علیرضا کریمیان مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران: باهمدلی و هم افزایی میان دستگاه های مرتبط، بی سوادی ریشه کن ومبادی آن انسداد می یابد
علیرضا کریمیان مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران: باهمدلی و هم افزایی میان دستگاه های مرتبط، بی سوادی ریشه کن ومبادی آن انسداد می یابد
به گزارش روابط عمومی سازمان نهضت سوادآموزی به نقل از روابط عمومی اداره کل آموزش و پرورش شهر تهران ، اولین گردهمایی شرکای برون سازمانی برنامه انسداد مبادی بی سوادی با حضور علیرضا کریمیان؛ مدیرکل، معصومیان معاون آموزش ابتدایی، قاسم زاده معاون سوادآموزی آموزش و پرورش شهر تهران و نمایندگانی از دستگاه های مرتبط، برگزار شد.
به گزارش اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش شهر تهران، در این نشست علیرضا کریمیان ضمن گرامی داشت یاد و خاطره شهدای هفتم تیر؛ شهید بهشتی را از نوابغ انقلاب اسلامی و از شخصیت های برجسته در بحث نظام سازی پس از انقلاب دانست و گفت: این شهید بزرگوار، بخش کوتاهی از عمر ارزشمند خویش را در قوه قضائیه خدمت کرد اما باید توجه داشت، شهید بهشتی، بیشتر عمر خود را با معلمی و در مدرسه گذراند.
کریمیان افزود: شهید مظلوم بهشتی در جایگاه معلم، مدیر و همچنین تدوین کتب درسی، نقش فعالی داشت که نشان دهنده نگاه دقیق ایشان در این زمینه است، که مدرسه را بهترین مکان برای خدمت می دانست، چرا که آینده کشور را نوجوانان و جوانان جامعه می سازند، لذا ایشان همچون شهیدان رجایی و باهنر از شهدای شاخص فرهنگی کشور هستند و می بایست در معرفی هرچه بیشتر و بهتر این شهید والامقام در جامعه و به ویژه میان دانش آموزان، اهتمام کافی را داشته باشیم.
مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران با بیان اینکه آموزش بزرگسالان یکی از تکالیف اصلی هر دولت توسعه یافته و یا توسعه نیافته است اظهار کرد: آموزش بزرگسالان تابع شرایط خاص خود است و عوامل بازدارنده ای در این زمینه وجود دارد که فرآیند آموزش به بزرگسالان بی سواد و یا کم سواد را کمی دشوار میکند.
وی با اشاره به این موضوع که افراد بزرگسال به شدت تحت تاثیر فرهنگ بومی و محلی خود هستند خاطرنشان کرد: پنهان سازی بی سوادی توسط بزرگسالان و عدم حضور در کلاس های آموزشی، مسئولیت ها و مشغله های متعدد اجتماعی، ضعف و توان جسمانی بزرگسالان نسبت به کودکان از موانع آموزش بزرگسالان است که به همین دلیل ایجاد انگیزه آموزشی برای آنها را سخت تر می کند.
کریمیان با اشاره به اینکه فرد بزرگسال به دنبال موفقیت های آنی است افزود: کشورهای توسعه نیافته در حوزه آموزش بزرگسالان به دنبال آموزش های ابتدایی، چون مهارت های خواندن و نوشتن هستند اما در کشورهای توسعه یافته، آموزش های فرهنگی و فناوری های نوین مدنظر است. لذا در بحث تولید محتوای آموزشی می بایست در سطوح محلی، منطقه ای و ملی و حتی در بعضی موارد متناسب با جایگاه اجتماعی؛ تولید محتوا داشت، تا در جذب افراد موثر واقع شود.
وی ضمن تاکید بر اینکه ضرورت انسداد مبادی بی سوادی در مسیر پیشرفت کشورهای در حال توسعه بیشتر حس می شود، خاطرنشان کرد: اگر امروز وظیفه خود را به درستی در زمینه انسداد مبادی بی سوادی انجام ندهیم کار در آینده سخت تر می گردد، چراکه چندین برابر سرانه یک کودک؛ می بایست برای آموزش یک فرد بزرگسال، هزینه مادی و معنوی شود.
مدیرکل آموزش و پرورش پایتخت خطاب به نمایندگان دستگاه های دیگر گفت: آموزش و پرورش به تنهایی نمی تواند کودکان بازمانده از تحصیل را شناسایی و به چرخه آموزش برگرداند و به نظر می رسد اگر اهتمام همه دستگاه ها نباشد، این مهم به صورت کامل محقق نشود. لذا امروز با یک همدلی و هم افزایی و به فضل الهی، این مورد حل خواهد شد.
وی در ادامه افزود: اکنون بیشتر کشورها از این مرحله گذشته و سرمایه خود را صرف بهبود شرایط کیفی جامعه می کنند، ما نیز از طریق برنامه های گوناگون و در کنار آن، با گروه های جهادی مختلف در حال فعالیت در زمینه مقابله با بی سوادی هستیم و این گروه های جهادی از سازمان های مختلف در کنار آموزش و پرورش؛ با شناسایی خانواده هایی که به دلایل اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی خود یا فرزندانشان از بی سوادی رنج می برند، زمینه های اصلی حمایت از این خانواده ها را فراهم می کنند تا دانش آموز به فرایند تحصیل بازگردد اما می بایست تمام دستگاه ها، موضوع انسداد را با قدرت و جدیت پیش ببرند، بر این اساس دغدغه اصلی این جلسه، انسداد مبادی بی سوادی است که باید با تلاش مضاعف اجازه افزایش آن را ندهیم و دانش آموزانی که بازمانده از تحصیل هستند را به چرخه آموزش بازگردانیم.
نظر دهید