کشورهای اسلامی عضو آیسسکو در زمینه سوادآموزی مفید و موثر باشد.

  • گروه خبری : اخبار,اخبار سازمان
  • کد خبر : 7569
کلمات کلیدی

نظرات

0 Comments for this article

نظر دهید

تاریخ آخرین بروزرسانی : 1402/02/19 08:14
رادیو رسا
accessibility__tooltip
تنظیمات قالب
گفتگوی آنلاین

سامانه ی گفتگوی آنلاین