معاون امور آموزشی سازمان نهضت سوادآموزی در جلسه ویدئو کنفرانس ۱۷ شهریور مسئولین سواد آموزی استان اصفهان : بیسوادی در کیفیت زندگی و ایفای نقشها و مسئولیتهای افراد تأثیر دارد
احمد خاک زاد، معاون امور آموزشی سازمان نهضت سواد آموزی در جلسه ویدئو کنفرانس با مسئولین سواد آموزی استان اصفهان گفت : قریب به 75 سال است که 8 سپتامبر در تقویم آموزشی و فرهنگی جهان به نام روز جهانی سوادآموزی نامگذاری شده است.
به گزارش روابط عمومی سازمان نهضت سوادآموزی،به نقل از روابط عمومی معاونت سواد آموزی اداره کل آموزش و پرورش استان اصفهان به مناسبت گرامیداشت روز جهانی سواد آموزی ( ۱۷ شهریور ـ ۸ سپتامبر ) جلسه ویدئو کنفرانس با حضور احمد خاک زاد، معاون امور آموزشی سازمان نهضت سواد آموزی ؛ نسرین باباپور ، معاون سواد آموزی اداره کل آموزش و پرورش استان اصفهان ؛ روسای ادارات داخلی معاونت و همچنین مسئولین سواد آموزی ادارات نواحی ، شهرستان ها و مناطق آموزش و پرورش استان اصفهان برگزار گردید .
احمد خاک زاد، معاون امور آموزشی سازمان نهضت سواد آموزی ضمن گرامی داشت یاد و خاطره شهدای ۱۷ شهریور گفت: روز جهانی سوادآموزی را گرامی میدارم و عرض خدا قوتدارم؛ خدمت همه فعالان، اثرگذاران و حامیان برنامههای سوادآموزی در کشور به ویژه همکاران خوبم در استان اصفهان.
معاون امور آموزشی سازمان نهضت سواد آموزی ، به تاریخچه روز جهانی سواد آموزی اشاره کرد و گفت : قریب به ۷۵ سال است که ۸ سپتامبر در تقویم آموزشی و فرهنگی جهان به نام روز جهانی سوادآموزی نامگذاری شده است. این نامگذاری که در نشست وزرای آموزشو پرورش در ایران انجام شد، یک "روز نمادین" است. نمادی از ضرورت و توجه به سواد بهعنوان یک مهارت اثربخش، نمادی است برای اهتمام هرچه بیشتر، فرصتی است برای همافزایی مناسبتر، امکانی است برای توانمندسازی هرچه بیشتر جامعه بهمنظور ایجاد فرصتهای جدید و ترسیم افقهای بهتر برای انسان و روز جهانی سوادآموزی موقعیتی برای گفتمان سازی درباره یکی از مهمترین چالشهای زندگی اجتماعی انسان یعنی سوادآموزی است.
احمد خاکزاد افزود : سوادآموزی یک موضوع چندوجهی است که کسب آن مهارت؛ قابلیت و ظرفیت آگاهسازی، توانمندسازی و اصلاح رفتار را در فرد ایجاد میکند. در این نوع نگاه به موضوع سوادآموزی هر نوع فعالیت و تلاش در آن به منزله ادای مسئولیت اجتماعی است و باید در تراز یک تعهد اجتماعی موردتوجه قرارگرفته و همه احساس مسئولیت کنند.
خاکزاد در ادامه تصریح کرد: کاربست اجزای مهارت سواد شامل خواندن، نوشتن، حساب کردن و روخوانی قرآن کریم میتواند گستره متنوعی از دانش را متناسب با نقشها و مسئولیتها ازجمله دانش مالی، دانش اقتصادی، دانش رسانهای، دانش عاطفی و...برای فرد باسواد فراهم کند. با این نگاه، «سوادآموزی کارساز» نخستین گام در توسعه فردی و اجتماعی است و لازم است باور داشته باشیم که بیسوادی با اتلاف منابع و عدم بهرهوری از منابع ارتباط دارد، بیسوادی با آسیبپذیری و آسیبرسانی فرد بیسواد مرتبط است، بیسوادی در کیفیت زندگی و ایفای نقشها و مسئولیتهای افراد تأثیر دارد.
معاون امور آموزشی سازمان نهضت سواد آموزی ، به شعار روز جهانی سوادآموزی در سال ۲۰۲۱ اشاره کرده و ادامه داد: در سال ۲۰۲۱ شعار سازمان یونسکو برای روز جهانی سواد آموزی « سوادآموزی برای بهبود شرایط و کاهش شکاف دیجیتال » نامگذاری شده است. هدف از این نامگذاری، مواجهه بهتر با زیستبوم جدید ناشی از شیوع ویروس کرونا و محدودیتهای متأثر از همهگیری این بیماری که تعاملات حضوری را محدود و ارتباطات نیمهحضوری و غیرحضوری مبتنی بر فنآوری دیجیتال و شبکههای مجازی گسترشیافته و به یک ضرورت تبدیلشده است می باشد. لازم است برای نقشآفرینی هرچه بیشتر زمینه تقویت کارکرد سواد را در زندگی افراد بیشازپیش فراهم و افقهای جدید را برای گسترش عدالت آموزشی مسئولانه و متعهدانه ترسیم کنیم.
احمد خاکزاد ، در خاتمه تصریح کرد : بحمدالله فعالیتهای استان اصفهان با راهبری آقای اعتدادی ، مدیر کل آموزش و پرورش استان اصفهان و همچنین اهتمام خلاقانه خانم بابا پور ، معاون سوادآموزی و تلاش جدی همکاران استانی و شهرستانی در این زمینه پیشرو است که با اغتنام فرصت صمیمانه تشکر و قدردانی میکنم.
نظر دهید