دکتر باقرزاده: به طور متوسط حدود 20 هزار نفر در سال از اتباع خارجی در برنامه های سوادآموزی شرکت میکنند.
به طور متوسط حدود 20 هزار نفر در سال از اتباع خارجی در برنامه های سوادآموزی شرکت میکنند.
به گزارش روابط عمومی سازمان نهضت سوادآموزی چهاردهمین جلسه شورای معاونین و مدیران سازمان روز شنبه مورخ 31 تیرماه به منظور بررسی شیوه های همکاری و استفاده از ظرفیت های موسسه حامی برای آموزش مهاجرین افغانی و گزارش نتیجه بررسی تصویب نامه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی ابلاغی معاون اول محترم رئیس جمهور تشکیل گردید.
باقرزاده رئیس سازمان نهضت سواد آموزی در این شورا که با حضور اشرفی مدیر عامل موسسه حامی تشکیل گردیده بود ضمن بیان اهمیت و جایگاه آموزش به عنوان حقوق اساسی همه شهروندان اعلام کرد : ما اعتقاد داریم آموزش از حقوق اساسی همه شهروندان است صرفنظر از اینکه ملیتشان چه است و از چه قومی هستند ، نژاد و رنگ و زبان آنها چه است. آموزش با کیفیت باید در همه زمانها و همه مکانها در دسترس همه قرار گیرد.
باقرزاده با اشاره به فعالیت های صورت گرفته در زمینه آموزش اتباع خارجی خصوصا افغان ها گفت : آموزش اتباع خارجی در چند سال اخیر در اولویت برنامهای سوادآموزی قرار دارد و از سال 93 با مصوبه دولت برای سازمان نهضت سوادآموزی این امکان فراهم شد که با جدیت کار بکند.
معاون وزیر و رئیس سازمان نهضت سواد آموزی ادامه داد: به طور متوسط حدود 20 هزار نفر در سال از اتباع خارجی در برنامههای سوادآموزی شرکت میکنند نکته قابل توجه این است که انگیزه اتباع برای یادگیری و شرکت در برنامه های سوادآموزی بالا است .
دکتر باقرزاده به چالش ها و موانع موجود بر سر راه این کار هم اشاره کرده و گفت : چالشها و مسائلی هم در این زمینه وجود دارد که مؤسسات حامی مهاجرین افغان هم با آنها مواجه هستند و اگر ظرفیتهای انجمنها و مؤسسات غیر دولتی حامی مهاجرین با سازمان نهضت سوادآموزی در کنار هم قرار گیرد میتواند بعضی از این مشکلات را حل بکند.
وی آمار و اطلاعات را یکی از چالش های عمده در این زمینه دانست و بیان کرد : یکی از چالش های مهم در زمینه آموزش اتباع عدم وجود آمار و اطلاعات افراد بیسواد و کم سواد اتباع خارجی است. متاسفانه ما هنوز یک بانک جامع از اطلاعات اتباع خارجی نداریم و اطلاعات به صورت پراکنده در کنار هر دستگاه و گروهی وجود دارد . به نظر میرسد بایستی اینها سازماندهی شوند تا بتوانند از یک مرجع واحد خدمات دریافت کنند و این زمانی محقق می شود که هر اتباع خارجی که وارد کشور شدند یک کد ملی ثابتی بگیرد و قابلیت شناسایی داشته باشند.
معاون وزیر و رئیس سازمان نهضت سواد آموزی به اهمیت و اولویت تولید محتوای بومی برای اتباع خارجی و فعالیت های سازمان نهضت سواد آموزی در این خصوص پرداخت و تاکید کرد : مسئله دیگری که ما با جدیت به آن پرداختیم تولید محتوای آموزشی خاص اتباع خارجی است در حال حاضر سه کتاب ویژه اتباع افغانی تولید کردیم و در حال چاپ است.
دکتر باقرزاده با اعلام آمادگی سازمان در خصوص همکاری با موسسات و نهاد های مردمی برای ساماندهی و آموزش اتباع خارجی بیان کرد: سازمان این آمادگی را دارد در قالب یک قرارداد همکاری 1000 نفر از اتباع افغانستانی را با همکاری انجمن حامی مهاجرین آموزش دهد، همچنین این فرصت را فراهم نماید، افرادی که در انجمنها و موسسات آموزش دیدهاند ولی فاقد مدرک تحصیلی هستند آزمون متفرقه گرفته و به دوره سوادآموزی بالاتر وارد نماید .
وی افزود : برای مهاجرین افغان اولویت اول کار و معیشت آنها است بر همین اساس سازمان میتواند به منظور آموزش مهارتهای اساسی زندگی و شغلی با همکاری موسسه حامی و سایر موسسات فعال دارای اساسنامه اقدام به ایجاد مراکز یادگیری محلی برای اتباع خارجی نماید.
نظر دهید