با حضور مدیر کل دفتر برنامهریزی دوره های سوادآموزی سازمان؛ وبینار توجیهی سوادآموزی کردستان با محوریت کلاسگذاری برگزار شد
به گزارش روابط عمومی سازمان نهضت سوادآموزی به نقل از اداره روابط عمومی و اطلاع رسانی آموزش و پرورش کردستان، این نشست با حضور قنبر زاده مدیر کل دفتر برنامه ریزی دوره های سواد آموزی سازمان نهضت سوادآموزی، معاون، روسای ادارات و کارشناسان سواد آموزی استان، مدیران و روسای آموزش و پرورش ، روسای ادارات سواد آموزی ، کارشناسان حوزه، ناظرین آموزشی، مدیران مراکز یادگیری محلی و آموزش دهندگان در بستر اسکای روم برگزار و از طریق کانال معاونت سواد آموزی استان در شاد به صورت زنده پخش شد.
در ابتدای این نشست گلبهار خسروی معاون سواد آموزی آموزش و پرورش کردستان، با گرامیداشت چهل و چهارمین سال تشکیل نهضت سواد آموزی، این مناسبت ارزشمند را به کلیه عوامل و دست اندرکاران این حوزه در شهرستانها و مناطق استان تبریک گفت.
وی از اهتمام مسئولان و کلیه عوامل و هم چنین تلاش های ویژه آموزش دهندگان استان در اجرای فرایند سواد آموزی سال ۱۴۰۱ تشکر کرد و گفت: با زحمات کلیه دست اندرکاران، کردستان سال گذشته بیش از ۹۵ درصد حجم ابلاغی را پوشش و استان موفق به کسب رتبه هشتم کشوری شد.
خسروی در ادامه گزارشی از روند کلاس گذاری سال ۱۴۰۲ استان، برگزاری جلسات توجیهی برای آموزش دهندگان و تشریح دستورالعمل های ابلاغی ارائه کرد و شروط تعیین شده برای کلاس گذاری از جمله کسب ۷۰ امتیاز و حداقل ۱۰ نفر سواد آموز بر ای هر کلاس را از موانع و مشکلات پیش روی آموزش دهندگان برای شناسایی، ثبت نام و جذب عنوان کرد.
وی طرح محله محور را اقدامی جهت تسهیل در کلاس گذاری و افزایش آمار ثبت نام و تشکیل کلاس عنوان کرد و گفت: با اجرای طرح، روند کلاس گذاری سرعت گرفته و ما شاهد افزایش آمار پیش ثبت نام و استعلام هستیم.
معاون سواد آموزی استان در بخش دیگری از سخنان خود به برخی از دغدغه و مطالبات آموزش دهندگان استان اشاره کرد و با بیان اینکه در این جلسه مستمع نظرات و دیدگاه های آنان خواهیم بود، حق بیمه، ناچیز بودن سرانه های آموزشی ، تعیین تکلیف از طریق مراجع ذی صلاح و توجه به حقوق این افراد را از اهم درخواست های آموزش دهندگان عنوان و خواستار پیگیری آنها شد.
وی در پایان اظهار داشت : با کمک آموزش دهندگان خدوم ، مراحل کلاس گذاری و استعلام در حال انجام است و اهتمام مجموعه، تلاش برای پوشش کامل حجم ابلاغی است، لذا با توجه به اتمام مهلت اولیه کلاس گذاری، به جهت عدم تضییع حق آموزش دهندگانی که تاکنون اقدام به کلاس گذاری نکرده اند، درخواست می شود زمان کلاس گذاری تمدید و در این نشست در پاسخ به برخی شایعات در فضای مجازی، شفاف سازی لازم صورت گیرد.
قنبر زاده مدیر کل دفتر برنامه ریزی دوره های سواد آموزی سازمان نهضت سوادآموزی نیز در این نشست، از اهتمام معاونت و دست اندرکاران سواد آموزی استان در راستای فراهم نمودن بستر لازم جهت برگزاری این نشست تشکر کرد و گفت: تلاش مجموعه استان و سازمان نهضت سواد آموزی رفع موانع و مشکلات پیش روی آموزش دهندگان است.
