جهش تولید با مشارکت مردم
تصویر امام رهبری
  • 1395/08/25 - 09:07
  • - تعداد بازدید: 966
  • - تعداد بازدیدکننده: 283
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
  • /appsettingFree

جای کتاب های مناسب برای افراد کم سواد در کتابخانه های قم خالی است

معاون سوادآموزی آموزش و پرورش قم گفت : جای کتاب های مناسب برای افراد کم سواد در کتابخانه های قم خالی است

به گزار ش روابط عمومی سازمان نهضت سواد آموزی به نقل از خبرگزاری ایرنا قم حجت الاسلام و المسلمین محمد رضا قاسمی نیا روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا، با اذعان به اینکه جمع زیادی از مردم قم در ردیف افراد کم سواد قرار دارند، اظهار داشت: طبق تعریف ارایه شده از سوی شورای عالی آموزش و پرورش کشور کسانی که در سنین بزرگسالی هستند و مدرک تحصیلی آنها نیز از مقطع ابتدایی بالاتر نیست، جزو این گروه هستند.
وی با اشاره به اینکه متاسفانه در کتابخانه ها طبقه ای مختص و ویژه افراد بزرگسال کم سواد وجود ندارد، افزود: تاکنون کتابی با این مضمون و محتوی تولید و یا نشر داده نشده در حالی که اگر می خواهیم فرهنگ کتابخوانی در جامعه نشر، رواج و گسترش یابد از سوی انتشاراتی ها، مولفان و متولیان حوزه کتاب نسبت به این مساله به صورت خاص توجه شود.
قاسمی نیا گفت: از آنجا که بیشتر جمعیت بزرگسال کم سواد را والدین تشکیل می دهند، گرایش پدر و مادرها در محیط خانه به سمت کتاب در گسترش این فرهنگ بین فرزندان و در نهایت کل جامعه تاثیر بسزایی دارد.
وی همچنین با اشاره به اجرای طرح خواندن با خانواده ویژه سواد آموزان مشغول به فراگیری سواد در دوره های انتقال و سواد آموزی از دوره های سه گانه نهضت سواد آموزی، افزود: از آنجا که خانواده مهترین رکن تربیتی، آموزشی و پرورشی جامعه محسوب می شود، و دانش و آگاهی اعضای این نهاد مقدس را مستحکم تر و آنها را وادار به حضور موثرتر و جدی تر در عرصه های مختلف اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و حتی سیاسی می کند، برغم وجود فضای مجازی و شبکه های اجتماعی هیچ چیز نمی تواند جای کتاب و کتاب خوانی را در محیط خانه بگیرد.
قاسمی نیا با اینکه حوزه معاونت سواد آموزی آموزش و پرورش قم با ورود به این قضیه پیگیری آن را جزو اولویت های برنامه ای خود قرار داده است، تولید 8 عنوان کتاب با محوریت خانواده را در این راستا ذکر کرد،
وی افزود: سواد آموزان ضمن آشنایی با این کتاب ها و طریقه خواندن آنها در کلاس های درس آن را با سایر اعضای خانواده نیز خوانده و در پایان آموخته هایی که به دست می آورند را در کلاس به اطلاع دیگر سواد آموزان می رسانند.
وی چراغ راه زندگی، سودمندترین گنج ها، مدیریت خانواده، کلید رحمت، سلامت جامی زیبا و شکننده، محیط زیست هدیه خداوند، میوه های بهشتی، آیین خوب زیستن در 2 جلد 1 و 2 را از عناوین این هشت کتاب دانست که روش زندگی کردن مدیریت هر چه بهتر خانواده آشنایی بیشتر با ادعیه و روایت های ائمه و فرهنگ زندگانی این بزرگان محتوای اصلی آنها را تشکیل می دهند.
وی با بیان اینکه این طرح یکی از طرح های نهضت سواد آموزی کشور در سال 95 است، توسعه و تقویت فرهنگ مطالعه در بین مخاطبان، زمینه سازی برای رسیدن به مطالعه مستقیم یا استقلال در مطالعه، تقویت خواندن و نوشتن، استفاده از اوقات فراغت اعضای با سواد خانواده در امر مطاللعه و کتاب خوانی و جلوگیری از تبدیل شدن کتاب به عنصری ناشناخته در خانواده و دوستی همه اعضاء با آن از جمله اهداف آن به شمار می رود.
معاون سواد آموزی آموزش و پرورش قم همچنین با اشاره به عملکرد این حوزه از شرکت سه هزار و 622 تن در فعالیت های سواد آموزی در سه دوره مختلف انتقال، تحکیم سواد و سواد آموزی از ابتدای سال 95 تاکنون خبر داد، و افزود: در سال جاری علاوه بر این تعداد سواد آموز به 780 تن از اتباع بیگانه و افاغنه بیسواد مقیم قم نیز خدمات سواد آموزی به صورت رایگان ارایه شده است.
وی همچنین با بیان اینکه جدیدترین آمار جمعیت بیسواد استان پس از برگزاری سرشماری نفوس و مسکن از طرف مرکز آمار کشور اعلام می شود، افزود: بر طبق آخرین آمار اعلام شده از سوی این مرکز که مربوط به سال 90 است، 94 درصد از جمعیت بین 10 تا 49 سال قم که با سواد شدن آنها از اولویت های برنامه پنجم توسعه به شمار می رود باسواد هستند که این رقم 1.5 درصد بیشتر از میانگین کشوری است.
وی با بیان اینکه شخص بیسواد علاوه بر اینکه خود آسیب و صدمه می بیند آسیب رسان و آسیب پذیر نیز است، اضافه کرد: همه والدین باید نسبت به مساله سواد آموزی فرزندان خود اهتمام ویژه ای داشته باشند، چرا که اگر مبادی بیسوادی را مسدود نکنیم همچنان بر تعداد بیسوادان استان اضافه می شود.
وی با تاکید بر ضرورت همکاری همه دستگاه های اجرایی با آموزش و پرورش قم برای تحقق انسداد بیسوادی در این استان گفت: آموزش و پرورش از سایر دستگاه بویژه جهاد کشاورزی، بهزیستی، کمیته امداد امام (ره)، صنعت، معدن و تجارت، دهیاری ها و شوراهای اسلامی شهر و روستا، خانه و مرکز بهداشت بیشترین انتظارها را برای شناسایی و معرفی افراد بیسواد دارد.
24 آذرماه به عنوان هفته کتاب، کتابخوانی و کتابدار نامگذاری شده است.

  • گروه خبری : اخبار,اخبار سازمان
  • کد خبر : 493
کلمات کلیدی

نظرات

0 Comments for this article

نظر دهید

تاریخ آخرین بروزرسانی : 1395/08/25 09:07
رادیو رسا
accessibility__tooltip
تنظیمات قالب
گفتگوی آنلاین

سامانه ی گفتگوی آنلاین