سوادآموزی زنان ودختران عشایر و روستایی طرح های موفق و ثمر بخش در حوزه سوادآموزی می باشد.
محمد زاده معاون وزیر و رئیس این سازمان، طرح های توسعه سوادآموزی زنان ودختران عشایر و توسعه سوادآموزی زنان و دختران روستایی را از طرح های موفق و ثمر بخش در حوزه سوادآموزی نام برد.
به گزارش روابط عمومی سازمان نهضت سوادآموزی ، محمدزاده معاون وزیر و رئیس این سازمان، در گفتگویی با خبرنگار این روابط عمومی، طرح های توسعه سوادآموزی زنان ودختران عشایر و توسعه سوادآموزی زنان و دختران روستایی که با همکاری و هماهنگی معاونت امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری در حال اجراست را از طرح های موفق و ثمر بخش در حوزه سوادآموزی نام برد.
معاون وزیر و رئیس سازمان نهضت سوادآموزی، توسعه فرهنگی اجتماعی اقتصادی و سیاسیکشوررا نیازمند افراد باسوادی دانست که بتوانند در بهره مندی از متون و مکتوبات ،توانایی مکتوب کردن خواسته ها ، دانش وتجربه خویش را داشته باشند وی همچنین افزود: افراد بزرگسال که به دلایل گوناگون از آموزش محروم مانده اند مشکلات خاصی را در درون و بیرون جامعه دارند.از نظر فرهنگی وجامعه شناختی"عشایر" وارث کهن ترین عناصر فرهنگ قومی هستند. آموزش این قشر وترویج وترغیب آنان برای باسواد شدن یکی از چالش های نظام آموزشی بوده است و نقش حسّاس زنان و دختران عشایرکه نیمی از جمعیت عشایر را شامل می شوند بسیار ارزشمند است. در این راستا، طرح های «توسعه سوادآموزی عشایری و روستایی» برای توانافزایی زنان ودختران عشایری و روستایی و افزایش سطح انگیزشی و علاقمندکردن بی سوادان به سواد آموزی پیش بینی و اجرا شده است.
محمدزاده پس از اشاره بر اهمیت سوادآموزی زنان ودختران عشایری و روستایی به اهداف سازمان در این زمینه پرداخته و بیان داشت: افزایش پوشش تحصیلی زنان ودختران بازمانده از تحصیل ، فراهم کردن زمینه های رشد وشکوفایی استعدادها وتوانمندی های زنان ودختران عشایر ، ارتقای کمی وکیفی شاخص های دسترسی به منابع وامکانات ،بویژه در حوزه آموزش ،برای زنان ودختران ، زمینه سازی برای اجرا وتوسعه کمی وکیفی پروژه های ویژه زنان در مناطق کمتر توسعه یافته ، تسهیل در بهبود فرآیند یاد دهی، یادگیری با افزایش سطح انگیزشی از جمله اهداف کیفی در نظر گرفته شده در این زمینه می باشد وی افزود: در مجموع 5495 نفر سوادآموز در این طرح ها باسواد شده اند، که باسوادی 1867 نفر سواداموز در طرح عشایری و3628 نفر سواداموز در طرح روستایی با کسب مهارتهای اساسی زندگی (انواع مهارت ها علاوه بر خواندن و نوشتن) از نتایج ارزنده این طرح ها می باشد.
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی همچنین به اهداف کمّی پیش بینی شده در طرح توسعه سوادآموزی زنان ودختران عشایری و روستایی اشاره نموده و بیان کرد : از اهداف کمّی پیش بینی شده در این طرح ها ، توان افزایی آموزش دهنده ها بوده که در این خصوص با برگزاری کارگاه های آموزشی 48 ساعته ، در طرح عشایری 595 آموزش دهنده و در طرح روستایی 857 آموزش دهنده از آموزشهای لازم بهره مند شده اند.
محمد زاده عنوان کرد: طرح توسعه سوادآموزی زنان ودختران عشایری دراستان های آذربایجان شرقی، اردبیل، ایلام،چهارمحال بختیاری،خراسان رضوی،خراسان شمالی،فارس،کهکیلویه و بویراحمد،کرمان و لرستان(10استان) با مشارکت 55شهرستان اجرا شده است که تعداد 3474 نفرسوادآموز تحت پوشش طرح بوده اند که بیش از 50 درصد آنها ( تعداد 1867 نفر) موفق شده اند با سواد شوند و تعداد آموزش دهنده های دوره دیده پیش بینی شده 670 نفر بوده است که با برنامه ریزی های پیش بینی شده 595 نفر آموزش دهنده از آموزش های لازم بهره مند شده اند.
وی در ادامه اظهار داشت: در خصوص طرح توسعه سوادآموزی زنان ودختران روستایی که در استان های؛ آذربایجان غربی،سیستان وبلوچستان،خراسان جنوبی،خوزستان،کرمانشاه،قزوین،کردستان،گیلان،گلستان،مازندران،همدان و هرمزگان (12 استان) با مشارکت بیش از44 شهرستان ونواحی استان اجرا شده است تعداد سوادآموز پیش بینی شده 5300 نفر بوده است که تعداد 6007 نفر سواد آموز تحت پوشش قرار گرفته واز تعداد مذکور بیش از 60 درصد آنها ( تعداد 3628نفر) موفق شده اند با سواد شوند و همچنین تعداد آموزش دهنده های پیش بینی شده 800 نفر بوده که با تدابیر لازم 857 نفر آموزش دهنده از آموزش های مورد نیاز بهره مند شده اند.
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی در ادامه بیان نمود: گزارشات دریافتی حاکی از آن است که سوادآموزان وآموزش دهندگان ومسئولین اجرایی وآموزشی از اجرای این طرح ها رضایت دارند و زنان ودختران عشایری و روستایی با اشتیاق در این کلاس ها شرکت می کنند و خواستار استمرار این طرح ها هستند.
وی اضافه کرد: دستیابی به منابع آموزشی بیشتر، جهت کسب مهارت های متناسب با زیست بوم و ارتقاء سطح سواد رسانه ای نیز از جمله مطالبات زنان ودختران عشایری و روستایی می باشد وبا توجه به جایگاه آموزش مهارت های اساسی زندگی این موضوع در اولویت برنامه های آموزشی سازمان قراردارد .
محمد زاده با اشاره بردرصد قبولی صد درصدی در مناطقی چون استان کهگیلویه و بویراحمد آن را تحسین برانگیز دانسته واظهار کرد که : سازمان در حال شناسایی نکات قوت و بهره برداری مناسب در سایر مناطق را در نظر دارد.
معاون وزیر و رئیس سازمان نهضت سوادآموزی درادامه گفتگوی گزارشی خود ،از امور بانوان استان ها و از مشاوران استانداری های مشمول طرح ها ومعاونت امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری تشکر نموده و گفت : سرکارخانم دکتر ابتکار معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، همکاری در جهت ادامه این طرح و کسب موفقیت های بیشتر در راستای ریشه کنی بی سوادی و آموزش های مهارت های زندگی زنان ودختران عشایری و روستایی را از اولویت های آن معاونت خوانده اند که امیدواریم باحمایتها و همکاری های لازم بتوانیم شاهد ریشه کنی کامل بی سوادی در بین این اقشار باشیم.
نظر دهید