بیش از 4800 تن از آموزش دهندگان فارس را بانوان تشکیل می دهند/رابطه مستقیم کاهش جمعیت بانوان بی سواد با کاهش آسیب های اجتماعی
معاون سواد آموزی آموزش و پرورش فارس گفت: از مجموع 5 هزار و 870 آموزش دهنده استان ، 4813 تن از آنها را بانوان تشکیل می دهند.
به گزارش روابط عمومی سازمان نهضت سواد آموزی به نقل از اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش فارس ، عیسی ملک پور در جلسه هم اندیشی طرح شتاب بخشی سواد آموزی بانوان استان که با مشارکت دفتر امور بانوان استانداری فارس برگزار گردید گفت:بر اساس آمار موجود،بیشتر مخاطبین ما در سواد آموزی را جامعه بانوان تشکیل می دهند و با تلاش در زمینه جذب بانوان بی سواد ،می توان در زمینه ریشه کنی بی سوادی حرکت قابل توجهی انجام داد.
وی با بیان اینکه" همه توان خود را برای مبارزه با بی سوادی جمع نموده ایم "افزود:بی سوادی و جهالت دشمن جان و روح جامعه است و مبارزه با آن نیز نوعی جهاد اکبر است،چرا که مبارزه با بی سوادی صیانت از فطرت پاک انسانی است.
ملک پور با اشاره به طرح های مختلف سواد آموزی در راستای رفع بی سوادی در جامعه گفت:در طرح های همچون خانواده با سواد ، تلاش شد تا با همکاری بخش های مختلف در زمینه شناسایی و جذب اولیای بی سواد دانش آموزان ، گام های موثری برداشته شود.
معاون سواد آموزی آموزش و پرورش فارس بی سوادی را یک معضل اجتماعی عنوان کرد و افزود: بی سواد فردی آسیب دیده و آسیب پذیر است که می تواند آسیب رسان جامعه نیز باشد و برای پیش گیری از این آسیب ها باید با حرکتی منسجم در مسیر رفع بی سوادی گام برداشت.
وی ضمن مقایسه سطح بی سوادی استان فارس در قبل و بعد از انقلاب گفت: بر اساس سرشماری سال 1355 ، از جمعیت 1 میلیون و 634 هزار نفری بالای 6 سال استان ،حدود 50 درصد بی سواد بوده اند که بیش از 60 درصد این افراد را بانوان تشکیل می دادند.
ملک پور افزود: بر اساس سرشماری سال 1390 ، از جمعیت 4 میلیون و 159 هزار نفری استان ، حدود 168 هزار نفر از افراد با سنین بین 10 تا 49 سال اظهار بی سوادی کرده اند که بیش از 101 هزار نفر از آنها را بانوان تشکیل می دهند.
وی گفت: هم اکنون 94 درصد افراد جامعه در استان فارس با سواد هستند ، چنانچه در ابتدای سال 95 نزدیک به 17 هزار بی سواد در استان فارس شناسایی شده اند که باید جذب کلاس های سواد آموزی شوند.
معاون سواد آموزی آموزش و پرورش فارس همچنین با اشاره به نابرابری های استان در زمینه سطح سواد در شهر و روستا گفت:این نابرابری در سال های قبل از انقلاب نزدیک به 32 درصد بوده که بر اساس آمار سال 1390 این رقم به 6 درصد کاهش یافته است.
وی همچنین از کاهش نابرابری سطح سواد بین مردان و زنان خبر داد و گفت: قبل از انقلاب این نابرابری حدود 23 درصد بوده که هم اکنون این رقم به 5 درصد کاهش یافته است.
ملک پور سهیمه جذب بی سوادان استان فارس در سال جاری را 21 هزار و 240 نفر اعلام کرد و افزود: باید تلاش کنیم تا با همفکری و مساعدت همه نهادها ،نسبت به جذب سهمیه بی سوادان استان ، بویژه در بخش بانوان که بیشترین آمار بی سوادان استان را تشکیل می دهند اقدام نماییم.
وی یاد آور شد: در سال 95 از مجموع 9 میلیارد ریال اعتبار سواد آموزی استان، بیشترین مبلغ صرف جذب بانوان بی سوادان شده است.
در ادامه مدیر کل امور بانوان و خانواده استانداری فارس نیز گفت:با وجود تعداد زیاد بی سوادان یک جامعه بویژه در بین بانوان ، نمی توان گفت که آن جامعه به سمت پیشرفت و توسعه گام برمی دارد ، چرا که بانوان به عنوان مادر، نقش ویژه ای در تربیت فرزندان خود و آینده سازان هرکشور دارند .
سیده معصومه دستغیب گفت:همسر داری شایسته و مدیریت بهینه مصرف خانواده نیز متاثر از سطح سواد بانوان و مادران جامعه است .
وی افزود: باید تلاش کنیم تا سطح سواد عمومی جامعه، بویژه در بین بانوان را افزایش دهیم و این مهم نیازمند همکاری و هم اندیشی بخش های مختلف ،بویژه سازمان های مردم نهاد ، کانون های مساجد ،حسینیه ها ، صدا و سیما و سایر ،حوزه های مختلف آموزش و پرورش و سایر نهاد ها می باشد.
مدیر کل امور بانوان و خانواده استانداری فارس در ادامه تاکید کرد:با برنامه ریزی مناسب و در قالب طرح های کوتاه مدت و میان مدت ،می توان در این زمینه گام های موثری برداشت .
دستغیب مدیران مدارس را خط مقدم تلاش در مسیر جذب بی سوادان عنوان کرد و گفت: باید شناسایی و جذب اولیای بی سواد دانش آموزان ،یکی از دغدغه های اصلی مدیران مدارس باشد.
وی با تاکید بر این که " این قابلیت وجود دارد تا در زمینه شتاب بخشی به موضوع سواد آموزی بانوان اقدام مناسبی صورت گیرد" افزود: تلاش در زمینه رفع بی سوادی از جامعه بانوان ،می تواند بر کاهش آسیب های اجتماعی نیز موثر باشد ، چرا که با بالا رفتن سطح سواد بانوان ، نوع و میزان آسیب های اجتماعی در این قشر نیز کاهش می یابد.
نظر دهید