شهدای فرهنگی چراغ راه جامعه هستند
مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان: شهدای فرهنگی چراغ راه جامعه هستند
به گزارش روابط عمومی سازمان نهضت سواد آموزی به نقل از اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش کرمان،
محمد محسن بیگی در نخستین یادواره شهدای سوادآموزی استان کرمان که باحضور علی "باقرزاده" معاون وزیر و رییس سازمان سوادآموزی کشور برگزار شد اظهار کرد: شهدا نقاط درخشانی در تاریخ هستند که اگر خوب ببینیم، به فرمایش قرآن حضور و زنده بودن آنها را کاملا در لحظه لحظه زندگی خود لمس خواهیم کرد اما اگر در غبار غفلت قرار بگیریم ممکن است این مساله را درک نکنیم.
وی با بیان اینکه شهدا انسان هایی بودند که از زمین به آسمان رفتند و آسمانی شدند و تافته جدا بافته ای در جامعه بشری نبودند، افزود: آنها افرادی بودند که در سطح همین جامعه و در عرصه های مختلف اجتماعی حضور داشتند، زندگی کردند و سختی هایی را در زندگی متحمل شدند اما یاد گرفتند مسیر کمال و معرفت و رسیدن به سعادت را خوب طی کنند.
محسن بیگی بیان کرد: نکته مهمی که باید همیشه مد نظر ما باشد این است که شهدا از جنس مردم و در بین مردم بودند که برای آسایش و آرامش مردم دل سوختند، تلاش کردند و بدون نیاز به تشکر دیگران و احساس اینکه باید به صورت مادی از آنها قدردانی شود این تلاش ها را به ثمر رساندند و خداوند هم اجر و مزد آنها را سعادت ابدی و زندگی جاودان قرار داد.
مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان گفت: مهم است که با تشخیص درست عرصه دفاع را برای خود مشخص و در آن تلاش کنیم و در آن هنگام می توان گفت در مسیر شهدا و ادامه دهنده راه آنها هستیم و می توان اطمینان داشت که در آینده کمتر مدیون شهدا خواهیم بود.
وی اظهار کرد: در بین همه شهدای گرانقدر، شهدای فرهنگی جلوه بیشتری دارند چراکه معلمی در ذات خود از خودگذشتگی و در مسیر پیامبری است و کسانی که در این عرصه به جهاد و مبارزه با جهل و تاریکی رفتند در عرصه ظاهری هم با فدا کردن جان خود این مسیر را کامل کرده اند.
محسن بیگی با اشاره به اینکه شهدای فرهنگی جلوه های ویژه و چراغ راهی برای همه جامعه و به ویژه فعالان آموزش و پرورش هستند، تصریح کرد: سلوک، حرکات و مناسک شهدا برای ما درس است و در عرصه سوادآموزی به عنوان با ارزش ترین دارایی یک جامعه که سواد، دانش و علم است، کسانی را می بینیم که از خودگذشتگی ویژه ای داشته اند.
وی سپس ادامه داد: اهمیت علم، دانش، سواد و ارتقا آگاهی جامعه به اندازه ای است که باید همه نیازهای دیگر را در ذیل آن قرار دهیم و اولویت نخست ما مبارزه با جهل بشریت باشد، ضمن اینکه در کشور ما اقدامات زیادی در این زمینه انجام شده است.
مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان در ادامه افزود: ابتدای انقلاب بیش از 50 درصد جمعیت بی سواد بود اما باهمت افرادی که در سوادآموزی تلاش می کنند امروز این عدد بسیار کم شده است و با افتخار می توان گفت که افراد سوادآموزی در مسیر شهدا حرکت کرده و بعضا در بدترین شرایط افراد را به سواد مجهز کرده اند.
وی گفت: این مراسم برای قدردانی و یادآوری این نکته است که هیچ گاه چراغی را که شهدا در پیش روی ما روشن کرده اند نادیده نگیریم و خدمات، تلاش ها و فعالیت ها را با ارزش های مادی مقایسه نکنیم، زحماتی که امروز در کشور، جامعه، مدرسه و... کشیده می شود ارزش آن را صرفا با مادیات مقایسه نکنیم بلکه ارزش کارمان را به اندازه ای قرار دهیم که خداوند اجر می دهد.
محسن بیگی یادآور شد: ما در همه عرصه ها نیاز به تلاش و از خودگذشتگی داریم و آماده سازی صرفا در عرصه سخت افزاری و جنگ افزاری نیست بلکه توانمندی علمی و اقتصادی یک کشور بزرگ ترین ابزار دفاعی آن ملت و کشور است.
وی با تاکید بر اینکه ما باید امروز در عرصه علم و دانش، فرهنگ، اقتصاد، روابط اجتماعی و اخلاقی تلاش کنیم گفت: که این حرکت همان مسیری است که اگر شهدا به صورت فیزیکی در بین ما حضور داشتند در همین عرصه تلاش می کردند.
مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان در پایان خاطرنشان کرد: امیدوارم در هر مسیری که حرکت می کنیم شرمنده شهدا نشویم و اگر اندکی از اهداف اصلی آنها بیراهه رفتیم بار دیگر بازگردیم و تلاش کنیم.
نخستین یادواره 4 شهید سوادآموزی استان کرمان با حضور علی باقرزاده معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نهضت سوادآموزی، خانوادههای معظم شهدا و جمعی از مدیران استانی کرمان در سالن پردیس خواجه نصیرالدین طوسی دانشگاه فرهنگیان کرمان برگزار شد
نظر دهید