وی با اظهار ارادت به مردم فهیم و با صفای کردستان و مرور خاطرات حضور خود در کردستان در دوران دفاع مقدس، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای گرانقدری که در این خطه از کشور تقدیم نظام شده است، اظهار داشت: دیروز در سنگر دفاع بودیم و امروز در سنگر خدمات رسانی به سواد آموزان باید از همه ظرفیت های برای خدمت به مردم شریف استان استفاده کنیم.
قنبر زاده با ابلاغ سلام گرم معاون وزیر و رئیس سازمان نهضت سواد آموزی به مجموعه همکاران استان ، به مشکلات و دغدغه های آموزش دهندگان اشاره کرد و با بیان اینکه اهتمام وزارت آموزش و پرورش و سازمان توجه به خواسته های شما است، آموزش دهندگان را جزو خانواده سازمان نهضت سواد آموزی بر شمرد و گفت: رئیس سازمان با رایزنی از طریق مجاری قانونی، پیگیر حل مشکلات آموزش دهندگان بوده و بیش از ۸۰ درصد وقت ایشان صرف پیگیری دغدغه های شما است.
مدیر کل دفتر برنامه ریزی دوره های سواد آموزی سازمان در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به برخی شایعات منتشره، مبنی بر اینکه در صورت عدم کلاس گذاری آموزش دهندگان تعیین تکلیف خواهند شد، تصریح کرد: مصوبات مجلس و تجربیات نشان می دهد که در صورت تعیین تکلیف، مصوبه شامل کسانی خواهد شد که اقدام به کلاس گذاری نموده و در سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ فعال باشند و در صورت تصویب، آموزش دهندگان از ۲۵ درصد سهمیه نهضت سواد آموزی برای آزمون استخدام بهره مند خواهند شد.
قنبر زاده افزود: در صورت عدم کلاس گذاری اگر مشکلی برای کسی ایجاد شود، دیگر وزارت آموزش و پرورش و سازمان پاسخگو نخواهند بود و انتشار مطالب غیر واقع، باعث ایجاد فاصله بین آموزش دهندگان با سازمان شده و توصیه اکید ما این است که کسانی که سال گذشته کلاس داشته اند، امسال نیز کلاس گذاری نموده و فعال باشند.
وی با اشاره به تداوم روند کلاس گذاری در استانها از جمله کردستان و انجام استعلام ، نگرانی موجود را عدم همکاری در تشکیل کلاس و تضییع حق آموزش دهندگان دانست و با اشاره به ظرفیت های مردمی، پشتیبان، بسیج و ... برای کلاس گذاری، اظهار داشت: در صورت عدم پوشش حجم ابلاغی، در درجه اول آموزش دهندگان متضرر خواهند شد.
مدیر کل دفتر برنامه ریزی دوره های سواد آموزی سازمان از تمدید زمان کلاس گذاری سال جاری خبر داد و گفت: انتظار داریم آموزش دهندگان در اولین فرصت نسبت به کلاس گذاری اقدام کنند.
قنبر زاده در ادامه این نشست به سئوالات، ابهامات و دیدگاه های مطرح شده با موضوع بیمه، تعیین تکلیف، پرداخت حق الزحمه ها، شروط کلاس گذاری، مغایرت با سواد پایگاه، آخرین مهلت آموزش دهندگان غیر فعال برای تکمیل پالایش و... پاسخ داد و با توجه به ظرفیت ایجاد شده در بخش آموزش دهندگان غیر فعال، خواستار برنامه ریزی برای کلاس گذاری آنان بر اساس سهمیه ابلاغی در سطح استان شد.
وی هم چنین به رفع محدویت تشکیل کلاس با ثبت نام افراد ۵۰ تا ۶۰ سال نیز اشاره کرد و با بیان اینکه مهلت کلاس گذاری در حال اتمام است، ابراز امیدواری کرد بستر لازم برای کلاس گذاری و کمک به آموزش دهندگان فراهم شود.
