علیرضا عبدی، معاون وزیر و رئیس سازمان نهضت سوادآموزی:
در دنیای آموزش، نهضت آن زمانی نهضت است که پرچمدار اندیشه باشد
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی در مراسم اختتامیه گردهمایی معاونین سوادآموزی سراسر کشور در مشهد مقدس گفت: ما در نهضت سوادآموزی تکلیف بسیار مهم و جدی بر دوش داریم، باید بدانیم تعریف سواد امروزه چیست؟ مسئله ما چیست؟ و چه مسیری را باید طی کنیم تا به اهداف متعالی نهضت سوادآموزی برسیم.
به گزارش روابطعمومی سازمان نهضت سوادآموزی، در مراسم اختتامیه گردهمایی معاونین سوادآموزی سراسر کشور در مشهد مقدس، علیرضا عبدی معاون وزیر و رئیس سازمان نهضت سوادآموزی گفت: تشکیل این جلسه را به فال نیک میگیریم هم از لحاظ زمانی که در زمان خاصی اتفاق افتاد هم به لحاظ مکانی که در مکان بسیار خوبی برگزار شد.
عبدی خطاب به معاونین سوادآموزی کشور گفت ما در نهضت سوادآموزی تکلیف بسیار مهم و جدی بر دوش داریم، باید بدانیم تعریف سواد امروزه چیست؟ مسئله ما چیست؟ و چه مسیری را باید طی کنیم تا به اهداف متعالی نهضت سوادآموزی برسیم و باید برای آینده نهضت، آینده برنامهها و زیرساختهای آن، اندیشههای متقنی را در نظر بگیریم.
وی با بیان اینکه نگاه امروز در جهان نگاه شبکهای است و از تصدیگری محض به استفاده از مزیتهای برنامه شبکهای رو آوردهاند، گفت: در دنیای آموزش، نهضت آن زمانی نهضت است که پرچمدار اندیشه نقشآفرینی مردم باشد و مردم مسئلهشناسی کنند و خود حل نمایند. امروزه نیز باید این اندیشه جدید را مجدد راه بیندازیم، ما در نهضت سوادآموزی با مسئلهای اجتماعی روبرو هستیم که دارای دو وجه میباشد: اول اینکه مسئله مفهومی است قابلحل و دوم اینکه هم از نظر علل و هم گستردگی جغرافیا، مسئله فراگیر و متنوع است.
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی اظهار داشت: اگر نهضت را صرفاً با نگاه ارائه خدمت اجتماعی اداره کنیم، یک آموزشدهنده داریم و یک بیسواد که اگر بخواهیم این دو به هم برسند به دیوار سختی از انبوه مسائل برخورد میکنند که ماحصل آن چیزی است که امروزه میبینیم، حال باید بدانیم که آیا میتوانیم این دیوار را برداریم یا باید با مدل جدیدی دیوار را دور بزنیم مسلماً ما نمیتوانیم این دیوار را برداریم و برای ازبینبردن دیوار بین بیسواد و آموزشدهنده باید از یک فرا تسهیل گر بهره ببریم. فرا تسهیل گران یا میتوانند مسئله را حل کنند یا اینکه طرفین را تقویت نمایند؛ درگذشته این نقش بر عهده روحانیون بود و نقش مهمی برای توجیه بیسواد و آموزشدهندگان داشتند که امروزه علاوه بر روحانیون از بقیه ظرفیتها مانند نهادهای میانی هم میتوان استفاده کرد که امروزه ما باید واحد تبلیغ و ترویج را که حضورش بسیار مهم است بیش از گذشته تقویت کنیم و صد افسوس که در ساختار جدید نهضت به راحتی این واحد در سال ۹۲ حذف شد.
علیرضا عبدی ضمن برشمردن سیاستهای سازمان به بحث شتاببخشی مردمیسازی و نقشآفرینی شورایعالی سواد اشاره نمود و در این مورد توضیحاتی ارائه کرد و گفت: روح مردمی باید وارد نهضت سوادآموزی شود و در جایگاه تنظیمگری نهضت را به جایگاه ستادی خودش نزدیک کنیم و از پاسخگو بودن به مطالبهگر شدن تبدیل شویم و در این مسیر از ظرفیت شورای پشتیبانی سوادآموزی استفاده مطلوب را ببریم.
وی با تأکید بر اینکه قصد ما ساختارسازی نیست و هنر ما این است که باتوجهبه ساختارهای موجود مطالبات را پیگیری نماییم، گفت: برای تدوین اساسنامه فعالیتهایی در سطح ستاد شروع شده است و این موضوع شاهکلید فعالیتهای سازمان نهضت سوادآموزی در ماههای آینده میباشد و مقرر هست از تمام نظرات و ظرفیتها بهره ببریم.
علیرضا عبدی در پایان ضمن پراهمیت خواندن انتخابات پیش رو، شرکت در انتخابات را یک تکلیف دانست و همگان را به شرکت در انتخابات و تشویق و ترغیب دیگران جهت مشارکت گسترده و بالا در این امر الهی خواستار شد.
نظر دهید