جهش تولید با مشارکت مردم
تصویر امام رهبری
  • 1400/10/07 - 14:42
  • - تعداد بازدید: 161
  • - تعداد بازدیدکننده: 134
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
  • /appsettingFree

برگزاری نشست خبری معاون وزیر و رئیس سازمان نهضت سوادآموزی با اصحاب رسانه به مناسبت هفته سوادآموزی

به مناسبت فرا رسیدن آغاز هفته سوادآموزی و چهل و دومین سالگرد تاسیس نهضت سوادآموزی با عنوان « سوادآموزی در مدار تحول » ، نشست خبری معاون وزیر و رئیس سازمان با حضور اصحاب رسانه برگزار گردید

به گزارش روابط عمومی سازمان نهضت سوادآموزی ، به مناسبت فرا رسیدن آغاز هفته سوادآموزی و چهل و دومین سالگرد تاسیس نهضت سوادآموزی با عنوان « سوادآموزی در مدار تحول » ، نشست خبری معاون وزیر و رئیس سازمان  با حضور  اصحاب رسانه برگزار گردید، در این نشست محمد زاده ابتدا یاد و نام امام خمینی (ره) و شهدا را گرامی داشت و ضمن آرزوی سلامتی برای مقام معظم رهبری (مدظله العالی ) ، از خبرنگاران به دلیل همراهی در بازتاب و انعکاس اخبار مربوط به سازمان  تشکر و قدردانی کرد .

 

محمدزاده در ادامه ضمن گرامیداشت 7 دی سالروز تأسیس نهضت سوادآموزی توسط امام  ( ره ) به جمله معروف ایشان که فرمود "همه ایران را مدرسه کنیم" اشاره کرد و گفت  : بعد ازپیروزی  انقلاب دستاوردهای زیادی در حوزه سوادآموزی داشتیم که درمقایسه با قبل انقلاب رشد بسیار خوبی داشته است .

 

وی در ادامه گفت : در آخرین سرشماری قبل انقلاب که در سال 1355 انجام شد نرخ باسوادی افراد 6 سال و بالاتر 47.5 درصد بود . در افراد 10-49 ساله نرخ باسوادی از  48.8 درصد در سال 1355 با رشد تقریبی 50 درصدی به 94.7 درصد در سال 1395 رسید و در شش ماهه نخست امسال به 97.1 در صد افزایش یافته است . همچنین فاصله سوادآموزی زنان و مردان در سال 1355 حدود 24 درصد بودکه در سال 1395 به 7 درصد کاهش یافته است  و اکنون نرخ با سوادی در مردان 98 درصد و در زنان به 96 درصد رسیده است .

 

معاون وزیر افزود: در مناطق شهری و روستایی در جهت تحقق عدالت آموزشی، در قبل از انقلاب فاصله ۳5 درصدی داشتیم که اکنون این فاصله به حدود 12 درصد رسیده است.

 

محمد زاده ادامه داد: تلاش داریم میزان با سوادی را در استانهای کم برخوردار مانند سیستان و بلوچستان ارتقا بخشیم .

 

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی گفت : 50 درصد فعالیت‌های ما در راستای باسواد کردن بیسوادان و ۵۰ درصد دیگر در زمینه تعمیق، تحکیم و تثبیت سواد است.

 

 

محمدزاده  درباره نحوه برگزاری کلاس‌های سوادآموزی و روند واکسیناسیون سوادآموزان گفت: در دوران کرونا خود را با شرایط تطبیق دادیم و اجازه ندادیم آموزش تعطیل شود؛ گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال ما واکسینه شدند و کلاس‌ها صد در صد حضوری است در کنار این موضوع از دیگر روش‌ها نیز استفاده کردیم.

 

معاون وزیر ادامه داد:  با برگزاری برنامه لوح قلم و آموزش‌های تلویزیونی روند آموزش را ادامه داده ایم آموزش‌های رادیویی و اینترنتی نیز داشتیم همچنین سامانه تحت وب ما نیز آموزش‌های مجازی را ارائه می‌دهد.