مدیر کل دفتر برنامه ریزی دوره های سواد آموزی سازمان هم چنین با اشاره به شرایط سخت شناسایی افراد بی سواد ، طرح محله محور را اقدامی برای کمک به روند کلاس گذاری دانست و گفت: در همین راستا ما پاسخگوی مشکلات شما هستیم، اصل و اساس فعالیت ، دوره سواد آموزی است و برای پوشش از سایر ظرفیت ها نیز استفاده خواهد شد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به بیان حدود انتظارت از مجموعه سواد آموزی شهرستانها و مناطق پرداخت و با تاکید بر ضرورت حمایت از آموزش دهندگان و کمک به روند امور، سواد آموزی را اقدامی سخت و پیچیده دانست که همه عوامل و دستگاه ها باید در اجرای آن مشارکت داشته باشند.
وی با اشاره به حمایت های استاندار کردستان و مدیر کل آموزش و پرورش استان از مجموعه سواد آموزی و تعامل خوب استان در اجرای برنامه ها، گفت: در این شرایط مجموعه مدیران و روسای آموزش و پرورش و کلیه مجموعه باید با بهره گیری از ظرفیت های درون و برون سازمانی، کمک کنند تا کار با جدیت دنبال و منجر به نتیجه شود.
قنبر زاده طرح روستای با سواد، شتاب بخشی به سواد آموزی، محله محور، سواد قرآنی و نهضت دانش آموزی را از طرح ها و برنامه های جدید سازمان بر شمرد و اظهار داشت: با همکاری کلیه بخش ها باید بستر کار برای اجرای طرح ها فراهم شود.
نظارت بر روند کیفی آموزش، تقویت عملکرد مراکز یادگیری محلی، استفاده از خلاقیت و ایده های جدید مدیران در مراکز ، حضور فعال و موثر در جلسات ، عدم تبعیض بین آموزش دهندگان، ارتقاء کمی و کیفی فعالیت ها، دوری از حواشی، تنظیم محتوای آموزشی با استفاده از زیست بوم استان، اشراف به دستورالعمل ها، واقعی بودن پوشش، نظارت مستمر و حضوری و غیر حضوری ناظرین سواد آموزی بر کلاس ها در کلیه فرایند سواد آموزی، بهره گیری از ظرفیت دستگاه ها همکار از دیگر توصیه های مدیر کل دفتر برنامه ریزی دوره های سواد آموزی سازمان در این نشست بود.
قنبر زاده در پایان اظهار داشت: ان شا الله با تعامل مجموعه، وحدت رویه و همکاری در بین همکاران و با همراهی کلیه عوامل شاهد حل مشکلات آموزش دهندگان باشیم و مطالبات مطرح شده در این نشست نیز جمع بندی و در اولین جلسه شورای معاونین سازمان مطرح و پیگیری خواهد شد.
گفتنی است در این نشست تعدادی از آموزش دهندگان و شرکت کنندگان به طرح دیدگاه، نظرات، پیشنهادات و مطالبات خود پیرامون شرایط دشوار کلاس گذاری، شناسایی و جذب سواد آموزان پرداخت حق بیمه ، حق الزحمه آموزش دهندگان و ... پرداختند و مدیر کل دفتر برنامه ریزی دوره های سواد آموزی سازمان و معاون سواد آموزی استان به سئوالات مطرح شده پاسخ و اطلاع رسانی لازم صورت گرفت.
وی مشکلات موجود آموزش دهندگان از جمله کافی نبودن حق بیمه را ناشی از شیوه کلاس گذاری قبلی دانست و با تاکید بر اینکه تعیین تکلیف آموزش دهندگان کار آموزش و پرورش و سازمان نهضت سواد آموزی نیست بلکه باید از طریق مجلس شورای اسلامی و سازمان اداری و استخدامی رسیدگی و تعیین تکلیف شود، گفت: در همین راستا پیگیری های لازم صورت گرفته و می گیرد.
نظر دهید