 

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی اشاره کرد: از ظرفیت شبکه شاد و در بخش شادنما استفاده می‌کنیم و فعالیت‌های موثری را ارائه می‌دهیم. کلاس‌های نهضت سوادآموزی همیشه با تعداد کمتر از ۱۰ نفر برگزار می‌شود که در شرایط کرونایی نیز این کلاس‌ها دایر بود.

 

 

وی در پاسخ به سوال دیگر پانا درباره استقرار آموزش بزرگسالان نیز افزود: آموزش بزرگسالان باید در دوره متوسطه و ابتدایی مستقر شود تا بتوان با جدیت آموزش‌ها را پیگیر شد.

 

وی ادامه داد: ۳۶ هزار اتباع خارجی در کلاس‌های سوادآموزی شرکت کرده اند و استقبال خوبی از این موضوع داشته اند.
 
محمدزاده در مورد وضعیت باسوادی کشور در مقایسه با کشورهای دیگر گفت : در رده سنی 15- 24 ساله ها از میانگین جهانی 4.5 درصد بالاتر هستیم و در مقایسه با کشورهای همسایه نیز در رتبه خوبی قرار داریم .

 

وی همچنین با اشاره به تعریف چهارم یونسکو برای سواد گفت  : در مراکز یادگیری محلی ، مهارتهای زندگی و مشاغل مختلف و...به سوادآموزان آموزش داده می شود تا علاوه بر آموزش پایه ، بتوانند در زندگی خود هم تغییراتی بوجود آورده و مفید باشند .

 

معاون وزیر و رئیس سازمان خبر داد : تمهیداتی داریم که هیچ فردی از آموزش بازنماند در حوزه سوادآموزی اگر فردی بیسواد باشد موظف می‌شویم تا آموزش‌ها را به آنان ارائه دهیم.

 

وی با اشاره به آمار سرشماری سال ۹۵ عنوان کرد: ۲ میلیون و ۶۷۰ هزار با خوداظهاری بیسواد اعلام شدند که از این تعداد ۳۶۰ هزار اتباع خارجی هستند. تاکنون با کمک مرکز آمار و اخذ کدملی از افراد اتباع ۶۵۰ هزار نفر شناسایی شدند که بیسواد یا کم سواد بوده اند.

 

محمدزاده همچنین گفت: در گروه ۱۰ ساله‌ها ۱۰ هزار نفر را پوشش داده ایم که در کلاس‌های سوادآموزی ما مشغول به تحصیل هستند.‌

 

 

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی با بیان اینکه ۴۵ هزار آموزش دهنده داریم بیان کرد: از این تعداد حدود ۳۰ هزار آموزش دهنده کلاس بندی شده اند. همچنین ۸۰ درصد آموزش دهنده‌ها و سوادآموزان زنان هستند.

 

وی همچنین در پایان ادامه داد: هر استان به تناسب شرایط، یک طرح تشویقی برای بیسوادان درنظر دارد که اجرا می‌شود. همچنین انشالله بتوانیم طرح نذر خدمت را در سال ۱۴۰۱ اجرا کنیم .

 

 

در ادامه قیصر ریاست روابط عمومی سازمان ضمن عرض خیر مقدم به اصحاب رسانه به تشریح روز شمار هفته سوادآموزی پرداخت .

 

گفتنی است در پایان این نشست نمایشگاه چهل و دو ساله سازمان نهضت سوادآموزی با محوریت مراکز یادگیری محلی افتتاح شد.
  • گروه خبری : اخبار,اخبار سازمان
  • کد خبر : 4716
کلمات کلیدی
غلامحسین نظری
خبرنگار

غلامحسین نظری

نظرات

0 Comments for this article

نظر دهید

تاریخ آخرین بروزرسانی : 1400/10/07 14:42
رادیو رسا
accessibility__tooltip
تنظیمات قالب
گفتگوی آنلاین

سامانه ی گفتگوی آنلاین